בעיה משפחתית

sexitusha

New member
בעיה משפחתית

אממ אני לא בטוחה אם זה הפורום הנכון לפנות אליו אבל לא היה לי מושג לאיזה פורום אחר לפנות. יש לי בעיה קצת מעצבנת ומציקה ואין לי פשוט מושג איך להגיע לפיתרון =/ בשביל הרקע - אני בת 17 ואנחנו 4 נפשות במשפחה -אמא אבא אני ואחי.. אמא ואבא לא מסתדרים הכי טוב לפעמים אבל רוב הזמן יש שקט בבית. אז ככה.. אבא שלי לא בקשר טוב עם המשפחה של אמא שלי.. היו כמה קטעים שגרמו לקשר ממש להידרדר ומאז אבא שלי לא מגיע לבקר אותם. סיבה אחת זה אולי בגלל בושה בגלל קטעים שהוא גרם להם, סיבה שניה בגלל שאבא שלו נפטר והם לא הגיעו לשיבעה. עכשיו נולדה לי בת דודה מצד האמא, ודודים שלי החליטו לחגוג בריתה. מן הסתם לאבא שלי לא היו כוונות להגיע מתוך הכעס שההורים של אמא שלי לא הגיעו לשיבעה של אבא שלו וגם האחים שלה.. אני מתכוונת ללכת, אחי הקטן (13) נשאר בבית אין לי מושג למה ואף אחד לא מנסה לשכנע אותו ללכת. לי יש חבר כבר שנתיים וחצי.. אבא מאוד אוהב אותו דווקא וגם אמא הוא אחלה בחור (מן הסתם אם אני חברה שלו).. וסוףסוף יש אירוע שאני הולכת אליו וברור שאני יזמין גם אותו! איך אפשר להגיד לו שאני הולכת לבריתה ולא להגיד לו לבוא? זה לא מנומס.. אז הזמנתי.. הלכתי לאמא אמרתי לה שאני רוצה שגם החבר יבוא, והיא ישר נלחצה. למה? כי אבא שלי איש בעייתי בנושא הזה. פעם אחת רציתי להביא את החבר שלי לביקור אצל סבא וסבתא מצד האמא, ובגלל שאבא לא רצה לבוא, לי הוא אמר סבבה קחי את החבר ואז מאחורי הגב שלי הלך ואמר לאמא שלי "אין בעיה תקחי את החבר שלה כאילו הוא הגבר החדש במשפחה".. ואמא שלי, בגלל שהיא לא רוצה מריבות איתו ביקשה ממני לא להזמין אותו.. אז סבבה לא הזמנתי הפעם.. אבל הפעם זה כבר אחרת כי הפעם כבר עשיתי את הנזק! אין מצב שאני לא יבוא בלעדיו זה לא לעניין בכלל לדעתי, אבל אמא פוחדת שהוא יעשה לה בעיות..היום הלכתי וסיפרתי לו שאני מתכוונת להביא את החבר אבל כדי שהוא לא יערב את אמא, אמרתי לו שאמא לא רוצה שאני יביא אותו..((זה היה רעיון שלה!)!), וישר מאחורי הגב שלי (כאילו שאני לא שומעת) הוא אמר לה "הנה החבר שלה זה הגבר החדש במשפחה".. ממש כמו תינוק חסר ביטחון.. אני לא רציתי שהוא יתנפל ככה על אמא.. היינו שתינו בטוחות שאחרי שאני יספר שאמא לא רוצה שהוא יבוא, אבא ילך ויגיד לה שתיקח אותו..אבל הוא שוב מתנהג כמו ילד קטן! אני ממש רוצה להביא את החבר אבל אמא כבר לחוצה כלכך שהיא לא יודעת מה לעשות! מה עושים במקרה כזה??? בבקשה תעזרו לי אני נואשתת...:(

../images/Emo201.gif

הדבר היחיד שאני יכולה להגיד לך, מתוך הזדהות, הוא שאני שונאת את תככים כאלה בתוך המשפחה.

צימעס

New member
שני דברים:

1 - לא עשית שום נזק. הזמנת את החבר? זה הזמן שיכיר את המשפחה שלך, כולל ה"שגיוניות" של אבא שלך. הוא לא יעלב אם תגידי לו שהחלטת שעדיף שלא יבוא. ואם הוא יעלב, עדיף שלא תתחחתני אתו... 2 - אני פוטרת אותך בזאת מלבקש רושת מאבא שלך להזמין את החבר שלך לאירועים שאינם שלו. מה'תומרת?

ayb1

Well-known member
למה כל ההיסתבכות הזאת תרדי מכל העינן ותודיעי

לכל בני משחתך שמהיום את מחליטה אם להזמין או לא להזמין את החבר שלך לכל אירוע משפחתי שאת הולכת אליו ללא כל קשר אליהם. אם את מוזמנת לאירוע והחלטת ללכת אז את מחליטה עם איזה בגד את הולכת דומה לכך את מחליטה עם מי את הולכת לשם. ומי שלא מוצא חן בעניו זאת בעיה שלו (רק במקרים יוצאי דופן ומנומקים היטב יש מקום לדעות של אחרים גם בענין הבגדים וגם בענין המלוה שלך)

shellyland

New member
למה אין מצב שלא תבואי בלעדיו? התחתנתם?

אתם גרים כבר 7 שנים יחד? הוא אבא של הילדים שלך? כ-ו-ל-ה חבר. בשביל שלום בית, הוא יכול להשאר ערב אחד בלעדייך.

shellyland

New member
ועוד משהו אחד קטן, אם לא אכפת לך

כשאת מדברת על משהו שתעשי בעתיד, את צריכה להתחיל את המילה באות אל"ף: אני אגיד, אני אכתוב, אני אביא, אני אערב, אני אספר וכיו"ב... התחילית יו"ד מיועדת לגוף שלישי יחיד בעתיד: הוא יגיד, הוא יכתוב, הוא יביא, הוא יערב, הוא יספר וכיו"ב... נסי להקפיד על זה, כי כשאת כותבת בטעויות כל כך בוטות, עשויה להיות לקוראים נטייה לקחת את הדברים שלך פחות ברצינות ולייחס לך תכונות של בורות, שאולי אין לך. לא כדאי, נכון?

resputin

New member
ובכן.

דבר ראשון, שום נזק לא נעשה. כולם אנשים בוגרים. הגיע הזמן שהחבר שלך, אחרי שנתיים וחצי, ילמד את השטיקים של המשפחה שלך. לכולנו יש כאלה, אין מה לעשות. באשר למי מההורים מתנהג כמו ילד קטן ומי עושה פרצוף חמוץ, כפי שצימעס אמרה - את ממש לא חייבת לבקש רשות להביא את הבנזוג שלך לאי אילו אירועים משפחתיים שאביך לא קשור אליהם. הוא בחר - ובוחר - שלא ללכת לאירוע, דבר שממש לא משנה אם תביאי את הבנזוג שלך או לא, כך שכל גיבוב על ה"גבר החדש במשפחה" הוא ממש לא רלוונטי. אף אחד לא מאיים לו על המעמד או הטריטוריה (שהוא, אגב, הגלה את המשפחה של אמא שלך ממנה). ד"א, טריק קטן לעתיד לגבי "הוא אמר/היא אמרה" - מספרים להם יחד.

למעלה