בעיה עם שותפה

sarai12391

New member
בעיה עם שותפה

טוב אני לא יודעת אם זה הפורום המתאים אבל אני אנסה בכל זאת..
אני גרה במעונות עם 3 שותפות, שותפה אחת שחולקת איתי את החדר הכרתי מהדירה הקודמת בה היינו, הסתדרנו באמת טוב והפכנו להיות חברות וזאת הסיבה שגם החלטנו לגור השנה ביחד. במהלך הקיץ התחילו להיווצר ויכוחים קטנים ביני לבין השותפה מה שגרם בסוף לריב ענקי שהיה ממש לא נעים, בכל מקרה בסופו של דבר החלטתי להיות "הבוגרת" מבין שתינו..וניסיתי לדבר איתה ולסדר את העניינים ביננו. לא הייתה הענות מצידה, רק לאחר שבועיים היא החליטה ליצור איתי קשר בגלל שדיברתי עם עוד חברה שתבקש ממנה שתשאיר לי תמפתח שלי.
מאז הריב הזה יש אווירה נורא לא נעימה בדירה, היא פשוט עושה דברים נורא לא נעימים בכוונה שדיברנו עליהם בעבר, ומתווכחת בשביל ליצור שוב ריב.
עכשיו מהדירה הקודמת בעניין הנקיון היא אף פעם לא הייתה עומדת בתורונויות, למשל את החדר שלנו היא לא הייתה שוטפת בזמן או אפילו לא שוטפת בכלל ולי לא היה כוח כבר להתווכח אז אני כבר הייתי מנקה אותו בעצמי והיא הייתה מתעצבנת עלי ומבקשת להזיז את העבודות שלי מהחדר ומהדירה שזה מפריע ,אבל את הדברים שלה היא תמיד הייתה שמה בצורה מבולגנת והייתי מסדרת אחריה. שהיה מגיע התור שלה לשטוף את הדירה היא לא הייתה עושה את זה בזמן ,אבל אם אחת הבנות האחרות לא הייתה שוטפת בזמן היא הייתה מתחילה להתעצבן ולהעיר. כלים היא גם הייתה משאירה ושוטפת אולי אחרי הרבה זמן, וגם אם אחת הבנות לא הייתה שוטפת אחריה אז היא הייתה מתחילה להעיר לה. גם בעניין הכלים אני הייתי נשברת ופשוט שוטפת את מה שהיא השאירה, תסכימו איתי שכבר אחרי יום ומשהו שהכלים עומדים באים חרקים וכו' וזה מסריח ומגעיל ולא יכלתי כבר לעמוד בזה!
עכשיו בדירה החדשה אמרתי שאני לא אשבר ואני יעמוד על שלי..לא אוותר לה..יהיו כלים אני לא יעשה, את החדר שלנו אני לא אנקה עד שהיא לא תנקה בעצמה, אבל אני לא מצליחה, זה פשוט לא נעים לי..הכיור מטונף מכוסות וכלים שהיא מארחת חברות כבר כמה ימים ואני פשוט לא מסוגלת! כבר יצאתי מהדירה בשביל לא לראות את זה ולקוות שאני אחזור וזה יהיה מסודר. ושבוע שעבר זה היה התור של אחת מהן לשתוף את הדירה והן לא עשו את זה.
לי נורא לא נעים לגור בצורה כזאת אבל מצד שני כרגע אין אפשרות אחרת, המעונות בתפוסה מלאה ויש עוד רשימת המתנה ארוכה אז כרגע אין להם אפשרות אחרת בשבילי.
יש לכם רעיון בשבילי מה לעשות בעניין הנקיונות בדירה ועם השותפה שלי?..אני באמת מתוסכלת ומיואשת כבר.
סליחה על החפירה ותודה לאנשים שבאמת קראו את כל זה, ותודה למי שיעזור.

לליתות16

New member
בעיה בעייתית !!

אני לא בטוחה שתאהבי את תשובתי

אבל בטח 1000 אחרים יבואו עם רעיונות אחרים.

למקרא הפוסט שלך
חשבתי שאת כותבת על הבן שלי...חח..

בסה"כ מתבגר בן 15

בריא בגופו, מסוגל ויודע לעשות הכל..
ועושה..כלום .

את האשפה שלו (כשהוא מואיל לאסוף מהרצפה ) הוא שם ליד דלת הכניסה בבית..שמישהו אחר כבר יוריד.

את הכלים שלו ( במטבח המשותף)..הוא לא חולם לשטוף כפית ( למרות שממש לא חונך כך !!)

אין מה לדבר על עזרה בקניות או סחיבה

אם חסר משהו ( חסר לו ), ואני מציעה לו לרדת רגע למכולת ..הוא מתעצל.

אין כמובן מה לדבר על שטיפת חדרו

או על נקיון השירותים והאמבטיה שבשימושו הבלעדי ..( לנו יש שירותים ומקלחת נפרדים )

אז זה או לריב כל הימים...
או ..לחזור מהעבודה בערב,
אחרי שיצאתי ב - 07.00 בבוקר..
ולמצוא בכיור ועל השיש את כל הכלים שהשתמשו בהם היום..
ושיש מטונף בד"כ ממיץ תפוזים סחוט , שסחט לעצמו, עם תפוזים שקניתי..והשאיר לי שאריות , ואשפה מסריחה ..

בקיצור, אחרי כל שעות העבודה
אני באה הביתה
וקודם כל שוטפת כלים
ומפנה את האשפה שמלאה זבובים מכל היום...
לא כיף לחזור כך הביתה..
אבל זה מה יש

ונמאס לי לריב כל הזמן..

אז מוותרת
ומנקה ועושה את כל מה שצריך ושמפריע לי
ומכל השאר .( החדר האישי שלו שמטונף והאמבטיה והשירותים..שלא נדע מצרות..) ..מתעלמת .

זה סיפור מאוד מאוד שונה
אבל דומה.

sarai12391

New member
זה עצוב..

אני אגיד לך שהשותפה שלי בת 21.. קצת יותר בוגרת ..
ומה יותר עצוב?.. שכשהייתי אצלה בביקור בבית שלה היא עושה את רוב הדברים בבית, שוטפת כלים ,שוטפת את הבית, מקפלת כביסה , והחדר שלה? מתוקתק ומסודר! הייתי פשוט בהלם למה אצלנו היא מתנהגת אחרת..

sarai12391

New member
חשבתי אולי לתלות לוח תורניות על המקרר ..

וככה הן יראו מתי כל אחת צריכה לשטוף..אבל אין לי מושג מה לכתוב בלוח כזה..לא התעסקתי עם זה אף פעם..
ואני יודעת כשאני יעיר לשותפה שלי על הנקיון היא תתקוף ישר ותריב איתי שוב, היא כרגע מחפשת את זה לצערי. =\

אל תבני על זה

בזמנו ניסיתי את זה בדירת שותפות, כתבנו את זה על לוח שנה, ומהר מאוד זה התבלגן, אם זה כי מישהי לא ניקתה בתורנות שלה ואז הייתה דרישה שתנקה באיחור כי זה לא הוגן שמי שאחריה בתורנות תקנה והיא לא, אם זה שבוצעו "החלפות" בגלל עומס ומתישהו זה הוביל לויכוחים מיותרים ומגוחכים.

הדבר הכי נכון לדעתי זה להחליט על נוהל שלא חורגים ממנו וזה לשטוף את הכלים כשמסיימים לאכול/לבשל ושבשום מצב לא הולכים לישון כשיש כלים בכיור. בפעם הראשונה שמישהו לא עומד בזה - לא מוותרים לו, מנדנדים ודורשים שישטוף או שמוצאים פיתרון יצירתי (כמו לזרוק את הכלים - במידה ואלו הכלים שלה, או לשים לה אותם בחדר). לגבי ניקיון של החדר וכו' - אני בעד לא לגרום לחדר להגיע למצב שדורש ניקיון יסודי, גם אם זה אומר לטאטא כל יום ולהעביר סמרטוט כל 3 ימים. אז גם הספונג'ה תהיה יותר קלה ופשוטה ולא יהיו לה תירוצים. אפשרות נוספת - להציע לה לנקות ביחד, השאלה אם זה יעבוד.

לפותחת השרשור - כתבת שהיא מעירה לאחרות שלא מנקות בזמן - למה לא לנצל את ההזדמנות ולהזכיר לה איך היא מתנהלת?

Optimistic Girl

New member
פיתוח העצמאות

לא רוצה לדבר כמו פסיכולוגית

אבל היא כזאת כי בבית הכריחו אותה בכוח לסדר
)כמו שמכריחים אותי עכשיו)

ועכשיו כשהיא גרה לבד
היא כמו נערה מתבגרת מתחילה סוף סוף לפתח את העצמאות שלה
שזה אומר שהיא בברוגז מוחלט עם סדר וניקיון

כי רק ככה היא מרגישה חופשייה
ואולי כי יצא לה מכל החורים הסדר הזה שהדביקו עליה ההורים

והיא רבה איתך כי את מזכירה לה את אמא שלה
שכל החיים חפרה לה
תסדרי את הבית וכו ...

ככה שאל תקחי את זה אישית
זה לא את
ולכל אדם חשוב סדר וניקיון הבית
אבל היא עכשיו בשלב המרד

לכן כלים חד פעמיים
ובימנו יש גם מתכלים למי שמקפיד
יכולים לעזור לזמן מה

תחשבו על זה כך
גם המים יקרים כששוטפים כלים..

את יודעת למה
? כי זה מרגיש כאילו את מדברת עלי - אני הייתי ילדה בלאגניסטית למורת רוחם של ההורים. האמת שעד עכשיו החדר שלי אצל ההורים... לא הכי מסודר (אבל הוא כן היה כזה בתקופה שנהגתי לישון בו לעיתים לא נדירות). אחד הדברים שאהבתי במגורים מחוץ לבית זו העובדה שאף אחד לא ישב לי על הראש ולא הייתי חייבת לדאוג שהחדר יהיה מסודר כל הזמן.

אבל... יש אצלי קונפליקט, וזה שעם כמה שאני בלאגניסטית אני שונאת שמבולגן ולכן אני כן מקפידה לשמור על הדירה מסודרת (נקייה זה ברור ומובן - לכלוך בניגוד לבלאגן זה רע!), במיוחד כי אני מארחת לא מעט ולא נעים שמגיעים ורואים בלאגן (למרות שיש את מי שמגלים הבנה).

Optimistic Girl

New member
וגם את

מפסידה
והוא מנצח...

הנה המניפולציה של אמא שלי: אם לא אשתוף כלים
היא לא תבשל לי

וכן אני יודעת לבשל אך בגלל הלימודים שלי אני כמעט לא בבית
חוזרת עייפה עצבנית וראבה
וזה נוח כשיש אוכל על השולחן
הכלים הם עליי

ככה שמי שרוצה מצליח
זה תלוי בגישה...

אם הוא גר אצלכם ולא שותף כלים
אז לא מבשלים אוכל
שיוכל רק יוגורטים נראה כמה זמן הוא יחזיק מעמד
)לחילופין אני פעם הייתי אוכל סלטים כשלא בישלו לי
)

תראי את זה איך שאת רוצה
אבל זה סוג של מלחמה
מלחמה על מקומו ותפקידו של כל דייר בבית!!!

תלמדי גישות של תמרון
רק ככה זה עובד
לפחות אצלנו בבית

אני אגיד לך ככה

אני הייתי בדירה של 3 שותפים , בעקרון אני זאת שהייתי מנקה , פשוט לקחתי בחשבון שאפילו אם הייתי גרה לבד הייתי מנקה כל יום ועושה את זה
אבל בפועל עזבתי את הדירה אחרי חצי שנה ,
בשבילך אם יש לך בעיה של כסף תנסי למצוא מישהו אחר להתחלף בדירות ..או שתחפשי דירה עם מחיר מוזל וכדומה - לא חסר דברים כאלו

במידה ואת לא מוצאת , מציעה לך לגדל ביצים חזקים ולהתחיל לעשות דברים שישגעו אותה , כמו להפריד כלים , שלא יגעו לך בכלים , להוציא " חוק " לא להשאיר כלים בכיור , נגיד את מנקה משהו , אל תנקי את החלק שלה , היא מתשתמש בכלים וזה בכיור , תניחי לה אותם על השולחן שלה , או בצד ( תנסי להבהיר עמדה שאת לא גרה ככה ולך לא מזיז שום דבר )
בהצלחה

sivosh

New member
אני לא יודעת איך זה אצלך.. אבל

בזמנו כשגרתי במעונות- עשינו סוג של "ישיבה" והעלנו כמובן את נושא הניקיון, אירוח וכו'
בנוסף לכל זה הייתה אצלנו ועדת משמעת שנועדה גם לטפל בשותפים "בעייתיים" ולערוך שימועים.
אני יכולה לשתף אותך שבשנה הראשונה השתמשנו בזה נגד שותפה מסוימת ואף אחרי תלונה גם למנהלת המעונות אותה בחורה עזבה את הדירה.
אם ככה אני מציעה לך כן לעשות ישיבה של דיירי הבית, ואולי "לתעד" דברים כדי שיהיה לך קייס עם התלונות. תבדקי בחוזה מה כתוב לגבי מעברי דירות- אולי אותה שותפה בעייתית תצטרך לעזוב כי היא עוברת על חוקים וכו'.

sarai12391

New member
כן יש וועדה,

אני אגיד לך דבר כזה, פשוט היינו נורא קרובות ואני לא רגילה לריחוק הזה פתאום, פתאום היא לא בדיוק חברה שלי אלא שותפה, והיא סוג של בן אדם שאוהב לשלוט, היא רבה עם רוב השותפות בדירות הקודמות שהיינו והרבה שאלו אותי איך אני מסתדרת איתה, משום מה רק עכשיו הכל צף.. ופתאום זה לא נעים לי להתווכח איתה ובטח שלא יהיה לי נעים להגיע איתה לוועדה, אבל כמו שאתם כותבים אין לי ברירה אחרת לצערי ואני בסופו של דבר כן אצטרך לדבר על הכל למרות ההתנהגות שלה כלפיי..

Optimistic Girl

New member
תני לה עוד הזדמנות

לפני הוועדה
כי הוועדה הזאת כי לעשות לאדם נו נו נו...

ואם אתן גרות ביחד היא יכולה ממש להתחיל לשנוא אותך על זה
פגיעה באגו היא הכי קשה... ולא נעים לגור בכאסח כזה...

Optimistic Girl

New member
לה זה לא מפריע

הדיון הזה מזכיר לי את מ.היחסים עם אמא שלי

רק שאמא שלי היא מפקדת מניפולטיבית :-\

הפתרון שאני מצאתי הוא כלים חד פעמיים!

ודבר הכי חשוב
אם לה הבלאגן לא מפריע ואת לצערך לא אמא שלה
אין לך מה לעשות!

פשוט תתעלמי
תעשי לעצמך דימיון מודרך לרוגע
תלכי עם מטפחת על האף כדי לא להריח את הכיור

זה שאת שוטפת לה את הכלים
אז מפסידה ועושה לה טובה ענקית
היא כבר התרגלה שאת שותפת לה

עד כמה שזה עצוב
היא זאת שמנצחת אותך!

תציעי לה לקנות חד פעמי ולהשתמש בו
אם לא
אז תתעלמי ותשתפי רק מה ששלך!!!!

בהצלחה!
ואל תדאגי בסופו של דבר אתן תשלימו
אך אל תוותרי לה.

sarai12391

New member
תודה רבה על התגובות .

רק עכשיו יצא לי לקרוא, האמת שלא הרבה השתנה מאז..
מנסה לשרוד כמה שאפשר,
אני כבר לא שוטפת את הכלים אחריה ולא מסדרת. אני פשוט מנסה להתעלם. נקווה לטוב.

למעלה