בעיה עם הבואה

בעיה עם הבואה

שלום לכולם יש לבואה שלי קרדיות כבר חודשיים בערך ליפני שבועיים היא השילה ועשיתי לה את כל הטיפול עם ספריי השמן שקניתי במיוחד לזה ניקיתי את כל הטרריום עם אקונומיקה והוצאתי לה את המצע והחלפתי לה אותו בעיתון..(כמו שרפי יפרח הסביר לי).הבעיה לא נפתרה הקרדיות חזרו..אולי מישהו יכול להסביר לי מה אני צריך לעשות??? תודה לכולם.

kingsnake

New member
מוזר אני עשיתי אותו דבר ו....

הקינג יצא נקי לגמרי... איך הטרריום שלך בנוי יש לו מכסה מעץ מחורר או שהוא מזכוכית לגמרי ויש לו דלתות הזזה?

רן333

New member
ישנם מספר סוגי טיפול באקריות.

תוכל לקרוא מידע מעניין וחשוב בנושא הזה **כאן** (קליק על הכותרת המתאימה יוביל אותך לדף מפורט הרבה יותר). הנקודה המרכזית כאן היא שאקריות הן חיות שיודעות (ואוהבות) ללכת, והן יכולות לעבור מרחק ניכר כל לילה. לכן, חשוב לא לטפל רק בפנים הכלוב, אלא גם בסביבה החיצונית שלו. נקודה חשובה נוספת: הביצים שלהן מוטלות לא על גוף הנחש אלא בכלוב ובסביבתו. ויתכן מאוד שהביצים האלה שורדות גם בתנאים שבהם האקריות הבוגרות נהרגות מיד. לכן, כדי להיפטר מהאקריות יש לחזור על הטיפול שבו בוחרים אחת למספר ימים, למשך כ-3 שבועות. לגבי אופני הטיפול האפשריים - כמה מהם מכוסים בדף המידע שאליו הפניתי אותך, אבל נדמה לי שהאמצעים העיקריים שמתוארים שם (ה-No Pest strips) אינם זמינים בארץ. בעבר טיפלתי באקריות בעזרת איבוק הנחש והכלוב שלו באופיגל (כלי המים מוצא מהכלוב כשהאופיגל מוכנס לשם, ומוחזר רק לאחר שמוציאים את האופיגל ומנקים היטב את הכלוב), בשילוב עם ניקוי יסודי, ועם ריסוס הסביבה החיצונית (סביבת הכלוב והחדר בו הוא נמצא) בעזרת חומר המיועד להשמדת פרעושים וקרציות בבית. כל זה היה בתקופה שבה לא היו לי יותר מדי מקורות מידע. במקרה שלי - זה עבד מצויין. כאמור, כדי להיפטר מהאקריות רצוי לחזור על הטיפול אחת ל-4-5 ימים, למשך כשלושה שבועות. זאת כדי להבטיח הרג של האקריות שיבקעו מביצים. היום, אחרי שקראתי קצת על טיפול בנחשים בכלל, ועל טיפול באקריות בפרט, יש לי הרושם שהטיפול הבטוח ומוצלח ביותר באקריות הוא בעזרת התרופה שנקראת Ivermectin. השם המסחרי של התרופה הזו הוא Ivomec, והיא נמכרת כתכשיר וטרינרי בר הזרקה. אם אני לא טועה, התרופה מיועדת להזרקה לבהמות, כדי להשמיד קרציות וטפילים דומים. אופן השימוש בה בנחשים שונה: קראתי על המלצות להכנת תמיסה של 5-10 מיליגרם Ivemectin בכ-0.95 ליטר מים, ולריסוס יסודי (אבל לא נדיב מדי) על הנחש כולו, וכן בכלוב. בספרות שאני מכיר, מומלץ על הוצאת כלי המים מהכלוב בזמן הריסוס, ועל החזרתו רק לאחר שהתרסיס התייבש. גם כשעובדים בשיטה הזו - מומלץ לחזור על הטיפול אחת למספר ימים, למשך כשלושה שבועות. כמו כן, כדאי מאוד לשלב את הטיפול בריסוס חומר מתאים על החלקים החיצוניים של הכלוב וכן בחדר שבו הוא נמצא. אפשר להשתמש ב-Ivermectin גם לצורך זה, אבל אני חושב שיש חומרים אפקטיביים יותר. פרטים נוספים אתה יכול למצוא, למשל, ב-The Boa Constrictor Manual. כאמור - הטיפול ב-Ivermectin מוכר לי מקריאה בלבד. עוד לא יצא לי לנסות אותו בעצמי. ולמרות זאת, הרושם שלי הוא שזה הטיפול המועדף.

skalariya

New member
ivermectin(ivomec)

החומר ניתן גם להזרקה וגם לשימוש פראורלי.אפשר להכניס אותו לעכב(משתמשים בו לטפילים פנימים וחיצונים, אבל לנחשים לרוב לפנימים) אבל צריך לקחת בחשבון, שחומר מסוכן! מצאתי חומר , שדאתי עונה על כל השאלות... למי שבא לקרא קצת... http://www.anapsid.org/mites.html#effective מניסיון שלי אמבטיה של פולידין לזוחל + שימוש ב גלוטולין(חומר חיטוי וטרינרי) עשו 100% עבודה שלא לדב על פינוקים של טיפול- חומר של חברת CANINA - שוקר (SHOCKER)- חומר טבעי ולא מזיק, גם לא צריך מרשם רופא

רן333

New member
שימוש ב-Ivermectin בהזרקה,

במתן דרך הפה, או בהזרקה לטרף הוא אכן מסוכן. קראתי שהוא יכול לגרום לפגיעות במערכת העצבים אצל זוחלים. מהסיבה הזו, וטרינרים בארה"ב מעדיפים לטפל בטפילים פנימיים בעזרת חומרים בטוחים יותר, כמו Panacur ו-Droncit. לעומת זאת, השימוש בתרסיס Ivermectin (בריכוזים שתיארתי קודם) נחשב בטוח מאוד, ואפקטיבי נגד אקריות. כשמשתמשים ב-Ivermectin בצורה הזו, הנחש צריך לבלוע כ-4-5 מ"ל של תרסיס (דבר שלא סביר שיקרה) כדי להגיע למינונים שמומלצים לפעמים לשימוש אוראלי בתרופה הזו בזוחלים. וגם בלי לעשות את החישובים המדוייקים - עצם העובדה שמדובר בחומר שניתן לפעמים לזוחלים בהזרקה או דרך הפה - עצם העובדה הזו מרמזת על כך שמדובר בחומר רעיל הרבה פחות מחומרים אחרים (כמו אופיגל, למשל) שמשמשים להדברת אקריות. באשר לפולידין - אני בספק אם יש לחומר הזה השפעה כלשהי על אקריות. לא ששטיפה או השריה של הנחש בתמיסת פולידין לא תהרוג את האקריות שנמצאות עליו; העניין הוא שטיפול במים בלבד יכול להשיג את אותה תוצאה. אולי בחלק מהמקרים, בעיית האקריות יכולה להיפתר מהר בעזרת שיטות פשוטות יחסית, כמו השריית הנחש במים, וניקוי יסודי של הכלוב בעזרת חומר חיטוי מתאים. אבל ישנם לא מעט מקרים שבהם הפתרון הזה הוא זמני בלבד, והאקריות חוזרות מהר מאוד. מהסיבה הזו, כדאי לדעתי לטפל בבעיה טיפול יסודי מיד מההתחלה.

skalariya

New member
בקשר לפולידין

זה כאקרון לטיפול בפצעים שנשארים אחרי שאקריות יוצאות, אז במקום סתם מים-עדיף תמיסה של פולידין דלילה(צבע תה חלש) ואופיגל אני לא סובלת בכלל, לאף אחד(גם לכלבים)... תופעות של אייבומק פשוט ראיתי לכלבים(לא אצל זוחלים), אז מעדיפה כמה שפחות להשתמש בו... אם יש צורך ממש , אז כן, אין ברירה במקרים קיצונים,עדיף בלי טפילים. בעיה האיקרית באקריות-זה ביצים שלהם-הם עמידים מאוד, עד שיוצאים מהם צעירים, כמאט ואין מה לעשות...:(

preversia

New member
חיטוי הטרריום

רצוי וכדאי להשקיע מעט יותר כסף ולקנות חומר חיטוי על בסיס אמוניום רבעוני המיועד לשימוש וטרינרי...החומר הפעיל עובד בסביבה אורגנית לאורך זמן. ישנם חומרים רבים כאלה בשוק כגון ברומספט / אגריספט / טריזול וכו' ... רובם עובדים על אותם העקרונות והשינויים העקריים הם בשם המסחרי.

naja

New member
בקשר לחומרים האלה.

הם משמשים לחיטוי כנגד חיידקים או שהם פעילים כנגד טפילים חיצוניים? הם מאושרים לשימוש בסביבת זוחלים? אני הייתי מעדיף להשתמש בחומרים בעלי שארתיות נמוכה ולא חומרים שפעילים לאורך זמן.

preversia

New member
על החומרים

לחומרים על בסיס אמוניום רבעוני יש כושר קטילת חיידקים בקטריוצידי ובקטריוסטטי

preversia

New member
קפצה ההודעה באמצע הנה המשך

כושר השמדת פטריות ווירוסים -חלקי הם לא רעילים (שמים אותם במשקים גדולים גם במי השתיה...כמובן שיש להקפיד על הריכוז ) מחטאים איתם גם עור של בעלי חיים וזה נשאר יעיל ופעיל גם לאחר הייבוש של החומר.... הם מומלצים ביותר...כל עוד לא משתמשים בהם בנוכחויות של סבונים כמובן שכמו בכל חומר אחר יש לפעול בהתאם להוראות היצרן ולא לחרוג מהכמויות והריכוזים המומלצים

skalariya

New member
זה חומרים שעובדים רק על

בקטריות ווירוסים חדירת החומר רק לתאים שלהם, ולא דרך חיטין של פרוקי רגליים... וגם לא לביצים וציסטות

עד כמה שידוע לי אקריות אינן בקטריות

או חידקים, הן פרוקי רגליים. את בטוחה שהחומרים האלו עובדים גם על פרוקי רגליים?

preversia

New member
אני יכולה לבדוק שוב

עד כמה שידוע לי אקריות בהחלט אינן בקטריות... החומר משמש גם לטיפולים חיצוניים על עור בעל החיים במשקים במקרים דומים .... אני מוכנה לבדוק שוב את הנושא ... זכור לי שבעבר סבלו 2 הבואות שגידלתי בבבית מבעיה דומה ומבין כל הטיפולים זה הטיפול שעזר לטווח הארוך ....

naja

New member
נשמע לי מיותר לחלוטין.

בסופו של דבר, כל חומר חיטוי עשוי לעזור בטיפול לטווח ארוך, גם אקונומיקה, השאלה אם זה היעוד שלהם ואם זה בריא לנחש והשאלה הכי גדולה היא- מדוע צריך להתמודד עם קרדיות לאורך זמן? כל "תרופות הסבתא" האלה לא נשמעות לי כמו משהו שהייתי עושה או ממליץ עליו. שימוש נכון באבקת אופיגל(שמיועדת לקטול טפילים כגון קרדיות) תפטור כל בעיית קרדיות בטווח של שבועיים שלושה.

למעלה