בעיה עם הגן!!!

• פותח הנושא Rish
  • פורסם בתאריך
נקודה טובה לציון

אני בדר"כ נותנת רושמת מינימלי באישור. וכמעט תמיד מישהו מאיתנו זמין בטלפון.

over doze של כמה טיפול תא עושה כלום

אבל הרבה יותר מזה גורם לנזקים בכבד, ויש מושג כזה ושמו "הרעלת אקומול".

טאשקה

New member
תחפשו גן או משפחתון שיראה לכם סביר

ללא קשר לשפה. כמובן, אם תהיה שם מטפלת דוברת רוסית, מה טוב, אך אם לא זה לא אסון. אני מכירה משפחות בהן הילדים שמעו בבית רק רוסית (אפילו עד גיל 4) ואז נכנסו לגן בו כולם דוברי עברית. ברור שזה לא קל, אך אפשר להתגבר על זה, במיוחד בגיל של בנך, מאחר ורוב התקשורת שלו עם ילדים אחרים היא עדיין לא מילולית. בינתיים דברי איתו עברית מדי פעם, אפילו תכניסי פה ושם מילים שימושיות בעברית, כלומר תגידי מילים מסויימות בשתי השפות. גם אם זה יראה לך מוזר פתאום להתחיל לדבר איתו עברית, תעשי זאת כדי להקל עליו. לפי מה ששמעתי מאחרים, ילדים בגילאים האלה מסתגלים די מהר לשפה. אם היה מדובר אפילו בילד בן שנתיים, זה כבר היה קשה יותר, מאחר והם נעשים יותר ויותר ורבליים בגילאים הללו. לגבי גן, תתחילי מסבב טלפונים בכל הגנים הרלוונטיים בטבריה, כדי לברר אם יש מקום. תנסי לברר לגבי משפחתונים. אם תוכלי למצוא אדם דובר שתי השפות, על מנת שיוכל לשהות עם הילד בגן למשך כמה שעות ביום, זה בוודאי יקל... אני מציעה לך לקרוא שרשורים בנושא הסתגלות ילדים לשפה חדשה. היו דברים דומים בפורום. תעדכני אותנו אודות התפתחויות והתלבטויות.

שפה נוספת

טריק שהמצאתי לבד: לוקחים ספר ילדים פשוט מהסוג שבו מתוארים הדברים שבציור (הבלב נובח הב הב, בחדר משחקים חתלתולים) בעיברית ומקריאים לו בבית ברוסית. בגן מבקשים מהגננת לשבת ולהקריא לו - הוא מכיר את התמונות ויודע מה הוא אמור לשמוע אחרי שני דפים הוא יבין שזה אותו דבר בשפה אחרת ויתחיל לתפוס מילים.

דסי אשר

New member
אלה הוראות משרד העבודה והרווחה

לא לתת תרופות, בדיוק משום מה שקרה- אפשרות של בלבול במינון, בסוג התרופה וכו'. במעונות הציבוריים ובמשפחתונים הציחבוריים אין ההורים מביאים עם הילדים תרופות, כי לצוות אסור לתת תרופות. דסי

תני תן

New member
לדעתי

תמשיכי לחפש גן ..האם זה כל כך קריטי מטפלת דוברת רוסית ??

למעלה