בעיה עם ילד בן 7.

MoRguE1

New member
בעיה עם ילד בן 7.

אחי הצעיר, מלאו לו 7 שנים בחודש זה. ילד מאוד מחונן, הצטיין בידע עשיר, כשרון במתמטיקה, אבל היו לו כמה בעיות בטחון עצמי וקונפורמיסטיות מטורפת בגיל הגן ותחילת כיתה א'. הציעו לנו להקפיץ אותו מגן חובה לכיתה ב', אבל עקב טעות שנגמרה איתי כאשר הקפיצו אותי כיתה, אמא שלי החליטה לדחות את הרעיון. השבועיים הראשונים בכיתה א' היו מזוויעים. הוא היה מתעורר בבכי, וצורח שלא רוצה ללכת לכיתה מכל מני תירוצים, אמא שלי גררה אותו לבית ספר, הוא נעמד בדלת הכיתה ומסרב ללכת, טוען שכואבת לו הבטן, ואז הוא ואמא שלי חוזרים הביתה. עם הזמן הוא התחיל להשתלב לאט לאט, הוא למד בהצטיינות, אבל היו לו בעיות התנהגות. הילד מאוד אגרסיבי, ההורים שלי נותרו בהלם כאשר נכתב במחברת שהוא הרביץ בצורה איומה ל6 ילדים בכיתה, וזרק לאחד מהם את ארוחת העשר שלו לפח, רק בגלל שלא שיתפו אותו במשחק תופסת בהפסקה. המחנכת שלו התחילה להמליץ ללכת ליועצת. אבל אז הכל החמיר, אמא שלי סירבה ללכת, ומצבו של אחי מתדרדר. בשיעורים הוא סיים את המשימות ראשון, וכאשר הוא רואה שכל הכיתה עדיין שקועה במשימה, הוא מתחיל לרקוד, לשיר, לדבר, להפריע, והמחנכת כועסת עליו ומענישה אותו. המחנכת ניסתה להיטפל אליו גם במקרים מאוד מוזרים, היא שלחה מכתב הביתה, כאשר הוא קרא לה בשמה כדי שתבוא אליו. שמנו לב שההתנהגות שלו במשך היום מתחלקת ל2. בדיוק חצי מהזמן, כשהוא בבית- הוא מתנהג מאוד יפה, ממושמע רוב הזמן. בבית ספר- רוב הימים הוא מתנהג בצורה איומה בשיעורים כי משעמם לו. כאשר הוריי החליטו ללכת לנוירולוג בהמלצת המחנכת, ולפסיכולוג, מהפגישה הראשונה הוחלט שהילד נורמלי לחלוטין, ואף נבון במיוחד. לאחר הפגישה השלישית-שלשום, הוחלט שהילד רואה אגרסיביות בבית, עקב ריבים שגרתיים עם אחותו [אני], וריבים ביני לבין הוריי [ריבים שגרתיים של גיל ההתבגרות]. בד"כ יש לו התפרצויות לא מובנות, כשהייתי בחדרי, ושמעתי מוזיקה בווליום טיפה גבוה, הוא נכנס ואמרתי לו שאני קצת עסוקה ושיבוא אח"כ, הוא אמר שהמוזיקה רועשת מדי והתחיל לזרוק חפצים, לאחרונה הוא פשוט בא אליי ומתחיל להניף את הידיים שלו ולהרביץ. התברר שאני מאוד משפיעה עליו, ושאני דמות מרכזית בחייו, שמתי לב לזה בפעם האחרונה, שאם הוא מספר בדיחה, ואני לא צוחקת, אז הוא מחמיץ פנים, אם הוא רואה אותי גולשת באתר מסויים הוא חייב להכנס ולראות מה יש שם. הפסיכולוג קבע שהאייקיו שלו הוא 140. אייקיו מאוד גבוה, מאוד מוזר לגילו. הילד מחונן, אבל יש לו מחלה. עדיין לא ברור, אבל לפי מה שהרופא הסביר לי, שהילד חי בעולם משלו, את האייקיו הגבוה שלו הוא משמש בכדי להתעלם מכולם, ולהמשיך בעולם משלו. אני פוחדת שהמחלה שלו תתפתח לסכיזופרניה, כי הילד יכול להגיע להשגים מעולים, האם נתקלתם במצב כזה? האם אתם יודעים מה אפשר לעשות כדי לעזור לילד? בתודה, יהודית.

פלגיה

New member
שלום לך אחות מסורה

מאוד יפה שאת דואגת לאחיך, ומנסה לעזור לו. ראשית אני רוצה להרגיע אותך שאת לא לבד. מצב כמו שתיארת הוא די נפוץ, בעיקר אצל ילדים מחוננים. נוצר הרבה פעמים פער בין ההתפתחות השכלית, להתפתחות הרגשית. מטבע הדברים כל אחד נוטה לעסוק בדברים שקל לו לעסוק בהם, ובורח מהדברים שקשה לו. כך שילד חכם עם קשיים רגשיים, ימשיך ויפתח את הצד השכלי שלו, ויעזוב כמעט לגמרי את הצד הרגשי והחברתי שהוא חלש בהם. איך אפשר לעזור לו? אני רואה כמה דרכים. קודם כל - הילד מחונן, ולכן כנראה הוא לא מוצא את מקומו במעכרת הרגילה, וכדאי לנסות למצוא לו מסגרות או חוגים נוספים. יש פורום "הורים למחוננים" שיכול לעזור בכיוון הזה. דבר שני - על פי התיאורים שלך, הייתי הולכת לבדוק עוד כיוונים מלבד הכיוון של הפסיכולוג והנוירולוג. אני הייתי מחפשת סיוע בתחום התקשורת (קריאה של מצבים חברתיים, יכולת התנהגות בחברה ועוד), ובתחום ה"וויסות התחושתי". בעיה בוויסות תחושה נוצרת כאשר הגוף לא קולט רשמים מהסביבה במידה הנכונה, אלא קולט אותם בעוצמה חזקה מדי או חלשה מדי. כך למשל יכול להיות שהמוזיקה ששמעת היא בהחלט בטון סביר - אבל לאחיך זה נשמע רועש. באותו אופן יכול להיות שהוא חושב שהוא נוגע בחבר - אבל בעצם זאת מכה חזקה מאוד. לא כדאי לקרוא לילד "אלים" לפני שבודקים את מידת התחושתיות שלו. גם בתחום הזה יש מה לעשות אם מגלים שזאת באמת הבעיה. שלושת הדברים שאמרתי לך (מסגרת למחוננים, אבחון תקשורת, ויסות תחושה) הם דברים שההורים צריכים לטפל בהם. את יכולה רק לתת להם את המידע על כך. מה שאת יכולה לעשות מצידך, זה לחזק את הקשר איתו, לדבר איתו, לשתף אותו בדברים שאת עושה, ולבקש ממנו לשתף אותך בעולמו. והעיקר - לשדר לו כל הזמן שאת אוהבת אותו ומקבלת אותו על אף ההתנהגויות הקשות. זה לא אומר שאת צריכה להיות מוכה, מותר בהחלט לומר לו "זה שאתה זורק עלי חפצים זה כואב לי". בהצלחה (ואת כמובן מוזמנת להמשיך ולשאול אם משהו לא ברור לך)

פלגיה

New member
והנה קישור

למאמרים בנושא ויסות תחושה. את יכולה גם להתעניים לגבי הספר "ילד שלי מיוחד" שכתבה עירית חגי ובו תיאורי טיפול בילדים עם קשיים שונים

irisgh

New member
ואגב,

'עולם משלו' בגיל 7 הוא לא דבר שמתפתח לסכיזופרניה. איך הגעת לקשר הזה? אולי תשאלו את הרופא למה בדיוק הוא מתכוון? כי אם הוחלט שהוא 'נורמלי לחלוטין' אז מה פתאום הגיעה המחשבה על מחלה? זה לא מתיישב ביחד.

פלגיה

New member
נראה לי שהחשש מסכיזופרניה

הוא חשש של האחות, לא של הרופא.

MoRguE1

New member
בקשר לסכיזופרניה

זה מה שההורים חוששים ממנו וסביר להניח שהרופא הרהר בנושא אחרי הכל זה מאוד מחשיד שהילד התנהג חצי מהזמן בסדר וחצי מהזמן זוועה תודה רבה לפלגיה!! אני בהחלט אבשר להוריי את תשובתך ואברר בפורום אשר נתת לי.

אור2221

New member
סכיזופרניה זה לא פיצול אישיות

סכיזופרניה זו ראייה חריגה של המציאות, שומעים קולות, חיים בתוך עולם פנימי שלא מובן לאחרים, ועוד. לא ילד שמתפרע בבית הספר ומלאך בבית (מה שלא נשמע שזה בדיוק המצב). ופיצול אישיות אמיתי זו תופעה מאוד, מאוד, מאוד נדירה, שבדרך כלל מופיעה עקב טראומת ילדות חריפה שהאישיות לא מסוגלת להתמודד איתה (כמו התעללות מינית) וזה גם לא מה שקורה אצל אחיך.

למעלה