בעיה עם ה-usb

• פותח הנושא V122
  • פורסם בתאריך

V122

New member
בעיה עם ה-usb

שלום יש לי סנסה קליפ ולאחרונה פירמטתי את המחשב, לאחר הפירמוט רציתי להעביר שירים לנגן, אבל המחשב לא מזהה אותו. ניסיתי בלוח בקרה להתקין את החומרה אבל הוא לא מצליח כי יש בעיה עם usb mass storage device וברשימה מופיע על יד זה סימן שאלה צהוב, בנוסף רשום שם שגיאה מס 10 (אם זה עוזר), אני ממש לא מבין למה פיתאום יש לו בעיה עם החיבור, אז האם מישהו בפורום ניתקל בבעיה דומה ויודע איך לפתור אותה? בתודה מראש.

V122

New member
אוקיי קראתי את הפיתרון של press and hold

אבל כשאני בוחר את זה הוא אומנם פותח לי כונן אבל הוא לא מזהה את המוזיקה, זאת אומרת שאני בודק את הקיבולת של הכונן אני רואה את שהוא מלא אבל אין לי גישה לשירים שכבר נמצאים בנגן דרך המחשב, כך שהפיתרון הזה לא עובד, או שלא בדיוק הבנתי, בכל אופן אני חושב שאני חייב להפעיל את זה באמצעות ה- usb.

מושו 21

New member
................

הפתרון שניסית הוא זמני ומיועד לפתיחה חד פעמית של הנגן בתצורת MSC (ככונן ולא דרך סנכרון). כשאתה מסנכרן קבצים דרך תוכנה ולאחר מכן פותח את הנגן ככונן (כMSC) אתה לא תראה את הקבצים - זה יראה לך כאילו הוא מלא ... רצוי להיצמד לשיטת העברת קבצים אחת - אם רוצה דרך תוכנה - להשאר בתצורה הזו ולהעתיק שירים רק כך. אם רוצה כMSC (כונן) - או לעדכן קושחה (ואז תהיה לך את האופציה בהגדרות-->מצבי USB לשנות לתצורת MSC) או לבכל חיבור להשתמש ב"הולד+מקש אמצעי". אם נוח לך ככונן - גבה את המידע שעל הנגן, פרמט אותו (המחשב שלי--לחצן ימני על כונן הנגן--אתחול--אתחל) ותיצמד לשיטת העתקת הנתונים בצורה הזאת.

V122

New member
אז ככה

עד לפני כמה זמן שהייתי מחבר את הנגן המחשב מיד היה מזהה אותו, ואז היה מופיע במחשב שלי מן כונן שהיה בצורת הנגן עצמו. עכשיו שאני מחבר אותו המחשב לא קורא אותו. מאז שפירמטתי את המחשב זה כבר לא קורה. בדקתי ויש לי אפשרות של auto detect, mtp, msc, עכשיו- בשני האפשרויות הראשונות (auto ו- mtp) המחשב לא קורא אותו, רק ב- msc הוא מצליח לקרוא אותו. (ובמצב זה הוא נפתח ככונן נשלף, ואז הוא רק נראה מלא, אני לא רוצה את זה) השאלה שלי איך אני מסדר את זה שזה יפעל גם ב- mtp וכך אוכל לראות את הקבצים שכבר נמצאים בנגן.

מושו 21

New member
..............

כשאתה מחבר את הנגן במצב MSC - ונפתח הכונן - הוא לא רק נראה מלא - הוא מלא בשירים שהועברו בצורה של סנכרון דרך תוכנה (כנראה) ובגלל זה לא רואים את הקבצים אבל בנגן כביכול אין מקום יותר. MTP הוא מצב בו הנגן מזוהה ע"י המחשב - וכדי להעתיק לתוכו קבצים צריך להשתמש בתוכנה (לדוגמא מדיה פלייר של ווינדווס). בשני המצבים (MTP וזיהוי אוטומטי) המחשב מזהה את הנגן (צריכה להופיע הודעה בצד שמאל למטה או צליל כלשהו בחיבור הנגן). אם אתה לא רוצה להשתמש בתוכנה כדי להעתיק שירים, פרמט את הנגן, ותעבוד במצב MSC (אחרי הפירמוט אתה תראה שנפח הנגן ריק ואין עליו קבצים יותר). אחרי שפירמטת - תיצמד לשיטה אחת. (או העתקה ב"העתק-הדבק" בMSC לכונן הנגן, או העתקה באמצעות תוכנה במצב MTP). במצב MTP לא ייפתח לך במחשב שלי כונן, ולא תראה את הקבצים אלא דרך תוכנה.

V122

New member
אבל הבעיה היא שאני מפעיל אותו במצב של mtp

המחשב לא מזהה אותו, אין צליל ואין הודעה, וגם שהפעלתי את המדיה פלייר ,בזמן שהנגן היה במצב mtp ומחובר, המדיה פלייר גם לא זיהה את הנגן, היה רשום לי לחבר המכשיר. אני חושב שזו הבעיה איתו...כמו כן, בדקתי במנהל חומרה וראיתי שיש בעיה עם הרכיב portable device יכול להיות שבגלל זה המחשב לא מצליח להכיר בנגן במצב MTP?

מושו 21

New member
.........

שים אותו על מצב MTP ונסה חיבורי USB אחוריים .. תעדכן אם גם בהם לא מזהה או מגיב.

V122

New member
סליחה על הבורות אבל

ניסיתי לעדכן אז ניכנסתי ל-windows updater ואני חושב שהוא הוריד את העידכונים אבל המצב לא הישתנה, יכול להיות שאני מפספס פה משהו, איך אני אמור לעדכן?

מושו 21

New member
הכוונה הייתה

שתעדכן פה אותנו אם גם בחיבור לחיבורי USB אחרים עדיין הנגן לא מזוהה ע"י המחשב. אין צורך לעדכן את מערכת ההפעלה.

מושו 21

New member
................

הנגן מגיב בחיבור במצב MTP ? הוא מראה שהוא מחובר למחשב ? מאוד מוזר שכהנגן נמצא במצב MSC הוא כן מגיב ומזהה ובמצב MTP אין תגובה בכלל ... אם אתה אומר שבמנהל ההתקנים מופיע סמל צהוב בהתקני הUSB הייתי מציע לעדכן את הדרייבר של לוח האם. אם אתה לא מבין ולא יודע איך עושים - לדעתי פשוט תעבוד בצורה שכן עובדת (MSC) - לטעמי זה הרבה יותר קל מאשר סנכרון דרך תוכנה.

V122

New member
כן זה מראה שהוא מחובר על הצג אבל לא במחשב

אבל אם אשתמש בשיטת MSC את כל המוזיקה שכבר יש לי עכשיו על הנגן (שאותה העליתי שהנגן כן היה פועל ב-MTP) לא אוכל להפעיל דרך המחשב או להעביר אל המחשב? אם כן איך עושים את זה? כי יש לי 300 שירים כבר בנגן שאין לי גישה אליהם דרך המחשב כרגע.

מושו 21

New member
.....................

מה שאתה צריך זה לגבות את הקבצים האלה ואז להעתיק אותם חזרה כשהנגן במצב MSC. האמת שאין לי רעיון אחר מלבד לנסות לחבר בMTP למחשב אחר שכן יזהה את הנגן (של חבר או מישהו אחר), לגבות את הקבצים, לפרמט, ולהחזיר אותם חזרה במצב MSC - כך תוכל להמשיך ולעבוד בתצורה הזאת באופן קבוע. (בלי שיעשה בעיות זיהוי ושתראה את כל הקבצים בכונן הנגן) אלא אם כן יש למישהו רעיון אחר איך אפשר לגבות את הקבצים בצורה אחרת.

V122

New member
הבנתי

אני אנסה את זה, תודה רבה על כל העזרה

למעלה