בעיה עם סמכות

שואלת123

New member
בעיה עם סמכות

יש לי בעיה עם סמכות. כשאני צריכה לעבוד עם אנשים בעלי סמכות מקצועית, לאו דווקא "בוסים" ממשיים שלי, אני לא אוהבת את זה בלשון המעטה. אני משתדלת לדחות שיחות/מפגשים איתם, גם אם זה נוגע לעניינים שבסמכותי ויש לי עליהם ידע. אם יש לי שיחה שא"א כבר להתחמק ממנה אני "עובדת על עצמי" הרבה לפני כן, ומנסה להרגע. חוץ מזה גם קשה לי להפעיל סמכות על אנשים "מתחתי" שאני צריכה להוות עבורם דמות סמכותית. מה עושים? תודה

גרא.

New member
כנראה שאישיותך אינה סמכותית,כלומר

את אדם המתקשה לקבל סמכות,וכמובן גם מתקשה להפעיל סמכות.שתי דרכים אפשריות.האחת,לחפש סוג עבודה כזה בו את בעלת הבית של עצמך.באם את אקדמאית,אזי הכוונה לסוג של עיסוק בו יש לך חופש אקדמי מלא.וזה מתייחס למרביתם של המקצועות החופשיים.הדרך השנייה היא להתמודד עם בעיות הסמכות שלך בטיפול.לא פרטני,אלא דווקא בסדנא לדינמיקה קבוצתית.בשני סגנונות, או קבוצה נוסח ביון,העוסקת בדינמיקה של מנהיגות,או בפסיכודרמה,בה תוכלי להתמודד דרך משחק תפקידים עם המשתנים באישיותך המפריעים לך.את יכולה להתמודד יותר עם הסבות לכך בסדנא נוסח הגשטלט..ראי,כל הקונפליקטים שאת מתארת בעבודתך,יעלו בדינמיקה הקבוצתית,ודרך העלאתם,והמשוב השלילי/חיובי שתקבלי מהמשתתפים,יתכן שתוכלי ללמוד יותר על עצמך,ועל הכוחות הפנימיים שלך.מכל מקום,כפי שציינתי,אם את יכולה,חפשי עבודה אינדוידואלית..אם כי תמיד תמיד,ישנו מישהוא שם,באיזה מקום האומר לנו מה לעשות אלא אם כן תהיי פשוט עצמאית.בעסק משלך.

למעלה