בעיה עם המנוע!!

lola2002

New member
בעיה עם המנוע!!

אני לא מבינה בזה כלום,חוץ מהחלק של השמן... את כל השאר אני יודעת לתאוריה אבל את הקטע של המנוע..נתקעתי ממש!! גם מהאינטרנט אני לא מבינה.. מה לעשות???
אה.. והתאוריה שלי מחר...

Superdror

New member
מה לעשות?

פשוט לא לעשות את התאוריה מחר. שבי עם אבא או עם ידיד שיש לו קצת מושג במנוע ובמכונאות והוא יהפוך את החיים להרבה יותר קלים. הקטע של המנוע מבחינה תאורטית הוא ממש לא מורכב, הבעיה אצל כולם היא שהם שומעים מנוע ואז נזכרים שבשביל לתקן אוטו הולכים למוסך וזה ממש הופך להם את החיים לקשים. דרור, הצליח להסביר לאמא שלו בת ה48 את החלק של המנוע והיא אפילו הבינה.

lola2002

New member
קראתי,עשיתי,ניסיתי

ועדיין לא הולך.. אולי זאת השעה.. אין לי אפשרות לא לעשות מחר! יש כל שבוע אצלנו תאוריה והמורה שלי כבר לוחץ עלי... אני יראה בבוקר.. אני ינסה לעשות איזה שני מבחנים בבוקר ונראה כבר... הספר הכחול הזה מממש ממש גרוע,אני מגלה במבחנים דברים שלא היו כתובים בכלל בספר!!! לא יודעת אם אני אגש,מקסימום אני יגש בחולון,זה ממש חשוב לי השבוע כי שבוע הבא אני עוברת לדרום... שאלה : מרחק בלימה,מרחק עצירה... תסבירו בבקשה..

be_roo

New member
מרחק בלימה ומרחק עצירה

כאשר רכב נוסע והנהג מבחין במכשול, עד לעצירת הרכב מתרחשים כמה דברים: הנהג רואה את המכשול ומעביר את הרגל לדוושת הבלם. הבלמים מופעלים והרכב מאט הרכב נעצר. כל אחד מהשלבים האלה וקח זמן מסויים, ובזמן הזה הרכב ממשיך לעבור מרחק. "מרחק עצירה" הוא המרחק הכולל, כלומר מרגע ההבחנה במכשול עד לעצירה מלאה. המרחק הזה מחולק לשניים, עלפ י שני השלבים שתיארתי קודם: "מרחק תגובה" - למוח הנהג לוקח זמן לעבד את המידע שהעין ראתה ולהעביר פקודה לרגל לזוז לדוושת הבלם. זה אומנם פרק זמן קצר (כ-3/4 שניה) באומדן שלנו, אך בנסיעה במהירות של עשרות קמ"ש יש לכך השפעה ואי אפשר להתעלם מחלקיק השניה הזה. "מרחק בלימה" - זה המרחק שנדרש לרכב לעצור מרגע שהנהג לחץ על דוושת הבלם ועד לעמידה. שני הפרמטרים הללו תלויים במהירות הנסיעה. ככל שאנחנו מהירים יותר, הרכב עובר מרחק גדול יותר בכל שניה, וגם מרחק התגובה וגם מרחק הבלימה גדלים.

driver2b

New member
מרחק תגובה, בלימה ועצירה

להמחשה של דברי be_roo, פתחי את הקובץ המצורף (swf). המחשה דומה קיימת גם למנוע. בברכה, דרור, צוות Driver2b.

be_roo

New member
מנוע

זה בסך הכל כמה חלקים מחוברים זה לזה כדי להניע זה את זה תוך שימוש באנרגיה של הדלק ותרגומה לאנרגיה של תנועה. ננסה לפרק: את יודעת שפיצוץ יוצר הדף (לצערנו בארץ הזו יודעים זאת טוב מידי). בהדף הזה ניתן להשתמש כדי לדחוף משהו בכוח, אם אותו חלק שנדחף מחובר לחלק אחר, גם הוא ינוע וכן הלאה, עד שנקבל תנועה בגלגלים. הבעיה היא שתנועה הדחיפה אינה תנועה זהה לגלגול הצמיגים ולכן יש המרות של סוג וזוית התנועה בדרך. אם תשאלי שאלות ספציפיות אולי אוכל לעזור יותר, אבל בכל מקרה חשוב לזכור, שעדיף לא לזכור, כלומר יותר קל להבין מאשר לשנן בע"פ. במקום להגיד "זה לא מעניין אותי ולמי אכפת איך עובד מנוע" נסי באמת לתפוס מה קורה שם בפנים, איך יתכן ששריפה של חומר יוצרת תנועה, ואז הכל יהיה פשוט בהרבה. וכמו שנאמר, אולי שווה לדחות את התיאוריה בכמה ימים.

morky1

New member
פתרון לבעיה שלך.

האתר באנגלית, אבל לא מסובכת.

lola2002

New member
יפיייייייייייייייייייייי ../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif

ע-ב-ר-ת-י א-ת ה-ת-א-ו-ר-י-ה !!!!!!!!!! תודה לכם!! תודה רבה רבה רבה!!!

למעלה