בעיה עם הDS2019

beefgallo

New member
בעיה עם הDS2019

בטופס ששלחו עבור בן זוגי, הם שמו בתור תאריך הלידה את התאריך בו הטופס הונפק (הראשון למרץ, 2015)
זה אומר שאני חייבת לבקש שיעשו חדש וישלחו לי, נכון?

זה כ"כ מרתיח, כי חיכיתי 20 יום שזה יגיע בדואר. הם מוכנים לשלוח רק בדואר רגיל (לא רשום, לא אקספרס) או UPS על חשבוני, אין לי בעיה עם הקטע שזה על חשבוני, אלא יותר עם זה שהשליחים של UPS חלאות שבאים אליך הביתה כשאתה לא נמצא ומשאירים פתק שתלך לחפש אותם ואז צריך לרדוף אחריהם ולקבוע איתם שעות לא נוחות אחרות, שבהן אתה צריך לקחת חופש כי הם עובדים פחות ממני. בפעם הקודמת שקיבלתי משהו דרכם - אני לא חושבת שהם אפילו דפקו על הדלת, כי כן היינו בבית ועדיין מצאנו אח"כ פתק.

איזה ייאוש.

יש סיכוי כלשהו שאפשר ללכת עם הטופס שקיבלתי?

Philip Jr

New member
שני דברים

1. מכיוון שאפשר להיכנס עם ויזת הלימודים עד 30 יום מתחילת הלימודים, אני מניח שאתם עוברים בסביבות תחילת אוגוסט. אם כך הדבר, גם אם הטופס התקין באמת יגיע רק ב - 20/6 (פלוס מינוס), יהיה לכם די והותר זמן לגשת לראיון ולקבל את הויזה בדרכון. נכון, זה לא נעים וגם לנו היו ענייני ויזה (אני לא מכיר הרבה אנשים שלא היו להם "ענייני ויזה" כלשהם). אבל - באמת שעדיף לשמור את כל הכעס, היאוש והרגשות השליליים למשהו ומישהו שבאמת מגיע להם, ולקחת את כל השאר בקלות. כן - תצטרכי טופס חדש. וכן - הפקידים במשרד הרלוונטי טעו, אבל וואלה - כולנו טועים. כל עוד זה לא עולה לאף אחד (ובמיוחד לכם) הכל בסדר.

2. פה בפורום אפשר להוציא את כל הרגשות השליליים בכיף, אנחנו אנשים תומכים ומבינים לרוב
אבל אני מקווה שנזהרת בניסוחייך לאנשים באוניברסיטה, כי כפי שאולי את כבר יודעת (ואם לא אז תגלי) סגנון התקשורת בארה"ב שונה מאשר בארץ. לא כדאי לך להתחיל את הדוקטורט על רגל שמאל מול המחלקה והאנשים שמטפלים בענינייך. "קוד" התקשורת פה הרבה יותר מתון, מנומס, זהיר, אפילו אני עדיין לא בטוח איך לקרוא לזה ואני פה זמן מה. פשוט תנשמי, תרגעי ותחשבי היטב על מה שאת כותבת ואומרת - תלמדי ממישהו שקשה לו מאד לעשות זאת ויש לו פה גדול.

beefgallo

New member
נראה לי שנשמעתי יותר כועסת ממה שאני באמת. סתם מצב של

גלגול עיניים.

אני כמובן לא אגיד להם שומדבר נוראי, במיוחד שמובן לי שזו טעות מצידם ולא נעשה בכוונת זדון.

אני סתם מנסה עד כמה שאפשר מהצד שלי, לגרום לכל הפרוצדורות שכרוכות במעבר לעבור בצורה חלקה.
אנחנו לא רוצים לקנות כרטיסי טיסה עד שנקבל את הויזה, ואני סתם מרגישה יותר רגועה עם כל פינה שנסגרת.

Philip Jr

New member
זה לגמרי טבעי.

לא נורא, אני בטוח שיפתר תיכף והרצון לסגור פינות ולהיות רגועים ממש ממש מובן. אני מאחל לך שזה הדבר הכי קשה ונורא שיקרה לכם עם המעבר, כי אז מצבכם יהיה מצוין!

beefgallo

New member
יאפ, תודה.

האמת, די הוצאתי את כל רגשותיי המועטים בהודעה ההיא והכל בסדר :)

אתם חושבים שיש סיכוי שלהביא את הDS2019 הדפוק עם סריקה של אחד מתוקן איכשהו יכול לעבור? (נאחזת בקשים היפותטיים ולא סבירים)?

Philip Jr

New member
לא נראה לי..

אני די בטוח שהם לוקחים את המקור בראיון וחותמים עליו / מאשרים אותו. לא חושב שהם יכולים לאשר סריקה, או מקור עם מידע שלא תואם את הדרכונים שלכם. אבל שוב - לא נורא. זמן ההמתנה כרגע לראיון לויזת סטודנט הוא יום אחד בלבד.. אז גם אם המקור המתוקן יגיע רק בסוף יוני, הכל יהיה מוכן לכם הרבה לפני המעבר, ויתרה מזאת - בעיניי אין שום בעיה שתקנו את הכרטיסים אם יש דיל טוב.

beefgallo

New member
רק איזו פוביית ג'ינקס, שאם נקנה עכשיו, יש יותר סיכוי

שמסיבה מסתורית כלשהי לא נקבל ויזות או משהו ידפק

כמה זמן לוקח בין הראיון לקבלת הויזה?

וגם, היום מילאתי את הבקשה שלי לויזה (לפני שגיליתי שבטופס של בן זוגי יש בעיה), וסיימתי ולא היה צריך לשלם בסוף, האם משלמים כשקובעים את התור?

Philip Jr

New member
תשובות

1. לוקח משהו כמו שבוע, לפעמים קצת פחות ולפעמים קצת יותר בין הראיון לקבלת הדרכון חזרה.
&nbsp
2. אני לא זוכר מתי משלמים, אני כן זוכר שצריך לשלם לפחות שני דברים - על הויזה, ועל SEVIS. פשוט תבדקי שוב בהוראות, או שנמתין למישהו שזוכר את התהליך..

למעלה