בעיה עם מצלמה HP 735

eranmc

New member
בעיה עם מצלמה HP 735

שלום, קניתי אתמול מצלמת HP 735 (PHOTOSMART) ויש לי בעיה נורא מעצבנת: שאני עובד על האיכות "הכי טובה" - התמונה יוצאת מטושטשת ולא ברורה! ניסתי לשחק בהגדרות אבל שום דבר לא היה רציני והתמונה לא ברורה ומרוחה! אשמח אם תעזרו לי להגדיר את ההגדרות להפקת תמונה איכותית באמת - כמו כן בגודל הכי קטן יוצאים תמונות מעולות (אבל בשביל המחיר 1500 ש"ח זה יקר). ועוד בעיה שכנראה זה בעיה במצלמה עצמה ולא הכי קשורה לפורום - הכנסתי בטריות חדשות (אנרג'יזר AA) אחרי 5 דקות המצלמה מסמנת לי שנגמרו הבטריות ומתכבה אחרי 2-1 דקות. שאני מחכה 5 דקות הבטריות שוב מלאות והבעיה חוזרת. אשמח אם תעזרו לי

סוללות נטענות במצלמות דיגיטליות../images/Emo70.gif

ולא אלקליין.יש להן מבנה אחר. קונים מטען ורביעייה נטענת.ציוד חובה. לגבי הבעיה השניה - לא ממש הבנתי - למה ברזולוציה הגבוהה ביותר יוצא מטושטש - איפה?מה? מה הרזולוציה המירבית:2 או 3 מגהפיקסל? תוכל להעלות קישור למאפייני הדגם הזה?

תודה.עיינתי במיפרט,עושה רושם של

דגם די משוכלל אפילו כמה כיוונים ידניים - ו3 מגה רזולוציה. היות ושאלתך כללית אני מעלה כמה אפשרויות-לתמונות מטושטשות: 1.זמן חשיפה ארוך - ואז המצלמה קולטת את הרטט של תנועת היד 2.החזקת המצלמה שלא בצורה יציבה 3.אין פוקוס - לא יודעת איך כאן - אבל בדרך כלל בקומפקטיות הכיס יש נורית הנדלקת לאישור הפוקוס ומהבהבת,כשאין. 4.יש מרחק פוקוס מינימלי,מהמיפרט הנ"ל לא יודעים מהו- כי לא מצוין,אבל בטח מופיע בספר המצלמה, כל נסיון לצלם במרחק קטן מזה - נדון לכישלון וטשטוש. 5.מה זמן כתיבת התמונה לכרטיס-ברזולוציה מקסימלית,ברזולוציה מינימלית,כפי שצייינת שצילמת -אולי צילמת תוך כדי שהקובץ נרשם,לחצת על כפתור הצילום,חשבת שצילמה,והזזת את המצלמה, ובעצם היא צילמה ב'איחור מה'?-לפי המוניטין שיצאו להן למצלמות HP (זמן השהייה ארוך בין צילום לצילום)?או משהו דומה? העליתי אפשרויות,כמובן,אינך צריך לענות אלא לבדוק לעצמך, ואם לא היתה אף אחת מסיבות אלו וניסית שוב,ובצורה מבוקרת, תעלה שוב שאלה מדויקת יותר עם יותר פרטים.

פלטרון

New member
הניחוש שלי הוא ש...

צילמת בתנאי תאורה חשוכים .. והנה שיעור ראשון בצילום דיגיטלי - כל תמונה שאיננה בשעות היום - בין 6:30 בבוקר ל- 19:30 בערב ומחוץ לבית דורשת פלאש .. אם אתה בתוך הבית - יש צורך בפלאש ברוב שעות היממה .. אלא אם יש לידך חלון ממש גדול שפתוח ומכניס ה-ר-ב-ה אור !! אז למה ברזולוציה נמוכה התמונה בסדר , אתה שואל ?! כי כמו כל תמונה מטושטשת - כשמסתכלים מרחוק ( או על גרסה מוקטנת ) הטשטוש נהייה קטן יותר וזניח יותר . עיצות - 1. תלמד לפקס את התמונה= חצי לחיצה ... ואז כאשר המצלמה סיימה למקד את עצמה על אובייקט X , לקחת את התמונה ע"י השלמת חצי לחיצה ללחיצה מלאה . 2. תלמד את המצלמה שלך ומתי היא צריכה פלאש . אם המצלמה אומרת לך את משך החשיפה שהיא הולכת להשתמש בו - כל משך חשיפה ארוך יותר מ- 1/60 השנייה ( לפעמים מסמנים ב- 60 .. ואז כל מספר שקטן מ-60 ) .. דורש פלאש , או חצובה , או לשים את המצלמה על כיסא . 3. עדיף בתחילה לצלם בעיקר על אוטומטי ( במיוחד תמונות חשובות ) . רוב הסיכויים שניסיון לשחק עם אפשרויות הצילום יניב תמונה רעה . ככה זה אצל מתחילים ( אצל כולם... לוקח זמן עד שתופסים את ה"שגעונות" של המצלמה ושל הצילום ) .. בהצלחה פלטרון

eranmc

New member
תודה לכולכם!!!!! ../images/Emo24.gif

תודה רבה לכולכם - לא קיבלתי שום הודעה במאייל על התגובות ובמקרה באתי לבקר וראיתי את התגובות שלכם - אז שוב תודה רבה ואני אנסה לסדר את העניינות

eranmc

New member
שוב... תודה רבה והנה התגובה שלי

תודה בקשר לסוללות! אני אנסה לקנות לפני הטיסה שלי. אני לא בטוח אם זה הפוקוס - ששמתי את המצלמה על מקום ישר ועשיתי לו צילום אוטמוטי זה היה גם באיכות מזעזת להבחלה! אני אנסה עכשיו שוב עם כל מה שהצעתם

למעלה