בעיה עם חברה

בעיה עם חברה

היי, יש לי בעיה ואני לא יודעת איך נכון להתנהג במצב כזה. יש לי חברה שאני לא מחבבת אותה ולא מעריכה. אני הכרתי אותה דרך ידיד טוב שלי שהיא בעצם האקסית שלו . היא כל הזמן ניסתה שניהיה חברות אבל אני לא הרגשתי שיש בחברות הזאת גרעין ממשי של חברות , ולמעשה יש לה המון תכונות שאני לא מתחברת אליהם כלל . היא בחורה מאוד בודדה וזאת גם בגלל האופי המאוד בעייתי שלה. עכשיו היא כל הזמן מתחילה איתי שיחות בפייסבוק ואומרת שהייתה רוצה להיפגש ואני גם אומרת לה שצריך להיפגש ......... אבל אני ממשיכה להרגיש שאני אומרת את זה מתוך מחויבות כלשהי ונימוס ואני לא באמת רוצה להיפגש איתה . מצד אחד לא נעים לי ואני מרגישה איזשהי מחויבות כי כל הזמן הזה הייתי נחמדה אליה והשתתפתי במשחק הזה שאנחנו "חברות ". מצד שני ......... אין לי חשק . מה לעשות כדי לצאת מזה בסדר ? כי היא ממשיכה לשלוח הודעות וממש לא נעים לי להתעלם אבל גם מרגיז אותי שהיא מכריחה אותי להיות חברה שלה.

גרא.

New member
מאיה הסגולה,יש בהתייחסות שלך ל"חברה" הזו,

מסר מאד אמביוולנטי (דו ערכי),מצד אחד את מרגישה מחוייבות כלפיה אולי מתוך נימוס,ואולי כזו שאינך יודעת\להסביר כאשר מצד שני את לא יכולה להתחבר אליה,באיזה שהוא מקום אינך סובלת אותה,והנסיונות שלה להתחבר איתך דרך שליחת הודעות,יוצרים בך תחושה היא מכריחה אותך להיות חברה שלך.לכאורה מצב בלתי אפשרי שאת מהססת להמשיך בו.זו אינה חברות מאיה,אפילו לא ידידות,זה קשר מאולץ חסר משמעות לשתיכן,ומוטב לאזור אומץ ולסיים אותו.מה זה חברות,בשירו המצ"ב של קובי אוז "חברה טובה",שרה שרית חדד. http://www.shiron.net/artist?type=lyrics&lang=1&prfid=1015&wrkid=3347

זה מצב שעלייך לקחת אחריות על עצמך ולכתוב לה

בצורה ברורה אך לא פוגעת ולא מעליבה שאת מאחלת לה הצלחה בהמשך הדרך... כלומר,תכתבי לה שהקשר ביניכן התאים בזמנו לשתיכן אך עתה יש לך אתגרים חדשים או מחויבויות חדשות ובשל כך את מאחלת לה בהצלחה בהמשך דרכה.סיטואציה זו דומה להרבה מאוד דייטים בין שניים שבודקים אפשרות לקשר,אך לאחר פרידתם מהפגישה יש לכל אחד מסקנות משלו להמשך.ואז,באותה צורה אומרים או כותבים - היה לי נעים בפגישתינו ואני מאחל /ת לך הצלחה בהמשך הדרך.כך אומרים ברור מהם פני הדברים ללא העלבת הצד השני.זה לגיטימי,וזה חלק מחיינו.בהצלחה.

למעלה