בעיה עם הגדולה!

taly_k

New member
בעיה עם הגדולה!

בוקר טוב! אני צריכה ייעוץ פסיכולוגי - יש לי בת בת 7 ו- 9 חודשים ותאומים (שני בנים) בני 9 חודשים. בחודשים האחרונים (כנראה בעקבות לידת הבנים) הבת שלי מתנהגת במרדנות כלפינו, משקרת, מתחצפת, "גונבת" כסף מהארנקים שלנו, מחבלת בדברים, ולא מצייתת לדברינו. אנו נואשים ולא יודעים איך להתנהג כלפיה מצד אחד אנו מרגישים שהיא מנסה למשוך את תשומת לבנו ומנסים לתת לה יחס חום ואהבה, ומצד שני הדברים שהיא עושה כ"כ נוראים שאנו מענישים. אני פוחדת שהיא תפתח דפוסי התנהגות לא מקובלים. איך עליי להתנהג?

גרא.

New member
taly_k,השיוני בהתנהגותה לרעה של בתך

אינו בהכרח בעקבות לידת הבנית.שכן הם נולדו לפני 9 חודשים..ואם היתה אמורה להיות תגובה רגשית שלה ללידתם..היא איתה מתחילה סמוך למועד לידתם. להבנתי, כל הסמפטומים ההתנהגותיים שאתם מתארים, במיוחד גניבת הכסף,החבלה החוצפה,וחוסר המשמעת, הם איתותים שהילדה במצוקה,וזקוקה לעזרה. בפרט על רקע העובדה, כי השינוי בהתנהגות התחיל לפתע לפני חודשיים. יתכן שקרה לה אן עימה משהוא שאינכם יודעים וזו תגובתה.מה שיש לעשות הוא לפנות מהר ככל האפשר לשירות הפסיכולוגי החינוכי שבמקום מגוריכם,ולבקש התערבות.אולי גם בדיקה פסיכולוגית של הילדה, כדי להעריך מה עובר עליה ולמה.אפשר כמובן גם לפנות לפסיכולוג באופן פרטי..במקביל, כדאי לפנות לבית הספר, למורה של הילדה.לברר, לבדוק מה קורה איתה בכתה מבחינה לימודית והתנהגותית. יתכן שתשעו דברים שלא תאהבו לשמוע..בכל מקרה, עונשים אינם מתאימים במצב הזה. אלא דווקא עלולים להחמיר את התנהגותה.מאחר והיא מן הסתם חשה שאתם אינכם עוזרים לה, אלא דווקא מכשילים ומאמללים אותה יותר.

taly_k

New member
גרא שלום! תודה על תגובתך

בלימודים הילדה מצטיינת ואף הוגשה למבחני מיון למחוננים ועברה אותן. אני יושבת איתה באופן צמוד על הלימודים ועוקבת אחר התקדמותה וברוך השם הכל בסדר. ההתנהגות קיימת כבר מס' לא קטן של חודשים לדעתי יש קשר ישיר ללידת הבנים שכן לפני כן הייתה בת יחידה וכמו מלכה בבית ועתה היא מתחלקת בתשומת הלב עם האחים הקטנים שלה. סליחה על הבורות אבל היכן פונים ליעוץ פסיכולוגי באיזור מגוריי? האם דרך קופת חולים? האם הקופה מממנת זאת?

גרא.

New member
טלי,אם הבנתי נכון, בתך תלמידה

בכתה אר או ב'.מכאן שאת זכאית לקבל עזרה מקצועית מהשירות הפסיכולוגי החינוכי שקיים באזור מגורייך.כלל לא משנה היכן את גרה, מאחר ולכל רשות מקומית, קטנה או גדולה, יש שירות פסיכולוגי כזה. הייעוץ ניתן חינם.בשלב זה אין צורך לפנות עם הבעייה הספציפית הזו של בתך לקופ"ח.

למעלה