בעיה עם חום השחר

meital2

New member
בעיה עם חום השחר

אז לאחר 5 חודשי נסיונות החלטתי לבדוק עם השיטה של חום השחר... מה שקרה הוא זה שבשבועיים אחרי הוסת החום שלי נע בין 36.4 ל36.6 (קבוע יחסית לא?) . ביום ראשון האחרון(לפני 3 ימים) החום עלה ל 36.8 חשבתי שזה מעיד על הפרוגסטרון שעלה אחרי הביוץ אך ביום שני ושלישי החום שוב ירד ל 36.4 והיום הוא שוב עלה ל 36.8 האם יכול להיות שהעלייה של יום ראשון היא עלייה סתמית בחום ? למישהי יש הסבר? בתודה

נועם@בת

New member
הבעיה עם חום שחר היא

שמדובר על תנודות כל כך קטנות, עד שהן יכולות לקרות גם במקרה ואז קשה לדעת מה קורה. בחלק מהמקרים - יום לפני הביוץ, או ביום הביוץ עצמו, יש ירידה ולמחרת הביוץ שוב עליה. בכלל, העליה היא אחרי הביוץ, ואם אין ירידה לפניה, אי אפשר לדעת שהיה ביוץ אלא רק אחרי יום הביוץ. אם זה לא היה סתם תנודות בחום- אז אני מעריכה שהביוץ שלך התרחש אתמול. האם הרגשת איזה כאב בשחלות. מין דקירות באחד מצידי הגוף מתחת לצלעות בגובה הטבור בערך? כשמזהים מתי הביוץ, לומדים הרבה פעמים לזהות את הכאב הזה ככאבי ביוץ. שיהיה בהצלחה נועם

meital2

New member
כן

היו לי דקירות כאלה אך לא נראה לי שהן מעידות על הביוץ כי הדקירות האלה מופיעות לאורך כל החודש, לפעמים שבוע אחרי הוסת, לפעמים שבוע לפני שהוסת אמורה להופיע אז ככה שזו לא אינדקציה.... תודה בכל אופן }{ נשיקות ואיחולים לכל הבנות כאן...

בתקופה שביקשו ממני למדוד את חום

השחר (כן, היו ימים כאלה
), ונכנסתי לחשש שמא משהו לא בסדר, והסבירו לי שכדי באמת לראות את התנודות בחום הגוף צריך מד חום דיגיטלי שמראה 2 ספרות אחרי הנקודה. כפי שנועם אמרה, התנודות הן כ"כ עדינות שמדחום רגיל לא נותן אינדיקציה מספיק נכונה. אני ויתרתי מהר מאוד על המדידות האלה. לדעתי מעקב US ובדיקות דם נותנים תמונה הרבה יותר מדעית ומדויקת.
מרב

אני מודדת את חום השחר באדיקות

מזה כשנה. אני משתמשת במד חום דיגיטלי שהביאו לי מארה"ב, המודד במעלות פרמהייט, שם הסקאלה יותר צפופה ולכן המדידה יותר מדוייקת. אני מתעדת את התוצאות חינם בטבלה באתר fertilityfriend המציעה שירותי מעקב וייעוץ (בתשלום). מה זה נותן לי? המעקב אחר תנודות החום, יחד עם המעקב אחר ההפרשות מצוואר הרחם לקראת הביוץ ומיקומו של צואר הרחם נותנים לי תמונה די ברורה על כל מחזור. באיזה שלב אני, מתי אני לקראת ביוץ, האם ומתי בייצתי ולא פחות חשוב, אני מקבלת אזהרה מוקדמת על בואה של המכשפה, בבוקר או יום לפני שהיא מגיעה. אבל הדבר הכי חשוב עבורי הוא שזה נותן לי זה תחושה שיש לי איזשהו אלמנט של שליטה בתהליך שהוא לחלוטין לא בשליטתי. הרי בכל הקשור לפוריות הגוף שלנו הוא מין חור שחור שאין לנו מושג מה קורה בו, בלי התערבות הרופאים עם האולטרהסאונד ובדיקות הדם שלהם. בחודשים ללא טיפול, כמו זה הנוכחי, אני גם משתמשת בערכות ביוץ, אבל אני מצליחה לחסוך במקלונים, כי אני כמעט תמיד קולעת בול ליום שלפני עליית ה-LH ומקבלת אישור למה שהראו לי הסימנים האחרים (כאמור, ההפרשות ומיקום צואר הרחם.) זה לא דורש ממני שום מאמץ מיוחד. זה כבר הפך להיות מן טבע שני, לתקוע את המדחום בפה כשהשעון מצלצל וכשאני מגיעה לעבודה בבוקר דבר ראשון אני נכנסת לטבלה שלי ומעדכנת את הנתונים. באותו מקום אני גם מתעדת את הפרוטוקול, תוצאות מעקב הזקיקים, הדם והזרע, כך שיש לי בכל חודש נתון מעקב מלא אחר כל מה שקורה. אני מניחה שזה לא מתאים לכל אחת, אבל לי זה מאוד תורם.

מעיןבר

New member
מסכימה!

לפני כמה חודשים שאלתי פה על נושא זיהוי הביוץ וסיפרו לי על חום השחר. מאז למדתי המון! יש ספר באנגלית - taking charge of your fertility וגם אתר www.tcoyf.com נלווה. השיטה יעילה מאוד אם מיישמים אותה כמו שצריך. אני אמנם לא עוקבת אחרי צוואר הרחם אבל גם השילוב של חום עם ריר מספיק. לגבי הנפילה בחום ביום השני, זהו דפוס אפשרי ידוע - fall back temp rise - שבו יום אחד עליה, למחרת ירידה ואחריו שוב עליה - מכאן שככל הנראה היה ביוץ. המון המון בהצלחה! מעין

עמית@

New member
בזמנו כשאני ניסיתי למדוד חום הוא

לא השתנה בכלל (גם אחרי ביוץ מוכח בIVF שסתם מדדתי הוא נותר נמוך כך שזה מדד מאוד לא מדוייק) ומאחר והחום מושפע מכל כך הרבה גורמים קשה מאוד להסתמך על זה כמדד יחיד- עדיך לבצע בדיקת דם לווידוא ביוץ או מעקב זקיקים (על מחזור טבעי)

למעלה