ישנם מספר סוגי טיפול באקריות.
תוכל לקרוא מידע מעניין וחשוב בנושא הזה
**כאן** (קליק על הכותרת המתאימה יוביל אותך לדף מפורט הרבה יותר). הנקודה המרכזית כאן היא שאקריות הן חיות שיודעות (ואוהבות) ללכת, והן יכולות לעבור מרחק ניכר כל לילה. לכן, חשוב לא לטפל רק בפנים הכלוב, אלא גם בסביבה החיצונית שלו. נקודה חשובה נוספת: הביצים שלהן מוטלות לא על גוף הנחש אלא בכלוב ובסביבתו. ויתכן מאוד שהביצים האלה שורדות גם בתנאים שבהם האקריות הבוגרות נהרגות מיד. לכן, כדי להיפטר מהאקריות יש לחזור על הטיפול שבו בוחרים אחת למספר ימים, למשך כ-3 שבועות. לגבי אופני הטיפול האפשריים - כמה מהם מכוסים בדף המידע שאליו הפניתי אותך, אבל נדמה לי שהאמצעים העיקריים שמתוארים שם (ה-No Pest strips) אינם זמינים בארץ. בעבר טיפלתי באקריות בעזרת איבוק הנחש והכלוב שלו באופיגל (כלי המים מוצא מהכלוב כשהאופיגל מוכנס לשם, ומוחזר רק לאחר שמוציאים את האופיגל ומנקים היטב את הכלוב), בשילוב עם ניקוי יסודי, ועם ריסוס הסביבה החיצונית (סביבת הכלוב והחדר בו הוא נמצא) בעזרת חומר המיועד להשמדת פרעושים וקרציות בבית. כל זה היה בתקופה שבה לא היו לי יותר מדי מקורות מידע. במקרה שלי - זה עבד מצויין. כאמור, כדי להיפטר מהאקריות רצוי לחזור על הטיפול אחת ל-4-5 ימים, למשך כשלושה שבועות. זאת כדי להבטיח הרג של האקריות שיבקעו מביצים. היום, אחרי שקראתי קצת על טיפול בנחשים בכלל, ועל טיפול באקריות בפרט, יש לי הרושם שהטיפול הבטוח ומוצלח ביותר באקריות הוא בעזרת התרופה שנקראת Ivermectin. השם המסחרי של התרופה הזו הוא Ivomec, והיא נמכרת כתכשיר וטרינרי בר הזרקה. אם אני לא טועה, התרופה מיועדת להזרקה לבהמות, כדי להשמיד קרציות וטפילים דומים. אופן השימוש בה בנחשים שונה: קראתי על המלצות להכנת תמיסה של 5-10 מיליגרם Ivemectin בכ-0.95 ליטר מים, ולריסוס יסודי (אבל לא נדיב מדי) על הנחש כולו, וכן בכלוב. בספרות שאני מכיר, מומלץ על הוצאת כלי המים מהכלוב בזמן הריסוס, ועל החזרתו רק לאחר שהתרסיס התייבש. גם כשעובדים בשיטה הזו - מומלץ לחזור על הטיפול אחת למספר ימים, למשך כשלושה שבועות. כמו כן, כדאי מאוד לשלב את הטיפול בריסוס חומר מתאים על החלקים החיצוניים של הכלוב וכן בחדר שבו הוא נמצא. אפשר להשתמש ב-Ivermectin גם לצורך זה, אבל אני חושב שיש חומרים אפקטיביים יותר. פרטים נוספים אתה יכול למצוא, למשל, ב-
The Boa Constrictor Manual. כאמור - הטיפול ב-Ivermectin מוכר לי מקריאה בלבד. עוד לא יצא לי לנסות אותו בעצמי. ולמרות זאת, הרושם שלי הוא שזה הטיפול המועדף.