בעיה עם עוזרת

בעיה עם עוזרת

אני נשואה+2. יש לי עוזרת פעם בשבועיים. אמא שלי משלמת לי על העוזרת מרצונה. היא גם מצאה אותה, והיא (העוזרת) גם עובדת אצלה פעם בשבוע. בעלי החליט שהעוזרת לא ניראת לו, והוא רוצה להעיף אותה. לדעתו היא מכוערת, מעצבנת אותו, לא יודעת לנקות וטיפשה ורוצה ו"אמא שלך רק לוקחת אותה מרחמים, כי היא צריכה את הכסף". הוא רוצה שאמא שלי תמצא מישהי אחרת, כי את העוזרת הזו הוא לא מוכן לסבול. אמא שלי שמעה את זה מאד כועסת עליו, על שהיא משלמת על העוזרת ויש לו תלונות. אמרתי לבעלי שאין מישהי אחרת, ואם הוא לא רוצה עוזרת אז לפחות שיעזור לי (פרט ללטאטא ולהוציא אשפה הוא לא עושה כלום בבית). אמא שלי לא אומרת לו כלום, כי היא אחת שלא תפתח את הפה, אבל היא ממש מחוממת עליו, ואני נמצאת באמצע, אני די מצדיקה אותה, כי ההורים שלי עושים מאד בשבלינו (ולא רק כלכלית), ובעלי בחיים לא אמר תודה, אלא אם כן אמרתי לו להגיד. מצד שני לא נוח לי עם המתח הזה, והוא יודע שהיא כועסת, אבל זה לא מזיז לו: "אמא שלך יכולה להיכנס לי ל***". אני עצבנית!

49צהוב

New member
אותי לימדו ש"סוס שקיבלת במתנה

לא בודקים לו את השיניים" ומרתיח אותי שמישהו לא רוצה עוזרת כי היא מכוערת או טפשה.. על "לא יודעת לנקות", הייתי קצת יותר מוכנה לשמוע אבל לא בצירוף כל המגרעות האחרות שרק באות להראות שהוא פשוט שונא אותה ואם הבעל שלי היה אומר לי מילים כאלו- הוא היה עף מהחלון עוד לפני שהוא יפתח את הפה שנית... מצטערת- זו התשובה שיש לי

היא יודעת לנקות יותר ממנו וממני יחד

שזה כבר הרבה. ואם הוא היה עוזר לי פרט לטיאטוא השטיח והוצאת הזבל לא הייתי צריכה עוזרת, כי פרט לזה הוא לא עושה כלום, לא עזרה בבית ולא קניות. וקשה לי להזיז מיטות לבד (גם בגלל בעיה בריאותית וגם כי זה מאד כבד). גם לדעתי היא לא הכי נחמדה, אבל אני לא צריכה להיות חברה שלה, אמרתי לו: "מה זה לא ניראת לך? אתה צריך לשכב איתה?" פשוט לא סובל אותה מהרגע שראה אותה. והכי מעצבן שאמא שלי משלמת לה והרבה, והוא "לא סובל אותה".

pf26

New member
עוזרת

קודם כל - לשנות את שעות העבודה של העוזרת. שתגיע כשאתם לא נמצאים (לפחות הן-זוג) ואז לא צריך להתעסק באם היא נחמדה או לא. חוץ מזה, בעלך צריך להבין ש"זה מה יש". מכיוון שלא הוא מממן ומכיון שהיא עושה עבודה טובה, היא תישאר. נראה לי שאתם צריכים לעשות ברור רציני בינכם לגבי סדרי עדיפויות ויחסים בינכם לבין אימך. משהו מרגיש שם לא טוב.

היא באה בבוקר, כשהוא בעבודה

הבעיה שהוא בא לאכול בצהריים בבית, אז אמרתי לו לא לבוא ביום שהיא באה, ושיאכל בעבודה. אז הוא אמר: "יופי, עדיף לי מאשר לראות את הפרצוף שלה". אבל לפני כמה שבועות הוא החליט שגם את זה הוא לא רוצה, הוא לא רוצה שתבוא בכלל. אני אמרתי לו שהיא באה ותבוא, כל עוד הוא לא עוזר לי (במיוחד חלונות והזזות של מיטות, שאני לא מגיעה לזה), ואין לו מה להגיד בנושא. הוא אמר: "תעשי מה שאת רוצה, מצידי שאמא שלך תכעס, לא מעניין אותי!" והוא עדיין נגד, אבל אין לו מה לעשות.

הוא לא סובל את הפרצוף שלה זה א

והוא לא חושב שהיא מנקה טוב. והאמת זו לא פעם ראשונה שהוא דופק אותי בגלל שמשהו בבן אדם לא מוצא חן בעיניו. לפני כמה שנים היינו בקבוצת תמיכה לגבי הילד, והוא לא אהב את המדריכה, לא זוכרת למה, סיבה טיפשית. מאחורי גבי הוא התקשר אליה ושאל אם היא מדווחת מס על מה שהיא מרוויחה, ממש עשה משהו מכוער. כמובן שלא יכולתי להראות את פרצופי בקבוצה, למרות שהיא תרמה לי ולו. עד היום אני זוכרת לו את זה. בד"כ הוא בן אדם עדין ושלו, אבל שמישהו לא מוצא חן בעיניו הוא דואג להגיד לו את זה בפנים.

pf26

New member
כנות זה דבר יפה, עד שזה פוגע בך

או בזולת. נשמע שהוא מאד מרוכז בעצמו וברצונותיו. לא כל האנשים סביבי יפים או מוצלחים, אבל זה לא אומר שאני מנתקת מהם קשר. עוזרת בית צריכה לדעת לנקות טוב, ואת זה היא יודעת לטענתך. ולגבי הסיפור הנוסף שהבאת כדוגמא - האם הלכתם לקבוצת תמיכה אחרת או שבזה הסתכמו הפגישות (שאולי לא היה מעוניין בהן)? גם זו דרך להשיג את רצונו - "זה לא שאני לא רוצה ללכת לקבוצה, המדריכה לא בסדר" וכו'.

שיפסיק להתלונן , פשוט כך,

אם לא נראה לו שיממן בעצמו עוזרת וככה יוכל ליבחור את מי שנראית לו.

alona 9

New member
אני

הייתי בודקת לעומק מהי בדיוק הסיבה ל-"אנטי" הזה נגד העוזרת, מי יודע? אבל ..זו רק אני

אנפה2

New member
איזה חוצפה ותביעות יש לילדים

של היום מההורים, בעלך רוצה עוזרת אחרת שיחפש לו. למה אמא שלך צריכה לחפש לכם עוזרת, יקירתי יש לך בעיה קשה עם בעלך ולא עם אמא שלך. ילדים תבינו אתם לא חייבים לרכב כל חייכם על גב ההורים.

אני ממש לא רציתי שהיא תשלם לנו

ההפך, אני רציתי שנשלם לה, אבל ההורים שלי התעקשו לשלם. אני ממש לא מנצלת את ההורים שלי, הם תמיד מוכנים לעזור לנו (לא רק לי, גם לשאר האחים שלי) בכייף, ולא רק כלכלית (גם עם הילדים). בעלי מכעיס אותי מאד, כי במקום להגיד תודה תרתי משמע (גם להודות שיש לו עזרה וגם להגיד תודה להורים שלי אישית) הוא לא מרוצה. קרו הרבה פעמים שההורים שלי עזרו לנו בכל מיני מצבים ובעלי לא אמר תודה, אלא אם כן אמרתי לו "תתקשר להגיד תודה" או אפילו שהם היו איתו באותו חדר לחשתי לו "תגיד תודה" כאילו היה ילד בן 3 (אפילו הילדים שלי אומרים תודה על כל דבר). הוא פשוט לא מעריך את מה שנותנים לו, וגם ההורים שלו כך. זה משגע אותי! אלוהים, עוזרים לך כל הזמן (לפעמים אמא שלי אומרת: "תאמיני לי זה לא בשבילו, זה בשבילך ובשביל הילדים, כי היחס שלו באמת לא יפה") ולו לא נוח. הלכנו לקנות, אמא שלי ואני, שתילים לגינה, אמרתי לו: "תשתול אותם" והוא אומר: "בשביל מה זה חשוב גינה יפה? לא בא לי!" אני עשיתי את זה, אבל ה"לא בא לי" יחד עם היחס שלו בכלל ממש עושה לי הרגשה שהוא ילד מפונק, למרות שהוא חושב שאני מפונקת.

הוא לא מעריך

את העזרה כי היא מובנת מאליה. אולי כדאי לעשות פסק זמן מהעזרה של ההורים ולתת לבעלך להיות "הגבר" במשפחה ושהוא יקבע וינהל את כל הענינים.

למעלה