בעיה עם בולם אחורי fox float r

bigwave2000

New member
בעיה עם בולם אחורי fox float r

שלום לכולם אז ככה ברשותי אופניים דגם specialized enduro 2005 עם בולם אחורי fox float r בבולם עצמו לא טיפלתי כבר מספר שנים מכיוון שלא הבחנתי בשום שינוי לרעה והוא ממשיך לעבוד כמו שצריך וגם עקב כך שפעם שלחתי אותו לטיפול והחזירו לי אותו קשה כמו אבן ועד שהחזירו אותו למצב שהיה קודם הייתי צריך לנסוע למעבדה איזה 3 פעמים . בכל אופן בתקופה האחרונה שמתי לב שכאשר אני רוכב אני שומע רעשים של חריקות(כמו דלת חורקת), חשבתי שזה מגיע מכיוון הבולם אז פירקתי אותו ושמתי לב שהטבעות מתכת שיש בקצוות הבולם(מסומן בתמונה) מסתובבות אך אחת מתוך הארבעה תקועה, בכל זאת גירזתי את הברגים והברגתי חזרה את הבולם לשלדה והופ הרעשים נעלמו. אך לאחר רכיבה אחת הרעשים חזרו ולא משנה מה עשיתי לא הצלחתי להיפטר מהם. השאלה שלי היא אם הטבעות מתכת אמורות להתסובב או לא? והאם הרעשים יכולים להיגרם מזה? כל עצה תתקבל בברכה תודה רבה ושבוע טוב

nintense

New member
אלו המסתובבות הן הבעיה...

המתאמים (טבעות) אמורים להיות מהודקים למדי ולהיות מוחלפים אחת לכמה זמן. בנוסף אליהם יש גם את הבושינגס שצריך להחליף, לאחרון צריך כלי מיוחד ואת המתאמים לרוב ניתן להשיג אצל יבואן האופניים ולפעמים אצל יבואן הבולמים.

bigwave1

New member
איך בא לידי ביטוי?

מצב של חופש בטבעות ובושינגס שעבר זמנם? ומה זה בושינגס?

bigwave1

New member
משפיע על איכות השיכוך?

נניח גיהוץ מהמורות קטנות? או שזה לא קשור

nintense

New member
לא ממש... אך למי איכפת איכות השיכוך...

כשהאופניים מקרקשות כל הדרך?

SHEEEP CO IL

New member
עלול לגרום נזק לבולם,ללינק ןלבורג המחבר

ביניהם. במצב קיצוני של שחיקה ראיתי כבר רדיוסרים שחצו את הdu בושינג והתחילו לחצוב בבולם עצמו,בשביל ה35 ש"ח שעולה הdu חבל להרוס חלקים נוספים,אם אתה מחליף אותו בזמן אין צורך בהחלפת רדיוסרים,אם פיספסת והוא התחיל לשחוק את הרדיוסרים תצתרך להחליף גם אותם (50-80 ש"ח תלוי ברמה).אתה צריך du במידה חצי אינטש ורדיוסרים 22*8 , אמור להיות בכל חנות וגם אצלי באתר. אסף www.sheeep.co.il 08-9352425

tal913

New member
ניר או אסף, אולי אתם יכולים להסביר

כל הרעיון של הבושינג DU שיושב בעין הבולם לא ברור לי, האם זה כן אמור להסתובב קצת? אם לא אז למה לא מקבעים את זה באיזו שהיא צורה אחרת?

nintense

New member
זה אמור לאפשר לתותבים להסתובב תחת עומס...

זה בסה"כ פיתרון זול למיסב, אך מכוון שזה לא מיסב, חופש קל מזמין ליכלוך ורעש.

SHEEEP CO IL

New member
המומנט לסגירת הברגים משתנה משלדה לשלדה

בהתאם לסוג הבורג (אלומיניום או פלדה) וגודל הבורג והתבריג ,תמיד כדאי לבדוק בהוראות היצרן לגבי מומנטים לסגירת ברגי השלדה. לגבי מיסבי אנדורו לבולמים אחוריים יש להם אורך חיים משמעותית יותר ארוך כל זמן שהם לא פוגשים מים ובנוסף הם נעים בצורה חלקה משמעותית יותר מהמיסב החלקה המקורי. ניתן להשיג אותם במידה חצי אינטש בלבד כלומר לבולמי פוקס,מארזוקי ,קיין קריק אוויר,פיפט אלמנט ובוס. לא מתאימים לבולמי מאניטו,ספשלייזד וקיין קריק קפיץ. אם אתה מעוניין יש לי 2 מידות שלהם במלאי.

tal913

New member
סגירת ברגים

לא מצאתי הוראות יצרן לשלדות ETSX RM , אשמח ללינק, השאלה שלי היא האם יש לסגור את הברגים כך שהם לוחצים את הרדיוסרים והתנועה תתאפשר רק בDU או להשאירם מעט חופשיים וכך הבורג הופך להיות הציר. לגבי המיסבים, אשמח לקבל מסר עם מחירים, נראה לי בהחלט שיפור חיוני.

SHEEEP CO IL

New member
הבורג לא אמור להיות הציר

התנועה מתבצעת בין הרדיוסרים (תותבי אלומיניום או נירוסטה) לdu בושינג (תותב פלדה מצופה חומר החלקה או תותב פולימר בעל שימון עצמי). איזה מידה של מיסבים אתה צריך ? בגדול מומלץ להשקיע את עלות מיסבי הסיכה של אנדורו רק בציר שבו יש תנועה גדולה,בד"כ זה הציר שפוגש את חוליית הנדנדה.

למעלה