בעיה,,,עם שאלה..

בעיה,,,עם שאלה..

טוב אז יש לי בעיה כזאת שקצת (מאוד) קשה לי להסביר אותה אבל בכלליות זה פשוט חוסר אירגון אישי והבעיה היא לא פיזית וזה הקטע סתומרת אני כל הזמן במן לחץ כזה (שאני לא שולטת עליו דווקא) ואני מרגישה כאילו אני לא עומדת בכל המבחנים ובכל העבודות אבל לא בגלל שזה הרבה! אלא בגלל שאני מרגישה כל הזמן שהכל מבולבל אצלי, לא מסודר, אין לי את החומר, אין לי כלום (ויש לי את החומר סתומרת..זה מוזר..וזה לא נשלט ממש) וזה פשוט מ-ש-ג-ע אותי!! ממש קשה לי עם זה! זה מציק נורא, אני יותר עצבנית בגלל זה אני כל הזמן חייבת לכתוב לי על דפים גדולים מה לעשות כל יום ולהדגיש וכל מיני כאלה! כדי שאני כל הזמן אראה מה אני צריכה לעשות, מה עשיתי , מה מחכה לי וכו´ עכשיו השאלה שלי בעצם, אם זה קשור איכשהו לליקוי למידה, קשיי קשב וריכוז שיש לי, סתומרת בכלליות, כמו שאימפולסביות קשור לקשב וריכוז אז האם החוסר אירגון הזה קשור גם איכשהו?! זה פשוט משגע אותי ולפעמים ממש בא לי לבכות מזה, שאני מבולבלת עם הכל ו..טוב קשה להסביר, אבל אני חושבת שהבנתם..מקווה לפחות.. עוד בעיה שיש לי זה שאני חושבת על משהו ואחרי שניה שוכחת אותו וזה גם נורא מעצבן ורק לאחרונה שמתי לב שזה ממש בעיה.. כי עד עכשי אני לא זוכרת שהיה לי את זה כל כך.. ויכול להיות שמצוא משהו שקשור לזה באיבחון בחלק זה הזכירה, אבל אני לא יודעת.

דליה.ד

New member
את מתארת מצבים אופייניים

ללקויות קשב וריכוז, אבל משום מה נראה לי שנושא הארגון הפך ליותר רגשי, כ נראה שיש לך אסטרטגיות להתגבר על הקשיים בתחום ועם זאת את מרגישה "אבודה" בים החומר. אין לי המצאות בעניין, אלא רק שתערכי רשימה, מה קודם מה אחר כך, רצוי עם תאריכים, באיזה יום את עושה מה. שוחחי עם המורים והסבירי את קשייך, בקשי הארכת זמן אם זה מתאפשר. והכי חשוב: פני ליועצת בית הספר שתסייע לך בעניין הבלגן הרגשי שזה גורם לך. בקשר לבעית ה"ניתוקים" במחשבה...כן, מוכר וידוע. בדרך כלל עם טיפול תרופתי זה לא קורה. נסי לתת למחשבות סמל גראפי ש"יחבר" אותך בחזרה...

דליה

כמו שאמרת בקשר ללערוך רשימה וכל היתר כתבתי בהודעה הראשונה שזה מה שאני עושה באמת, אני עושה רשימה תאריכים ימים, פרטים והכל, כמה שיותר מאורגן כדי לנסות ליצור איזשהו סדר. עם המורים אני לא יודעת מה יש לי לדבר.. הכי הרבה עם המחנכת אבל גם זה לא נושא שאני חושבת שממש נוגע לה.. אני אדבר על זה עם היועצת כמובן.. (יש לי מנוי שבועי אצלה
) ואם היא תחשוב שצריך היא תעביר את זה למורות האחרות יותר קל ככה.. בקשר לניתוקים, כרגע אין לי טיפול תרופתי ככה שאין לי ממש מה לעשות

זה כן חלק מלקות הלמידה והריכוז

אולי אפנה אותך לקטע שכתבה המאמנת האישית שעוזרת לי להתגבר בדיוק על מה שאת מתארת.

r66

New member
כל הכבוד לך

הקטע מהמם חלק מהדברים מתאימים לי ולכן אני גם אנצל את הטיפים. תודה רבה רבה

zivadina

New member
אני בעד יומן.

תיקני לך יומן בגודל שיהיה לך נוח לסחוב איתך בתיק, ושיהיה בו מקום לכתוב את כל מה שאת רוצה. בכל יום תכתבי את מה שאת צריכה לעשות, ואם יש לך הרבה משימות לאותו היום, תרשמי לך טיוטא שבה תסדרי את המשימות לפי סדר חשיבות או לפי הקרבה הגאוגרפית ביניהן, ואת הטיוטא תעתיקי ליומן שלך. כל פעם שתיזכרי במשהו, תכתבי מיד ביומן. מנסיון, כאשר תתרגלי לדרך הזאת, ירד ממך כל הלחץ. אם הלחץ שלך דומה לשלי, אז זה קורה כי מרגישים ש"מפספסים" את המרוץ ונשארים מאחור. היומן דואג לתעד את כל המשימות שלנו, ואז אפשר לעמוד בהן בקלות. (הרבה פעמים אני לא צריכה להסתכל ביומן אחרי שרשמתי את המשימות, כי עצם הכתיבה עזר לי לסדר את המחשבות). בקשר לבעיה השניה, גם לי זה קורה. פשוט צריך לקבל את זה, ולדעת שאחרי זה את עשויה להזכר. לא לכעוס על עצמך בגלל זה. לכל אחד יש חסרונות, וזהו לא חסרון גדול. אני חושבת שזה נהדר שאת מודעת לכל הבעיות האלה כבר בגיל התיכון. יש לך עוד הרבה שנים שתוכלי ללמוד להתמודד איתן ולפתח לך פתרונות משלך. אני הבנתי שזאת בעיה רק בגילאי ה-40 שלי. בהצלחה

גם יומן יש לי :)

ואני רושמת בו כל דבר אפילו מה אני רוצה להגיד ליועצת (אני נפגשת איתה כל שבוע..בבית ספר כמובן) כי תמיד אני יודעת שאני אשכח.. הקטע שזה מציק זה שזה מה שנקרא-לחץ נפשי. שזה גם יומנים ותיזכורות ועוד, לא יכולים למנוע הם יכולים קצת לתת רגיעה אבל עדיין יש לחץ

דליה.ד

New member
אז עליך לטפל במצב הרגשי הקשה

כי אסטרטגיות טובות יש לך. וכפי שאת מתנסחת כאן, רואים שאת בחורה צעירה, עם ראש בריא על הכתפיים, מודעות ויכולת התמודדות.

לחץ נפשי לא בהכרח מעיד על מצוקה ריג

על מצוקה רגשית. כולנו יודעים שלארגן את החיים עם ADHD זו משימה מלחיצה. לפעמים, זו כל הסיבה לתחושת הלחץ. במקרים אחרים, תחושת הלחץ היא מנגנון פיצוי שקצת עוזר לנו להתרכז. במקרה כזה, ריטלין יכול, בעקיפין, לשחרר מתחושת לחץ כמעט כרונית.

למעלה