בעיה עם דוד חשמל

mynameisitay

New member
בעיה עם דוד חשמל

היי,

אשמח אם מישהו יכול להסביר לי מה קרה ולמה עלי לשים לב כשהחשמלאי יגיע לתקן.
להלן הממצאים:
דוד חשמלי כרומגן, מחובר דרך שעון דוד (מכני יומי) ודרך פקק 16 אמפ.
שעון הדוד הותך/נשרף בפנים ללא להבה חיצונית (היה ריח חזק של פלסטיק שרוף).
פירקתי את מכסה הפלסטיק של הדוד והבחנתי כי אחד מההדקים של גוף החימום מראה סימני קורוזיה/שריפה.
גוף החימום היה מחובר להארקה דרך נגד וחוט דק מאוד מאוד שהותך אף הוא ואינו מחובר כעת להארקה.

הפקק כרגע למטה והדוד אינו בשימוש.

תודה מראש

בשביל מה אתה צריך שעון דוד ??

בדוד יש טרמוסטט . שמנתק את הדוד מהחשל . כאשר חום המים 60 מעלות
חיממתה יותר ישאר למחר . חיממתה פחות תוסיף לשעון זמן
סתם המצאה ללא הידיון השעון דוד

WarDog

New member
כי לא תמיד צריך מים חמים?

נגיד וצריך מים חמים רק ב6 בבוקר ו 6 בערב, למה שאני אשאיר את הדוד דולק כל הזמן
או אפילו רק חלק מהזמן ואבזבז כסף על שמירת המים חמים כל הזמן במקום לחמם אותם רק לפני השימוש?

טעות בידך

חימום מים בחודש . כן בחודש אולי עולה 70 ש"ח . תלוי במס' הנפשות
הטרמוסטט עושה את העבודה בחום 60 מעלות מכבה את הדוד . עם כול הקומבינות
שלך ולא תמיד יהיייה לך מים חמים. בחורף צריך לחמם יותר . בקיץ פחות. אולי תחסוך 15 ש"ח . בחודש . לא שווה המאמץ . והדוד מבודד טוב . לא בורח החום מימנו . הבעייה זה הברז עם הידית . שבמיטבח סתם מבזבז את כול המים החמים

WarDog

New member
עדין יש אובדן טמפ' לא משנה כמה טוב הבידוד

למה שאני אשאיר את הדוד דולק 24/7 על מנת שהוא כל הזמן ינסה להגיע ל60 מעלות גם כאשר אין לי צורך בכך ב10-14 שעות הבאות?
&nbsp
אם אקח את עצמי כדוגמא, אני יודע שמספיק לי 20-30 דק' חימום מים ביום חורף כדי להגיע לטמפ' מספיקה עבורי למקלחת בבוקר, למה שאחמם את הדוד עד 60 מעלות?
עם שעון אני יכול לכוון את זמן שבו אני צריך מים שיהיו טובים למקלחת ולא לדאוג להדליק ולכבות את הדוד.(וגם לא לקום 30 דק' לפני הזמן...)
&nbsp
ואני כבר לא מדבר על מצבים שבהם הטרמוסטט מפסיק לתפקד נכון ולא באמת מפסיק את החימום(דבר שאי אפשר לזהות מידית), מה שאומר שהדוד עלול לההרס לחלוטין("להתפוצץ" עקב הלחץ של המים החמים).

צודק מאוד

אבל כאשר אתה מיתרחץ . לא עד שמגיע מים קרים . אלה משאיר מים חמים בדוד . נוו אז לא חיממתה סתם מים שעד הערב יתקררו . וכך בעב . אתה מיתרחץ . לא עד שמגיעים מים קרים . אלה נישארים מים חמים בדוד שעד הבוקר מיתקררים. וכול הבילבול מוח הזה לחסוך 10 ש"ח בחודש . לא חייבים להשאיר את הדוד דלןק כול היום בערב מדליקים ובבוקר מדליקים

WarDog

New member
אתה שוכח שברגע שמשתמשים במים חמים נוספים קרים לדוד

מה שישירות מוריד את הטמפ' של המים בדוד.
בחורף זה מאוד מורגש כי המים הקרים מאוד קרים, כלומר כבר כמה דק' אחרי שסימת להתקלח המים כבר יחסית קרים ויתכן לא יתאימו כבר למקלחת נוספת.
&nbsp
כנראה שפספסת את נושא הנוחות במשפט הלפני אחרון שלי.
אם אני לא משאיר את הדוד דולק 24/7 אני צריך לקום יותר מוקדם כדי להדליק אותו למקלחת הבוקר- לא נוח ולא נעים, והדוד לא שומר על 60 מעלות לארוך כל הלילה(מנסיון של כמה שבועות, חימום של שעה בערב לא שורד ברמה שאפשר להתקלח בלי לחץ שהמים החמים יגמרו "בהפתעה").
אותו דבר בערב, לא תמיד אפשרי לוודא שיש מים חמים לפני שמגעים לבית(מה לעשות שלא כולם עובדים במשרדים ממוזגים וללא אבק/עפר) ולכן חימום "מאולץ" הוא פתרון נוח לוידוי שיהיו מים חמים כאשר מגעים לבית(במידה והשמש לא חיממה מספיק לאורך היום).

אחי תהנה מיזה

שיהייה לך כול טוב . כול אחד חי את החיים שלו בשונה .
זה לא יהרג ובעל יעבור . נוח לך כך. עד 120

WarDog

New member
רק מנסה להסביר לך את ההגיון מאחורי המכשיר.

אני לא עושה חשבון

לכמה עשרות שקלים בחודש . לי תמיד יש מים חמים בשפע .

אתה לבד כותב . שאתה מגיע למים הקרים בסוף . אז.. אים תירצה עוד שטיפה לא ילך לך
העיקר אתה מרוצה עד 120 בהצלחה לך

רשר

Well-known member
מנהל
הזמן חשמלאי מוסמך ובקש שיפעיל את הדוד בצורה תקנית וחוקית

אם אתה רואה צורך בשעון שיתקין שעון,
בכל מקרה שיוודא שיש הארקה תקנית לדוד כי זה בטחון חיך בעת מקלחת (ניתוק המפסק מספיק אך לא מבטיח שהכל מנותק באמת),

החוט המסומן כהארקה משמש כנראה להדלקת נורת ביקורת לפעולת הטרמוסטט לכן מחובר דרך נגד - זה כמובן בניגוד לחוק ולבטיחות (חוט הארקה ישמש אך ורק להארקה), אם רוצים חוט בקרה צבעו צריך להיות חום כי המתח בו הנו מתח הרשת מותר כמובן שיהיה חום עם סימן נוסף לאורכו (פס שחור או כתום)

mynameisitay

New member
מודה על התגובה, אבל לא עזרת לי

החוט המחובר דרך הנגד אינו משמש להדלקת שום נורה, מחובר להארקה בלבד מנק' הארקה של גוף החימום. גוף החימום מחובר ל L , N בנוסף.
&nbsp
היה כבר שעון, השעון נהרס עקב התכת הפלסטיק.
מעוניין בשעון דוד כי המערכת כוללת גם חימום סולארי

רשר

Well-known member
מנהל
אני מבין מתשובתך שהזמנת חשמלאי והוא לא מצא פתרון לבעיתך

אם עוד לא הזמנת איך אתה רוצה שהדיון ימשך בלי שנבין עד הסוף את מה שאתה רואה אך לא מצליח להסביר?

mynameisitay

New member
החשמלאי היה

התקין פלאנג' חדש, שעון דוד חדש.
&nbsp
אני מנסה להבין :
א) מדוע היה חיבור מגוף החימום להארקה בצורת נגד
ב) מדוע הותך (חיבור הנגד) והותיר אותי חשוף להתחשמלות
ג) מדוע שעון הדוד נהרס
ד) מדוע הפקק לא קפץ (גם הפחת לא קפץ - ההארקה הרי היתה מנותקת)
&nbsp
תודה

רשר

Well-known member
מנהל
שאלת את החשמלאי, הרי הוא ראה מקום הכל,

מכאן מנסים לנחש את המצב אך הוא כלל לא ברור,
נחוש לדוגמה - חשמלאי שלא רצה לנתק ארקה העדיף לתקוע במעגל נגד של כ 1-3K למניעת ניתוק ממסר פחת (מטורף אבל יכול להיות),
שעון ומפסק בנויים לזרם הדוד אבל לרוב ברמה נמוכה (גם אצל היצרנים הטובים) ולכן נשרפים

WarDog

New member
טעות בשירשור- ניתן למחוק

היום בבוקר לאחר כ24 שעות שהיה מנותק מהזנה(מאמת למטה) השעון השמיע צליל של שריקה/ציפצוף במשך כמה דק' ולאחר מכן חזר לפעול רגיל.

למעלה