בעיה עם כספומט

• פותח הנושא isza
  • פורסם בתאריך

isza

New member
בעיה עם כספומט

אני לא יודע עד כמה זה קשור לפורום, אבל אני אנסה. היום אמא שלי ניסתה למשוך כסף מכספומט. הכל הלך כרגיל, שמעו אפילו שהוא ספר את הכסף, אבל בסוף הכסף לא יצא. אח"כ המסך החשיך, התחילו לרוץ ספרות, ובסוף נכתב "מצטערים אבל יש תקלה", או משהו בסגנון. היא חיכתה בערך 10 דקות ולא יצא שום כסף. כשבדקתי באינטרנט ראיתי שהכסף אכן ירד מהחשבון. מה אפשר לעשות? כל עצה תעזור. תודה.

אם זה כספומט של סניף בנק

היא היתה צריכה להיכנס מיידית ולספר על התקלה. אם הסניף היה סגור או שאין שם בכלל סניף, צריך לפנות מיידית לחברת האשראי ולהודיע ( אם המשיכה בוצעה בכרטיס אשראי ) ולהיכנס מחר בבקר לסניף הבנק שלה ולהודיע. הייתי פונה גם למשטרה כי כבר היו מקרים בהם כספומט חובל במתכוון כדי לקחת את הכסף לאחר שהלקוח מתיאש ומסתלק. להגיש תלונה ולהגיע לבנק עם אישור התלונה במשטרה, זה ישכנע את הבנק להזיז דברים.

יש גנבים שזוהי מומחיותם! אזהרה:

הראו לא מזמן בטלוויזיה: מתקינים מצלמה זעירה מעל המכשיר, זו מצלמת אותך מקיש את הקוד. וגם מתקינים "קורא" מיוחד שמשכפל את כל הפס המגנטי. הגנבים יודעים לשכפל את הכרטיס+יש להם את הקוד.....כך הם מרוקנים לאנשים את החשבון. זה קרה למישהו שאני מכירה וזה נורא. הוא לא שם לב וגנבו לו את כל שכר הלימוד לסמסטר! הייתי אולי מבטלת את הכרטיס ומזמינה אחר. כמו"כ, תמיד להסתיר עם היד השניה את הקוד שאנו מקישים! אנשיםם הזהרו לא ליפול במלכודות של השפלים האלה..

כמובן שאולי זוהי תקלה תמימה.

לרוב בתקלות תמימות למחרת הפעולה נמחקת כליל מהחשבון. תודיע לבנק בכל מקרה...

svety

New member
אין מה להודיע לחברת האשראי.../images/Emo190.gif

אם זה כרטיס בנקאי, צריך ישר להתקשר לבנק. בכרטיסים בנקאיים לא רואים את התנועות שקשורות לחשבון בבנק
[ככה זה לפחות עובד אצלנו, אני משערת שגם בשאר חברות האשראי זה ככה]

טעות

אם מדובר בכרטיס אשראי, חובה להודיע לחברת האשראי. זו יכולה להיות הונאה מהסוג עליו כתבו כאן בשרשור ומסוג שציינתי למעלה וחברת האשראי חייבת לדעת על כך, זה אינטרס של הלקוח ושל חברת נאשראי.

svety

New member
ומה חברת האשראי תעשה?../images/Emo190.gif

חברת האשראי לא מתערבת כל עוד אין עסקאות והכרטיס בידי הלקוח.

טעות נוספת

חברת אשראי מעסיקה צוות שלם שמתפקידו למנוע ולגלות מעשי תרמית בכרטיסי אשראי. חברת אשראי שכרטיסיה אינם מאובטחים נמצאת בסכנה, מי ירצה להחזיק כרטיס אשראי כזה? לכן זהו אינטרס שלה לטפל בענין כזה.

svety

New member
לא מדויק.../images/Emo190.gif

ברגע שיש כרטיס בידי הלקוח, ואין עסקאות, צוותים של בטחון, ניתוח הונאות וכו', לא יכולים לעשות שום דבר. רק אם נעשות עסקאות [דבר שעל הלקוח לעקוב אחריו בעצמו] חברת האשרארי יכולה להתערב. כמובן שאם נעשה שימוש חריג בכרטיס כלשהו [לדוגמה, כרטיס שהשימוש בו נמוך בד"כ פתאום מגוהץ כמה פעמים בשעה] הדבר "קופץ" במערכות. לקוח חושש? אין בעיה, אפשר להרגיע, אפשר להציע דרכים לעקוב, אבל אף אחד לא ישב ויבדוק את הכרטיס שלו ספציפית על כל פרנויה, מוצדקת או לא. להחזיק כרטיס אשראי, כל כרטיס אשראי, זה סיכון.

לא מדובר על הכרטיס של הלקוח

חברת האשראי תדרוש לבדוק שהכספומט לא חובל ולא הותקן בו התקן להעתקת מספר הכרטיס והמספר הסודי. תדרוש, לא מהלקוח כמובן.

fairy in chains

New member
קרה לי פעם

הלכתי לסניף הבנק שלי למחרת, הם בדקו אצלהם את הנתונים ואמרו שלוקח כמה זמן לפני שהמחשבים מתעדכנים עם הביטול ואם תוך יומיים לא אראה את הביטול שאחזור אליהם. היה אפשר לראות שורת פעולה של משיכה ואז שורת ביטול על המשיכה שהופיעה יום-יומיים אחרי. ליתר ביטחון- שתלך לסניף הבנק ותספר להם את מה שקרה כדי שיהיו מודעים ותעקוב אחרי הפעולות בכרטיס שלה בימים הקרובים

israelyan

New member
קרה לי לפני כמה חודשים....והסתדר

סיפור המעשה: ניגשתי לכספומט של בנק למשוך כסף במקרה-מכשיר שקיים בו גם מט"ח) אבל מה?לא היו שטרות מסוג כזה במכשיר,-שטרות של 20$ לצורך העניין אומנם בהודעת האישור תחוייב ב X ש"ח,אבל היות וביטלתי את הפעולה אח"כ היות והייתי צריך בדיוק הסכום המותר למשיכה,והכפולה הבאה היתה כבר מעל. הפעולה נרשמה-אבל יום אח"כ היא נמחקה-היות והייתה בקרה על המכשיר,ע"י הבנק ועוד מקרה: בבק שלי דווקא-מקרה דומה תקלת מחשב,נפילת מתח או משהו כזה נכנסתי כעבור כמה דקות לבנק-היות ונבלע לי הכרטיס כתוצאה מהתקלה אמרתי להם-נפל המחשב,ניסיתי למשוך X ש"ח פיזית-מנהל הבנק ניגש לכספומט,והוציא לי את הכרטיס,ואמר גם באדיבות נזכה אותך כי כאמור,ניסיתי למשוך-ובאמצע נתקע המחשב של הכספומט ובאמת-זיכו

למעלה