בעיה עם MIDI

orenho

New member
בעיה עם MIDI

שלום לכולם. יש לי אורגן yamaha-psr450 . חיברתי אותו עם כבל מידי ux-16 למחשב. כשאני מעלה תוכנה למוסיקה כמו anvil , אני רואה שיש לי שם 150 כלי-מוסיקה. בעוד שאצלי באורגן יש 650 כלים. הבעיה היא כשאני מנגן בכלי נגיד מקהלה של אנשים (אצלי כלי מספר 67), זה לא מופיע ברשימה בתוכנה, והוא מנגן לי את זה בפנסתר. האם צריך להוריד קבצי MIDI אחרים ממה שיש לי במחשב?

MIDI

ראשי תיבות= Musical Instruments Digital Interface פורמט מיוחד אשר מיועד לקשר בין כלי אלקטרוניים כדוגמת סינתיסייזרים, ואורגנים חשמליים. הקובץ מכיל הגדרה דיגיטלית של איזה תו לנגן לאיזה פרק זמן ובאיזה גוון צלילי וכן פקודות תזמון המיועדות להפעיל פונקציות של הכלים. כך ניתן לשלוט על כלי אלקטרוני המפיק מוסיקה דרך מחשב הפועל כ- Sequencer (מיצר ומתזמן את קטעי המוסיקה בין אם אלו חלקי הקלטות קיימות או הוראות לייצור צלילים נתונים) לשם יצירת הפקה מוסיקלית. ציטוט מקובץ שמצאתי ברשת. כשאתה מנגן עם האורגן עצמו הקלידים שיוצרים את הקובץ למעשה נותנים "פקודות" לאורגן לנגן ממבחר הצלילים שנמצאים בו.כשאתה מחבר את האורגן למחשב.הקלידים נותנים פקודות לבנק הצלילים שנמצא במחשב-תוכנה.הקלידים א"כ משתמשים בבנק הצלילים של המחשב ו"מתעלמים" מהבנק של הPSR שברשותך. בהחלט ייתכן שכלי מספר 67 בתוכנה שונה לחלוטין מהכלי שמקבל פקודות באורגן שלך. קבצי MIDI-מקצבים וכל הקבצים שקשורים לעניין,יושמעו בצורה שונה באורגן-סיטי-תוכנה או כל מדיה שמקבלת ומתרגמת את פקודות הMIDI. המקצבים של הG70 שהוזכר בשירשור אחר,כשהם עלו על הPSR שלי.חלקם נשמעו זוועה בהתחלה עד ששיניתי את תפקידי הכלים לפי טעמי. ברוך הבא

epotex

New member
יכול להיות...

שאתה הגדרת בתוכנה שלך שאותה אני לא מכיר יש לציין שהאורגן שלך ישמש בעצם כמקלדת שליטה לצלילי המידי המובנים בתוך כרטיס הקול שלך ואז המאה חמישים צלילים הם בעצם מכרטיס הקול ולא מהאורגן אם תאמר איזה אופציות יש לך בבחירה של כרטיס הקול שדרכו מחובר המידי או לחלופין הUSB אולי אני יוכל לנסות להדריך אותך באיזה אופציה לבחור

למעלה