בעיה עסקית

tamar050

New member
בעיה עסקית

שלום רב! אני עצמאית ומספקת עבודות בתחומים שונים ללקוחות פרטיים. 99.9% מהם מרוצים. אציג את הבעיה שנוצרה עם שמות בדויים על מנת לא לפגוע בפרטיות של אף אחד. עשיתי עבודה לצילה והכל היה לשביעות רצונה. במהלך העבודה אפילו מאוד נקשרתי אליה ואל בעלה והתייחסתי אליהם כאל חלק ממשפחתי המורחבת. כשלקוח אחר -ששמו שמעון, ראה את העבודה הנ"ל, הוא אמר לי "אני רוצה עבודה בדיוק כזאת!". בהמשך, כשראה את התמונה של צילה אמר "יהה, לפני 40 שנה היה לה קשר עם אחי". למעשה, הוא לא פירט איזה קשר ואני לתומי חשבתי שמדובר בקשרי ידידות תמימים. באחד הימים, נפגשתי עם צילה וסיפרתי לה אודות הפגישה עם שמעון. מאז אותו יום צילה רואה בי "סכנה" ומנסה להכפיש את שמי. ברור לי מהתנהגותה זו שהיה לה קשר רומנטי עם אחיו, היא אף אמרה לי ברוגז - "מה בגיל כזה (80) את הולכת להרוס משפחות?" ועל אף שאמרתי שאיני יודעת שום פרטים ושאינני מתכוונת לדבר על כך עם אף אחד, היא חותרת תחתיי, בדיבורים וגם בהתנהגות פיזית שכל מי שרואה יכול להבין את פירושה. למשל - יום אחד היא הלכה במדרכה בכיוון למטה וכשראתה אותי -הסתובבה והלכה כלפי מעלה. לאור המצב אני בדילמה כיצד לנהוג כששואלים אותי "מה קרה בינך ובין צילה?" : 1. אם אענה בצורה גלוייה ואתאר את האמת לפרטיה - מצד אחד יבינו שההכפשות שלה הן על רקע הרומן (שהיה לה בעודה נשואה) ושאין להם שום קשר לאיכות או לתהליך העבודה איתי. אך מאידך, אפגע בתדמיתי הדיסקרטית, דבר שעשוי לגרום לי נזקים בהמשך. 2. מצד שני אם אשתוק, ישמעו רק אותה - ויחשבו שדווקא לי יש איזה "כתם" להסתיר, על אף שאין לי (וכבר ידוע לי על לקוח שהתחרט ולא סגר איתי עיסקה, בגלל אותה צילה). אני רוצה להיות טובה, דיסקרטית והוגנת אך מאידך איני רוצה ש"תפוח אחד רקוב יקלקל לי את כל התפוחים בארגז" - מה עלי לעשות?

shir300

New member
לא לפעול מתוך פחד

נכנסת לתוך תסבוכת שאין לך באמת שום חלק בה,וחבל שתסתבכי עוד יותר. נסי לפעול מתוך האמת שלך בלי לחשוב מה עובר ללקוחות בראש, כי זה יכול לשגע. אני בטוחה שלקוחות שמאמינים בך לא יקשיבו לכל דבר שמישהו אומר להם. בקיצור, כמו שאומרת ביירון קייטי- תתעסקי בעינינייך ולא בעינייני אחרים. חבל על האנרגיות שתבזבזי. הרי אי אפשר לרצות את כל העולם. מה שקרה בינך ובינה- את לא חייבת עליו דיווח לאף אחד. לפעמים מערכות יחסים מכל מיני סוגים לא מסתדרות וזה לא אומר כלום על אף אחד.

אכן, בעיה

הסתכלתי ב"עולם" שלך וראיתי במה את עוסקת ומכך אני מבינה איך קרה שתמונת לקוחה אחת נחשפה לעיני לקוח אחר. האם את מקבלת אישור מהלקוחות שלך להציג את העבודות שעשית עבורם ללקוחות אחרים ובאתר שלך? אם לא - אז כדאי שתשני זאת ותקבלי אישור בכתב. אם כן - את יכולה לבקש מ"צילה" להפגש איתה, להסביר מה קרה ושאת מתנצלת על כך. להבטיח שלא תחשפי יותר את התמונה שלה ולהבטיח לא לספר הלאה. אם היא אינה מוכנה לפגישה, או שאת חוששת מפגישה - תשלחי מכתב התנצלות והסבר. בעצם, אולי עדיף לא לשלוח מכתב - כי אז בעלה עלול לקרוא אותו ולשאול שאלות ואז יהיה יותר גרוע. אם תספרי את הצד שלך - תצטרכי לגלות את הסיבה לכעסה וזו תהייה פגיעה ממשית בפרטיותה, אפילו תוכל לתבוע אותך. יש לך שם טוב, כדברייך, אנשים יבינו שכדאי לתת לך עבודות. התנהגות פיזית, כמו שאת מתארת, לא נראית לי שכל אחד יבין, אלא מי שיודע שיש בעיה. כולנו צריכים לזכור - אנחנו חיים במדינה קטנה, כולם מכירים את כולם וצריך מאד להזהר לא לחשוף, לא לפרסם יותר מדי מידע (יש שמפרסמים עם שם בדוי,אך מכניסים את גילאי הילדים, משהו על העיסוקים, רמז על מקום מגורים וכו'), לא לדבר במקומות ציבוריים (קרה לי ששמעתי שתי נשים מדברות ברכבת על מישהי ובלי פרטים מזהים, - זיהיתי).

bridges

New member
ללמוד מהמקרה

אני ממשיך מהיכן ששיר התחילה: השאלות שלך הן שאלות שקשורות בנסיון "לתקן" את מה שהיה מתוך הפחד שיש לך לגבי השם שלך. אבל למעשה אין שום למידה ממה שקרה. איך אני יודע? משום שאת עוסקת רק בלהאשים את צילה במה שקרה (או כמו ששירה אומרת: את מתעסקת בעניינים של אחרים במקום להתעסק בעניינים שלך). מה שקרה קרה, הנזק נעשה וכל נסיון לתקן אותו עלול להגדיל את הנזק. אבל... יש לך כאן הזדמנות לעלות מדרגה באיכות השירות שאת נותנת. אני מזמין אותך לשאול את עצמך: מה את רוצה לשנות בדרך ההתנהלות שלך? מהם הערכים שעל פיהם העסק מתנהל? האם מה שקרה קשור לחריגה כלשהי מאותם ערכים? אם כן, מה את רוצה לעשות על מנת לשנות את התנהלות העסק על מנת שתתאים לערכים הנ"ל? אם לא, איך את רוצה לשנות את הערכים שעל פיהם את מתנהגת? דרך צליחה, רונן

דעתי

לתמר050 היקרה. אכן סיטואציה לא נעימהשאליה נקלעת בעל כורחך, אבל אם את היתנהלת בצורה נכונה אין לך שום סיבה לחשוש , אני מבינה את השפעת היתנהגותה על ההיתרשמות ממך אבל לא הכל שחור ולבן ולכן את יכולה לתת הסבר ללא צורך בהיכנסות לפרטים -נסחי לעצמך משהו כך שבמידה ותישאלי על כך תוכלי להסביר את עמדתך בצורה שקולה. בהצלחה

למעלה