בעיה מוזרה...

maayan15

New member
מרגישה לא בנוח?

אנחנו מכירות אחת את השניה 13.5 שנה (פחות או יותר) היא אצלי כל סופשבוע וחופשים.... אז נגיד בסופי שבוע היא יומיים לא מתקלחת... אבל היא הייתה אצלי בבית 4 ימים!!.....וההורים שלי לא תמיד בבית! חוצמזה שהיא ממש לא מהביישניות...היא עושה הכל בבית שלי..בשבילה זה כמו הבית שלה...

The ArchAngel

New member
מוחי המעוות העלה השארה חולנית

אולי היא לא מתקלחת וכו´ כי לא נעים לה לעשות את זה בבית של מישהו אחר? סתם אפשרות.. רצוי לבדוק...

maayan15

New member
בעיה מוזרה...

אז ככה..יש לי חברה (נכון שזה מפתיע שהבעיה שלי קשורה בחברה שלי?
) והיא ממש לא נקייה! כלומר, זה לא משהו שרואים עליה..היא שמה דיאודורנט וזה..אבל היא מתקלחת בערך פעם בשבוע והיא לא מצחצחת שיניים!!...וזה ממש מגעיל כי נגיד..מילא שהיא לא מתקלחת (או מחליפה בגדים..אלא אם אנחנו הולכות לאנשהו9 ואני בן אדם נקי!..כלומר, אני מתקלחת כל יום ומצחצחת שיניים לפחות פעמיים ביום... ויש קטעים שזה ממש מגעיל אותי..נגיד, אני שותה ואז היא שותה מהכוס שלי..ובדר"כ זה לא מפריע לי אבל אז אני מתחילה לחשוב על זה שהיא אצלי 4 ימים ולא ראיתי אותה מצחצחת שיניים פעם אחת ואני לא יכולה לשתות אחריה..ואני לא יודעת מה לעשות..כלומר, אני לא רוצה לפגוע בה.. ואני גם חושבת עליה..כי מילא אני אז בסדר אבל מה ייקרה שיהיה לה חבר?....תקראו לי משוגעת אבל אני לא אתנשק עם בן-אדם שלא מצחצח שיניים!...וגם בשבילה...זה מגעיל שהיא ככה....לא יודעת... מה אני אמורה לעשות?...לסבול בשקט?...להגיד לה?...איך להגיד בלי להעליב אותה?

איכשהו נראה לי שמעיין יודעת

אם הבחורה מתקלחת בבית או לא, ואם היא מחליפה בגדים מדי יום או לא. קודם כל, בואי נעשה סדר: בינתיים היחידה שזה מפריע לה, זו את. לא שמעתי שאת מתארת בחורה שהיא מנודה חברתית בגלל הרגלי ההגיינה שלה, למרות שהם נשמעים, אפעס, בעייתיים. יש כמובן אפשרות לרמוז, כפי שרוג´ר, כמדומני, הציע. הגישה הישירה עשויה אולי לעבוד, אבל בהחלט עלולה גם לפגוע, ואיכשהו נשמע לי שבינתיים הבעיה היא לא חמורה. אני במקומך לא הייתי מודאגת למה שיקרה אם יהיה לה חבר, כי אני משוכנעת מעל לכל ספק, שביום שיהיה לה חבר, את תתפלאי כמה היא תשתנה, ולא רק בהרגלי ההגיינה שלה. היא לא נשמעת לי מוזנחת (את בעצמך אומרת שלא היינו שמים לב לזה), כך שכמו שזה קרה לכולנו - ביום שמישהו עשה לנו משהו בלב, רצינו להיות הכי מושכים בעולם - ולדעתי זה גם יקרה לה.

nutmeg

New member
כשיש משהו "לא נעים" להגיד לחבר

וחוששים מלפגוע או יותר מידי להכנס לפרטיות (ראה שרשור סיגריות ששם הבעייה היתה בדיוק הפוכה!) אפשר לעשות דבר אחד והוא: לא להגיד לה מה היא צריכה לעשות ואיך היא צריכה להשתנות, אלא למצוא זמן טוב ולספר לה מה מפריע לך , ולראות אם היא מוכנה לשנות את דרכיך כי חברתך חשובה לה. כלומר, את כל הדברים שאת רוצה להגיד, תגידי מהכוון האישי שלך, תוך שאת מכבדת את החלטותיה ונותנת לה מקום לסרב לך ולהמשיך להיות גם ככה... אבל לא איתך או לידך. למשל, אחרי שאת מבקשת ממנה להכנס להתקלח והיא מסרבת או דוחה, עליך להגיד משהו כמו: שמתי לב ש- 4 ימים את לא מתרחצת וזה מתחיל להפריע לי במובן הזה שאני כל הזמן חושבת על ההגיינה שלך במה נגעת או איך יכול להיות ש... כלומר, למה את צריכה להיות עסוקה בהגיינה של מישהו אחר? אין לך מה לעשות ועל מה לחשוב? זהו אלמנט מיותר היחסים בין אנשים. אם עכשיו כל מה שהיא נוגעת בו הופך ל"עניין" לחשוב עליו בגלל ההגיינה, זה בפירוש מיותר. אני לא יודעת אם הצלחתי להעביר את המסר שרציתי בכמה מלים, אבל השורה התחתונה היא, שאם זה מטריד אותך ואת לא רוצה את ההטרדה הזו בקשר ביניכם, את צריכה לפחות להגדיר אותה. חברתך יכולה להעלב, או שלא. אין לדעת. אבל עכשיו לפחות היא תדע שחוסר ההגיינה שלה כן מפריע לך והכדור יהיה בידיה אם לעשות משהו בנדון כדי להמשיך להיות בקרבתך או לותר עליך ולהמשיך להסריח. בכל מערכת יחסים יש להגדיר את הגבולות האישיים שלך. הגבולות חשובים הן לך, והן לסובבים אותם שלומדים לדעת "עד היכן" אפשר להגיע איתך ועד היכן לא. הגבולות בעצם מאותתים לאחרים בסביבתך איזו התנהגות את בשום פנים ואופן לא מוכנה להכיל. חוסר הגיינה יכול להיות רק אחד מיני רבים. המסר אליה יהיה שאת סובלת בבית שלך מחוסר ההגיינה שלה ואת לא מוכנה לכך. אם היא רוצה להיות בחברתך עליה לכבד אותך ולפחות כשהיא איתך להקפיד יותר... כי את חשובה לה!!! כי היא מכבדת את הגבולות שלך... מי אמר שהחיים קלים?

maayan15

New member
טוב...

קודם כל, תודה לכל המייעצים היא לא מתקלחת גם בבית שלה... פשוט אז אני לא שם כדי שזה יפריע לי...אבל לא משנה.. אני חושבת שאני ארמוז בעדינות..בסה"כ הייתי מעדיפה להימנע מלהעליב אותה...

nutmeg

New member
מעיין...

זה לא נראה לך משונה שלה בכלל לא מפריע שההתנהגות הזו פוגעת בך באיזה אופן, אבל לך מאוד אכפת שלא לפגוע בה? ובבית שלה - שתסריח כמה שהיא רוצה... שם באמת שזה לא פוגע בך, נכון? תראי, על הרגלי חוסר ההגיינה שלה היא תצטרך לשלם בכל מקרה. אלו הם חייה וזו הדרך שלה. את לא חייבת להסכים לה ולא חייבת לסבול את זה. <לא רוצה להתחיל לחשוב אפילו איך היא להיה עם בחורים... .YUCK>

d@r121

New member
לנסות להעיר לה בקטנות

למשל אחרי שאת מתקלחת להגיד לה היי את נכנסת אחרי? ואז אני לא מאמין שהיא תגיד לא וגם אם היא תגיד תשאלי למה, הכל חייב להעשות בתמימות ובעיניי עגל כנ"ל לגבי צחצוח שיניים הזמיני אותה לצחצח ביחד שיניים רק הבושה מלענות לא תגרום לה לבוא לצחצח איתך

maayan15

New member
גם אני חשבתי שזה יעזור...

ואתמול כנראה שבאמת לא היה נעים לה (היא הייתה אצלי מיום ראשון ועד היום בבוקר) והיא אמרה לי שהיא תתקלח ואז אני נכנסתי..שיצאתי אני אומרת לה "את לא נכנסת?"..והיא "טוב..אחרי הסידרה"...וזה...בסוף היא לא נכנסה....

d@r121

New member
אז להציק עד שהיא נכנסת

או לשלוח לה סט סבונים או לחילופין הגרסאה היותר עצבנית להגיד לה ישירות למה את לא מתרחצת? התוצאות על אחריותך בלבד

resputin

New member
תראי,

אני חושב שאין דרך שאפשר לרמוז לה בקטנות, אולי לשוחח איתה על זה. אני מכיר מישהו, שלפני כשנתיים, שנתיים וחצי עד תקופה לא הכי רחוקה, בערך כחצי שנה- היה מתקלח פעם באולי שניים שלושה חודשים, לא ממש מחליף בגדים, או עושה משהו שהוא קשור להגיינה. יודעת מה שינה אותו? או שהוא התבגר, או שהוא הבין, שאף אחד לא יתקרב אליו ככה- כי הערות, היו מספיק.

מיטללל

New member
אמממ

חשבתי מה אני הייתי עושה במקומך, ולמרות שזה נושא עדין ורגיש שיוכל להעליב אותה.. את צריכה לדבר איתה על זה, באופן מאוד ישיר. או להבדיל להתרחק ממנה. סליחה זה מגעיל. וזה חיידקים. סליחה.

איזו בעיה מסריחה (תרתי משמע)

אני בעד הגישה העדינה אך אסרטיבית. תקחי אותה לשיחה רצינית ותגידי לה שבתור חברה שלה את מרגישה חובה להעיר לה לגבי חוסר ההיגניה שלה:
מתקלחים כל יום !
מצחצחים שיניים לפחות 3 פעמים ביום
בושם לא מחפה על ריח זיעה וסרחון
מחליפים בגדים לפחות פעם ביום
חופפים שיער לפחות פעם ביומיים למישהו יש עוד רעיונות?

maayan15

New member
אני פשוט פוחדת שהיא ממש

תעלב...ובסה"כ..אני לא רוצה להעליב אותה....

אוֹרן

New member
אני בעד להגיד בפנים

שהיא צריכה לנסות לשנות את הרגליה, אם לא רוצה שאנשים יתרחקו ממנה, אבל זה צריך להאמר בטאקט, כך שהיא תבין, אבל לא תיפגע. נסי לדבר איתה בתור חברה ולהגיד שאת רוצה שיהיה נעים יותר להיות בחברתה, ונסי כמה שפחות לא להעליב. היא כנראה תעלב, אבל אם תצליחי להסביר לה כמה הגיינה חשובה, אולי לא עכשיו ויכול להיות שהיא תכעס עלייך, אבל זה יעזור לה בחיים ואני בטוח שבתוך ליבה היא תעריך את זה יום אחד. אם היא ממש תעלב ולא תרצה להיות איתך בקשר יותר, תסבירי לה שבסך הכל ניסית לעזור ואת אוהבת אותה גם ככה. אני לא חושב שזה יפגע בחברות בינכן לטווח הארוך.

RogerW

New member
למקרה כזה צריך את החברים שלי...

בגלל שרגישות והתחשבות לא ממש נמצא איצלם.. נשתול אותם והם ישטפו אותה.... אני חושב שאפשר להשפיע עליה בדברים לא ישרירים ולא דווקא עליה... אפשר לדבר על הנושא בדרך עקיפה... למשל להגיד בנכחותה "ששכחת" לצחצח שיניים היום... " איזה באסה.. שכחתי לצחחצח שיניים היום.. זה נורא.. איך אני אדבר....". "איזה מטומטמת אני (סליחה) כבר יומיים לא התקלחתי... איך אתקרב לאנשים".. "לאא, איך לא שמתי לב שאני לובשת את אותה החולצה שלבשתי אתמול.. זה נורא.." אולי זה יזיז משהו איצלה... בלי להעליב בכלל (לא בטוח).. בהצלחה...

לי היה שותף במעונות, שלא התקלח

וזה היה ממש חמור, הענין הזה. אה, "במעונות" פירושו במעונות הסטודנטים באוניברסיטה. ובכן, אני זוכר שבהתחלה פתחתי איתו בדיון פילוסופי בשאלה "כמה פעמים לדעתך אנחנו צריכים להתקלח ביום"? הוא אמר שפעם בשבוע מספיק. אז שאלתי אותו: "למה, יש לנו כאן מים חמים בחינם. אפשר להתקלח לפני השינה וגם להתרענן בבוקר לפני שיוצאים ללימודים". אה, הוא ענה, נראה לי מוגזם לגמרי. בסוף הגיעו הדברים לכך שאמרתי לו: "יוסף, אני מריח אותך ממרחק שני מטרים - גש להתקלח!". בחיי. זה גם היה נכון - באמת הריחו. והוא הלך. אחר-כך הלכנו ביחד ל"אקדמון" וקנינו דאודורנט, סבון, משחת שיניים ומברשת וכיו"ב. בחיי, אמיתי לגמרי. זה היה סופו של תהליך שכנוע ארוך. מכאן הדברים היו יותר קלים. אז קודם כל, שתדעי שיש מי שסוחב את הבעיה לשנים עוד יותר מתקדמות מתקופת ההתבגרות. אני כמובן לא ממליץ על הפניה הישירה, אבל יש דרכים עקיפות, שנוטמג בחוכמתה כיוונה אליהן. דבר אחר שנרמז כאן הוא השימוש בנושא הבנים. אפי הזכירה אותו כדבר שיבוא מאליו, אבל אני זוכר שאנחנו השתמשנו בו גם ככלי לשכנוע אצל אותו שותף. דיברנו על כמה שבחורות נמשכות לגברים שמריחים טוב ודברים כאלה (אגב, קשקוש. עובדה שהן מתות על שחקני הכדורסל המסריחים מזיעה. נראה לי שאני מוכן למכור את הדיאודורנט שלי תמורת עוד 25 ס"מ גובה
). אצלו זה דווקא עזר. אז אולי שיחה עקיפה על הנושא עם החברה שלך תפקח את עיניה. ספרי לה איך בנים מחמיאים לך על הבושם החדש, על ריח המרכך. לא יודע. אולי זאת הצעה מטומטמת, ואולי זה דווקא טוב. את יודעת אם זה לענין או לא, תלוי במקרה. כך או כך, שיהיה לך מוצלח.

nutmeg

New member
ולי היתה עובדת

שהסריחה מקילומטר. לא השתמשה בדאודורנט או משהו. בקיצור, ניסינו לרמוז לה, לתת לה דיאודורנט-סבון-בושם כמתנה - יוק! אחר כך פשוט אמרתי לה שכשהיא נכנסת לחדר אפשר מיד להריח את ריח הזיעה שלה. מה הסתבר? שהבחורה טטרנית (ללא חוש ריח). דה! מה שכמובן לא הצדיק הרגלי הגיינה לא טובים... אבל ההערה שלי הבהירה לה אחת ולתמיד שאנשים לא "סתם" מתרחצים כל יום ומתבשמים, וזה שהיא לא מריחה זה נון שלה לא שלנו. ובא לציון גואל.

maayan15

New member
חח...

אני ארמוז לה...בעדינות...נראה מה ייקרה עם זה..נקווה לטוב...

למעלה