בעיה מוזרה

elimalka

New member
בעיה מוזרה

לקוח הזמין אותי לביתו, הבעיה: יש מתח במוליך הארקה. בדקתי עם טסטר ואכן נדלק המנורה שיש מתח בחוט הארקה, נתקתי את חוט הארקה משני הקצוות שלו, מקופסאת הביקורת ועד לשקע ועדיין נדלק כאילו שיש מתח! מעולם לא נתקלתי בתופעה כזאת... בפועל נגעתי בחוט וכמובן לא התחשמלתי...

גם לי קרה דבר כזה בראשון . הטסטר

נידלק בכול מגע של מתחת . לא רק חוט הארקה . לי ניראה שיש משדר של בזק בסביבה או פלא פון . והטסטר מאוד רגיש למתח . והוא נידלק . במיקרה שלי ליד בית הלקוח . יש תחנה של מד"א . עים משדרים חזקים . ולי ניראה שזו הבעייה בטסטר אחר לא נידלק

lekner

New member
לפעמים הטסטר נדלק מהשראות

כאשר הוא בתוך צינור ליד מעגל פעיל(מוליך זרם)נוצרת השראות על אותו מוליך ולפעמים הטסטר נדלק כמובן שכאשר תבדוק עם רב מודד לא תקבל כלום

רשר

Well-known member
מנהל
נתחיל דווקא מאיזה טסטר?

אם זה מהסוג החדיש עם סוללות - הוא רגיש לא רק למתח אלא גם לשדה אלקטרומגנטי,חשמלי,מיקרו,,, הטסטר הזה תמיד חשוד ותמיד יש לחשוב היטב מה בכלל הוא מראה, לדוגמא: קרב אותו קו מתח עליון והוא ידלק כבר ממרחק 30 מטר, קרב אותו למקרן "גלבו" או מיקרוגל ושוב הוא ידלק ממרחק מאוד גדול, יתכן מצב שהטסטר נוגע מצד אחד בארקה כשגופך נמצא בתוך שדה אלקטרומגנטי חזק והטסטר ידלק כאשר מקור המתח הוא גופך,

asher40

New member
לכן הבדיקה לא נעשית עם טסטר אלא ...

....מיכשור מתאים לבדיקת טיב בידוד המוליכים.

elimalka

New member
לא לא

אני לא חדש בתחום, טסטר רגיל לחלוטין ללא סוללות וללא תוספות כלשהם... מעולם הטסטר הזה לא מראה מתח אם אני לא נוגע בודאות בפאזה.

רשר

Well-known member
מנהל
בדוק את האזור עם נורת פלורסצנט ביד

ללא כל חיבור של חוטים או מתח, אם היא מנסה להדלק או אפילו דולקת קצת סעמן שיש שדה אלק' חזק בסביבה.

למעלה