בעיה עם החבר

אורטל003

New member
בעיה עם החבר

חבר שלי משרת במודיעין. הוא התגייס לפני 9 חודשים. הבעיה היא שהוא כל הזמן מתלונן שקשה לו. אני מנחמת אותו אבל זה לא עוזר. אני פוחדת שהוא נעשה תלותי מאחר והוא מדבר איתי בעיקר כשקשה לו. למיטב הבנתי אין לו קשר טוב עם הוריו,כך שאיתי הוא פורק הכל. אני פוחדת שלא מדובר באהבה אמיתית אלא רק בצורך של לפרוק. כשהוא נמצא בבסיס הוא מתקשר אליי המון,אך כשהוא בביתו,הוא בקושי מדבר איתי. אני לא אומרת שזה רע שהוא "פורק" את רגשותיו בפניי..אך אני פוחדת שכשיפסיק להיות לו קשה,פתאום ירד לו החשק לדבר איתי.

גרא.

New member
אורטל003,העובדה שקשה לחברך לתפקד בצבא,היא

שכיחה למדי.לרוב יש פער בין הצפיות מהצבא,צפיות מהתפקיד לבין מה שקיים בפועל.חברך מקל על עצמו להתמודד עם המציאות שאינה אוהב,בכך שהוא משתף אותך בקשיים שלו בעיקר ברגעי הלחץ הקשים שו שה שהוא נמצא בבסיס.אבל הרבה פחות כשהוא בבית,כיוון שהוא הרבה פחות לחוץ.יכול גם לדבר עם מי מההורים,או חברים זמינים.זו לא בהכרח ביטוי לתלות,אלא הרבה יותר לתחושות של אמון בך במיוחד כשאתם חברים.אחרי הכל,באמת בשביל מה יש חברים,או חברות? כפי שכל אחד מאיתנו מכיר את הצבא,לא יכול להיות לפתע שינוי במצב של 180 מעלות..בדרך כלל הקושי לתפקד,לבצע מטלות,תורניות,להשאר שבת,שמירות ומה ל,נמשך ומתמיד.כך שתמיד תהיינה לו סבות לקטר,ולשתף אותך.מה שכן,את יכולה להציע לו לפנות לקב"ן היחידתי לשיחה או שתיים,בכדי להקל על הלחצים בהם הוא נתון.

אורטל,יש מקום שתהיי יותר אסרטיבית ותעלי בפגיש

ותיכם גם נושאים אחרים מעבר לקיטוריו.כך תרחיבי עימו את עומק הקשר ביניכם.את יכולה גם להעלות נושאים שמעניינים אותך,וגם לגרום לחברך להנות מדברים שתתכנני לעשות יחד איתו בפגישותיכם.זה טבעי שחברך פורק את לחציו כשהוא פוגש אותך או בטלפון,אך כפי שכתבתי,את יכולה גם לנצל שיחות אלה בהעלאת נושאים חיוביים כמו דברי אהבה,ליצור בו חשק שתיפגשו כי תכיני לו הפתעה...,פשוט תעשירי ותמלאי את הקשר מעבר לקשייו.כך גם תיצרי בו חשק ומוטיבציה להיפגש איתך במידה ותדאי ליצור לכם זמן איכותי של כייף משותף.בהצלחה.

למעלה