בעיה עם הקלאץ'

couger

New member
בעיה עם הקלאץ'

נכון שמעבירים להילוך ראשון צריך להרים קצת את הרגל מהקלאץ' במהלך הנסיעה בהילוך ראשון? אז לי יש בעיה... יש לי רגל גדולה, מידת נעל 45 והבעיה זה שכשאני מרים את הרגל קצת מהקלאץ' חלק מהנעל נתקעת לי בשטיח וזה גורם לכך שהרגל נעצרת והאוטו כמובן נכבה כי הקלאץ' לא מוחזק טוב... ניסיתי לשחק עם המרחק של הכיסא אבל אני כרגע במצב שאם אני יזיז אותו יותר לאחור אני לא יוכל ללחוץ על הקלאץ' עד הסוף... יש למישהו הצעות?

Kido2222

New member
המידה שלי גם 45...

ואני נוסע מצויין... אני לא יודע איך אתה מצליח לדרוך ככה על הריצפה בכלל... איך אתה לוחץ על הקלאץ'...? כל הרגל? רק עם האצבעות?

couger

New member
על הקלאץ' אני לוחץ רק עם הכרית

שזה יעני הקטע של האצבעות וקצת מתחת, אבל העקב שלי תמיד על השטיח כדי שיהיה לי מנוף והוא איכשהו כל פעם זז אחורה ונתקע בשטיח כשאני מרים את הרגל קצת מהקלאץ'...

Kido2222

New member
מוזר...אני לא יודע איך זה קורה...

הרגל שלך ערומה טיפה? נטייה לצדדים? משהו? לא יודע.. לא מסתדר לי... רגע... אתה עדיין לומד נהיגה נכון? איזה שיעור אתה?

couger

New member
היום היה החמישי

וזה קצת מסתדר אבל יש לי הרגשה שזה בגלל הגודל של הרגל שלי... ואין לי איזה מצב רפואי שגורם לרגל להיות עקומה או נטויה או משהו כזה...

Kido2222

New member
אז אחי... זה שטויות...

סמוך עלי... אני מידה 45... יש לי רישיון... ויש לי חבר מידה 47 וגם לו יש רישיון... :) אל תדאג... עיניין של הרגל... יעבור לך...

couger

New member
47???

מי החבר שלך שאקיל?
תודה אחי, נקווה לטוב!

couger

New member
אנצל"ש שרשור זה לשאלה נוספת:

בהילוך ראשון חייבים לשים רגל על הקלאץ' כשנוסעים במידה כזו או אחרת או שאפשר גם בלי והאם זה תלוי במשהו?

Kido2222

New member
תלויי במהירות שלך...

אם היא איטית... והאוטו מתחיל לרעוד... תשחק עם הקלאץ'... זה נקרא לגלוש... ואם אתה נוסע בקצב איטי מאוד... אתה לא צריך את הקלאץ'... אלא רק לעצירות...

Zlangz

New member
אל תשאל

חבר שלי 51, 1.95 בייבי יואי בהתגלמותו אבל לעניינינו - מה שאני עושה זה פשוט משאיר את הרגל באוויר כשאני משחרר את הקלאץ', ככה יותר נוח לי... תנסה גם אתה

BlackSheep

New member
איזה נעליים?

איזה נעליים אתה נועל בשיעורים ומה הקשר בין גודל הרגל לעקב שלך שמחליק על השטיח? אולי השטיח זז אולי הנעל לא מתאיה לנהיגה אבל אין דבר כזה גדול מידי :)

dFence

New member
אחי! טעות בלחיצה!

תשאיר את הרגל באוויר לגמרי!!! לא להשתמש בעקב! אני השתמשתי ככה בקלאץ' וככה לא הייתה לי רגישות בכלל לאוטו והוא נכבה לי מלא פעמים. עברתי כבר טסט, אם זה מוסיף לאמינות של הטענות שלי.

Matan G

New member
.......

גמני במידה 45-46 וזה לא מפריע בכלל את הקלאץ' אני מחזיק עם כל הרגל כשהרגל לא נוגעת ברצפה.. גז גם כן לא בעיה, את רגל ימין לוקחים עד הסוף ימינה ושם נמצא הגז- רק שבגז העקב על הרצפה והלחיצה היא בעזרת החלק הקידמי של כף הרגל. ובשיעורים עדיף שתנהג עם אותם נעליים כי לפעמים צריך להתרגל עם הרגליים והדוושות. לי למשל קשה לנהוג על גיר רגיל עם נעליים רחבות.. זה מעצבן כי יוצא שאין מספיק מקום שם למטה.. אבל זה רק עניין של הרגל. אפשר להסתדר עם כל נעל וכל מידה. שזה לא יטריד אותך יותר מידי

inteli

New member
ע"פ המורה

שלי (לשעבר), שלפי דעתי הוא מורה מצויין. אסור, ואני חוזר - אסור לשהאיר את הרגל על הרצפה בזמן הלחיצה על הקלץ', רק אם אתה עומד נגיד ומחכה, ולוחץ על הקלץ, עד הסוף אז אפשר לעגן את העקב. אבל ככה הרגל לא נוגעת ברצפה ובקלץ' ביחד.

couger

New member
ניסית פעם להרים את הרגל מהקלאץ'

ולהחזיק אותה עליו יעני נגיד 50 אחוז קלאץ' כשגם עקב הרגל באוויר??? מנסיון, הרגל מתחילה לרעוד פשוט...

Kido2222

New member
תמשיך לנסות... עובדה שאני הצלחתי...

אני מניח שלכל מי שיש לו רישיון... :) בקיצור... עיניין של ניסיון... בסוף אתה תצליח...

inteli

New member
לרעוד?

שוב, כשאתה רוצה להחזיק את הקלץ' במצב מסויים סטטי, במשך *הרבה* זמן אז אתה מעגן באמת. אבל כשאתה מחליף הילוכים או גלישה או משהו כזה העקב באוויר, ככה אני נהגתי וככה הסביר לי המורה שלי... המורה הנהיגה שבפורום או המנהל יוכלו להצדיק\ לשלול את הטענה של המורה שלי (לשעבר)

gilka

New member
ולפי שלי(לשעבר)

הדרך היחידה שיש ללחוץ על הקלאץ' היא ללחוץ עם הכריות של האתבעות ואת העקב לעגן על הרצפה ולהשתמש בו בתור מנוף. ככה הוא לימד אותי לפחות נ.ב. עוד שלושה שבועות אני נוהג לבד!

למעלה