בעיה עם mysql ופרטי תאריך

wefoil

New member
בעיה עם mysql ופרטי תאריך

בניתי פורום -אני רוצה ששדה התאריך יהיה בסגנון datetime ולא timestamp אבל כשאני הופך אותו ללסגנון שאני רוצה לא מופיע לי בכלל תאריך או כולו באפסים! מה לעשות?

זאינאל

New member
שים לב איך אתה קורא את השדה

שדה timestamp מופיע כמספר לא מפורמט בעוד ש-datetime מופיע כמחרוזת טקסט עם מפרידים בין החלקים (בד"כ הסימן '-'), ואתה צריך לשנות את הקוד שלך כדי לטפל בזה. נסה להציג את הפלט של השדה ישירות למסך בלי עיבוד ותראה את ההבדל. אם עדיין יש לך בעיות אז תראה לנו בבקשה את הקוד וספר עוד כמה פרטים - איזה מסד נתונים לדוגמה.

wefoil

New member
לא הבנתי כל כך מה אמרת -אב הינה

אני משתמש בmysql עם php הקוד הוא כזה (השדה create_dt הוא של התאריך) :
create table px_topics ( topic_id integer not null auto_increment, parent_id integer default 0, root_id integer default 0, name varchar(255), description text null, create_dt timestamp, modify_dt timestamp, author varchar(255) null, author_host varchar(255) null , key px_topics_key (topic_id) );​

זאינאל

New member
זה לא קוד - זו טבלת SQL

הבעיה שלך היא שהקוד שלך לא קורא נכון את השדה - בטח כתבת קוד שמפענח פלט של timestamp שנראה בערך כך : 20031230230600 ועכשיו אתה מנסה להעביר דרכו פלט של datetime שנראה כך: 2003-12-30 23:00:00 וכמובן שזה לא עובד. תראה את הקוד.

wefoil

New member
שמציג את התאריך או יוצר אותו?

של הצגת ההודעה או של הכתיבה שלה?

זאינאל

New member
יש לך בעיה עם תצוגה לא ?

למרות שיתכן שאתה מכניס אותו לא טוב -אבל את זה קל מאוד לבדוק : פתח את מסד הנתונים עם תוכנת ניהול פשוטה, משוך הודעה אחת ותבדוק אם השדה זמן שלה מכיל נתונים נכונים.

wefoil

New member
הוא מכיל אפסים !

אולי זה מההכנסה? יש לך אי סי קיו או מסנג'ר -ככה יהיה יותר קל ?

theG

New member
כמו שזאינאל ביקש ממך...

אם תראה לנו את הקוד (PHP) איתו אתה מנסה להציג את התאריך, כמו כן אנא בצע SELECT על טבלה והראה את התוצאות. הבקשה הראשונה, כדיי לראות אם יש בעיה בקוד הבקשה השניה כדיי לראות את הDATA שיש בטבלה.

למעלה