בעיה עם חמותי

ilanit2015

New member
הסבר ממצה בהחלט!

קודם כל תודה לך על העצות. כמוך אני גם חושבת שיש לו צורך מאד חזק לקבל חיזוקים חיוביים (ואני משתדלת לתת לו) אבל גם צורך שאני ארחם עליו ועם זה קצת קשה לי.
עם הילדה שלנו אני מאד חמה ואמהית וזה בא לי באופן טבעי, אבל איתו זה פשוט לא הולך. אני טיפוס יותר ענייני, אני תמיד מציעה עזרה ומוכנה ליעץ איך לפתור בעיה כזו או אחרת.
אני מניחה שיש לו "אידיאל נשי" ששונה לגמרי ממני, ואני לא יודעת עד כמה אפשר להשתנות בגיל שלנו אפילו שיש לי רצון.
העניין הוא שאנחנו מכירים כבר הרבה זמן, עוד לני שהפכנו לזוג והוא ידע בדיוק במי מדובר, וכל זאת הוא בחר בי לזוגיות.

adam33

New member
ביחסים שכאלה

יש הרבה מין ההבלגה.
תמיד החמה תראה בך כמישהי שרוצה לגזול את הבן שלה ממנה.
יש כאלה שאומרות שהכלה אינה מהווה עליהן איום אבל יש שמרגישות להפך וכנראה את בצד השני.
צריך המון סבלנות והעמדת פנים בשביל השקט והשלום.

ilanit2015

New member
אני מסוגלת להבליג אבל לא להעמיד פנים

האמת מעולם לא הבנתי ממה העניין הזה של "לגזול את הבן שלה" נובע.
אני שמעתי שזה קיים בחלק מהמשפחות ושפשוט אין מה לעשות עם זה.
אני מכבדת את הוריו, משתדלת לעזור במה שאני יכולה, ואכן מבליגה הרבה על הערות עוקצניות ורמזים מצד החמות.
אבל למה צריך להעמיד פנים שהכל נפלא כשמישהו מנסה לפגוע בך?
לא עדיף לשים את הדברים על השולחן ?

ki92

New member
לדעתי

אם הייתי במקומך לא הייתי נשארת בקשר שבו בן זוגי יעדיף דברים אחרים על פניי....
את הקשר עם האמא אני יכולה להבין, כי מה לעשות לאמא אין תחליף..
אבל עבודה?
ואפילו כשבעלך מחובר מאוד לחבל הטבור של אמו, עליו לזכור שיש עוד אישה בחייו והיא לא פחות חשובה ממך...ועל כן לדעתי הוא היה צריך לנסות לגשר בניכן ולא לצאת נגדך או נגדה....
היום הוא יעדיף את האמא, מחר את העבודה ופעם הבאה זה יהיה משהו אחר...
קחי לתשומת ליבך..

אם את חושבת שהקשר שלכם טוב ובריא ואת רוצה עדיין להישאר בקשר הזה,
אז הצעתי היא שתנסי להסתדר עם אמא שלו.. תתפייסי ותשתדלי לא לריב איתה...את יכולה לא לאהוב ולהעריך אותה, אבל אם את רוצה להסתדר עם בן זוגך את חייבת להסתדר גם איתה...מבצע 1+1

NuIi

New member
אם הוא אמר לך

שהוריו והעבודה שלו נמצאים לפנייך, זה אומר הכל לא?
בניגוד למה שאמרו לך פה, אני חושבת שתעשי טעות קשה אם תבליגי ותתנצלי. כמו שכתבת בעצמך, את כבר עושה את זה וזה לא עוזר. אז אין סיבה שפתאום זה יעבוד. את רק תבטלי את עצמך יותר ויותר וזה יחזור אלייך מבחינה נפשית בצורה של כעס, תסכול, שנאה עצמית, תחושת השפלה ואולי אף דיכאון.
את באמת רוצה להיות עם מישהו שתמיד תהיי מקום שני אצלו? שלא מכבד אותך?
זה אפילו נשמע שאת עוברת סוג של התעללות רגשית.
ממליצה לך לקרוא את הספרים "מילים הורגות" של ניני גוטספלד ו"הטרדה נפשית" של מארי פראנס היריגוין.

למעלה