בעיה מטרידה מאוד

בעיה מטרידה מאוד

קצת רקע , אחייניתי בת ארבע בדיוק, היא ילדה מאוד מאוד מאוד אינטיליגנטית. ניכר כי המרחק בינה לבין בני גילה בכל הקשור להתפתחות שכלית ניכר וברור. היא מסוגלת לנהל שיחות עמוקות ובוגרות , היא בונה פאזלים מורכבים במהירות שיא , זוכרת ומדקלמת סיפורים שלמים ועוד. הילדה נולדה בלידה רגילה , ומאז שנולדה עד היום איננה אוכלת (במובן של האמא הפולנייה) , היא חיה כאילו מכלום , ולא אוהבת לאכול עד היום. היא רזה כמו מקל , ויפה מהממת. הבעייה איתה היא כזו , במקום לדבר היא צועקת (רוב הזמן) , היא קלה לכעוס ומתעצבנת מכל שטות. היא צורחת על הוריה , ומכה אותם , היא אף מדברת לא יפה כשבא לה , לדוגמא: "עזוב אותי מטומטם אחד" לאביה ו"תפסיקי עם זה, מכוערת" לאמא. היא קופצת וחסרת מנוח , כל הזמן בתנועה בלתי פוסקת. קפיצות , ריצות צעקות ועוד. כמובן שיש רגעי מנוחה ושלוה אך הם מועטים. היא מתנהגת באופן דומה גם עם הסבא והסבתא , צורחת ומקללת אותם אם הם רק לא עושים מה שביקשה. לפעמים כשהיא מגיעה לסבא וסבתא , עוד לפני שראתה אותם שומעים אותה (בקול רם) במדרגות אומרת להוריה "לא רוצה את המכוערים האלה" ועוד. עם ילדים אחרים (חברות , בני דודים) היא לרוב רכושנית ושתלטנית וקובעת את סדרי היום והמשחקים. היום יש לה אח קטן בן חודשיים – עובדה שאף החריפה את התנהגותה כלפי הוריה. הוריה שאלו את הרופא המטפל , שמכיר אותה היטב לגבי התנהגותה זו (התנהגות היפראקטיבית במיוחד). הוא חושב שראוי להמתין עם זה עד גיל חמש , וכי זה די נורמלי… בתחילה הם ישר דחו כל נסיון לשאול רופא או ללכת להתייעצות בנושא , אך אט אט (בעיקר לאחרונה) עושה רושם כי הם אובדי עצות. שוב , בחלק ניכר מהזמן היא פשוט חלומית , אינטיליגנטית ויפהפייה אמיתית , טוב נכון את זה כבר אמרתי. יש לציין כי היא הבת הבכורה , הוריה אנשים משכילים ופתוחים , מה לעשות? דעתכן בבקשה. תודה.

לאה_מ

New member
אני לא יודעת, אבל השאלה באה בדיוק

בזמן, משום שהיום בשעה 18:00 מתארחת בפורום הפרעות קשב וריכוז בתפוז ד"ר צחור שהיא נוירולוגית ורופאת ילדים ומומחית בהפרעות קשב וריכוז אצל ילדים. אני מציעה להעלות את השאלה בפורום הפרעות קשב וריכוז ולקבל חוות דעת על קצה המזלג מד"ר צחור. אני מצרפת לינק להפניה לארוח.

לאה ראשית תודה על העצה , הכנסתי

את ההודעה גם שם. האם הדיון הוא אינטראקטיבי? אני נכנס לישיבה ארוכה עד שעות הערב המאוחרות כעת. אם כן , אשמח אם תשאלי בשבילי בפורום ההוא. בלי שום קשר , אשמח לשמוע חוות דעת של משתתפי הפורום הזה גם כן.
רבה

אביטל +

New member
עוד משהו

הדברים היחידים שעולים בראשי הם: קורה הרבה במשפחות בהם יש ילדים מחוננים שיש כלפיהם התייחסות שונה מאשר היו נותנים לילד אחר שהיה אולי פחות מחונן. זה מתבטא בפינוק יתר באמרות כמו - "כמה שאתה חכם" ובשבחים אינסופיים. קשה מאוד לראות את זה מבפנים ולהבין מה הבעייה ומתי עוברים את הגבול. האם ייתכן שהילדה קיבלה יחס יוצא דופן בגלל עובדת היותה מחוננת וחכמה כל כך ? האם היא נחשפת באופן כלשהוא להתנהגות כזו אצל אנשים/ילדים אחרים ? (גן, שכונה, משפחה וכו´).

אינדיגו

New member
אני לא התרשמתי דוקא שהיא מקבלת

יחס למחוננת. הבנתי כי היא בכורה , לכן יכול להיות שהיא מרגישה במרכז העניינים. לגבי ההתנהגות שתוארה קטונתי מליעץ , רק שאני מכיר מקרה דומה אצל שכניי , והם גם "תולשים" שערות לפעמים.

vered4

New member
יעוץ להורים

היום אני רואה גבולות
לי זה נראה כאילו הילדה בודקת עד איכן אפשר יהיה להמשיך, מתי יגידו לה מספיק, לגבי סגנון הדיבור והיחס לסובבים אותה. דרך אגב, אוכל הוא הרבה פעמים סימפטום, של ניסיון שליטה של הילד, על מה שהוא מחליט שיכנס לו לפה. והרבה פעמים ילד רעב הוא גם מאוד לא רגוע. נשמע, שכדאי שההורים יתיעצו עם איש מקצוע, שיוכל לחוות דעה לגבי הדינמיקה של היחסים בין ההורים והילדה.

לאה_מ

New member
אני רוצה לקחת לכיוון דומה אבל שונה.

אולי היא בודקת גבולות, אבל את גבולות האהבה של הוריה, של משפחתה, של האנשים הקרובים אליה. אולי היא שואלת את עצמה - אם אני אתנהג כך, האם הם עדיין יאהבו אותי? וכך? וכך?? וכך??? אם ההשערה שלי נכונה, כי אז התשובה תהיה באהבה ללא גבולות. כאשר יהיה לה בטחון מוחלט באהבה כלפיה, כאשר היא תדע שהאהבה של הוריה אינה תלויה בדבר, אז היא תוכל להפסיק לבחון אותם כל הזמן, ולהתפנות לדברים יותר מעניינים ויותר מהנים. השאלה שאני בתור האם הייתי שואלת את עצמי במקרה הזה היא, למה יש לה כזה צורך לבחון את האהבה? למה הבחינה הזו היא עד כדי כך אינטנסיבית?

rachell

New member
כמה דברים עולים לי

לגבי הצעקות כדאי לבדוק מה קורה בגן שלה או בבית אני שמתי לב שבגני הילדים ואני לא כל כך מבינה למה הילדים כל היום שומאעים מוזיקה בעוצמה מאוד גדולה - לי זה די צורם למרות שלא אמרתי כלום גם הבת שלי מאוד צועקת וכשנמאס לי אני מתחילה לצעוק גם כן היה ערב אחד שחצי ערב דיברתי בצעקות עוצמת קול גבוהה לא בכעס) היא די הבינה את המסר והורידה ווליום לגבי דיבורים לא יפים - אולי היא שומעת זאת במקום אחר להגיד "מכוערים " עלח סבא וסבתא? מי עוד מתבטא כך בסביבתה מאיפה היא לומדת את המילים האלו?

למעלה