בעיה מוזרה

גן חיות

New member
בעיה מוזרה

קוסמו הוא חתול בן כשנתיים. בגיל שנה עבר סירוס(היה אשך טמיר). חברותי וחביב ופעלתן.
תקופה שהוא "לא בדיוק זה", אך לא נלקח לווטרינר כי לא היה ממש משהו שנראה לא בסדר.
בחג השבועות הוא היה נראה ממש לא טוב, התחיל ללכת לארגז חול וללחוץ בלי פיפי. הגיע לווטירנר. שלפוחית ריקה. אך נקבע "כנראה דלקת בדרכי השתן". קיבל אנטיביוטיקה.
היה שיפור עד מוצ"ש. חזר לשחק ולעשות שתויות.
מיום ראשון בבוקר הפסיק לאכול. אתמול כל היום ניסיתי לתפוס אותו והוא ברח בתוך הבית והתחבא במקום שבלתי אפשרי להוציא אותו.
היום הצלחתי לתפוס אותו. הגיע לווטרינר.
נמצא שאין דלקת בדרכי השתן אלא יש צואה (המון) שלא יוצאת.
נתנו חוקן קטן. מעט יצא. קיבל נוזלים ושמן פראפין ואם לא יעשה עד מחר... חוקן מים בהרדמה.
מהקצת שיצא,ראינו שיש לו אבנים קטנות בקקי.
תעלומה מאיפה הגיע.... עד שהגענו הביתה וסידרתי לו כלוב אשפוז והכנסתי לו ארגז חול קטן עם חול נקי. הוא רץ לחול והתחיל לאכול אותו. הכנסתי לו טונה. אכל שני ביסים מהטונה, וחזר לארגז חול לאכול חול.
הוצאתי כמובן את החול ועכשיו יש לו עיתונים.

מה יכול לגרום לחתול לאכול חול(eurokitty)?????

עוד בעיה התנהגותית

אין ספק שפחות נפוצה, אבל עדיין סביר שזו בעיה התנהגותית.
מאחר שאני יודע שהוא לא החתול היחיד בבית, וסביר שאת אורח החיים שלך ושלו לא תצליחי לשנות, הייתי מתחיל מניסיון להחליף את החול. אולי זה יצליח "לשבור" את המנהג הלא נעים הזה.
במידה ולא - נצטרך למצוא פתרונות התנהגותיים או תרופתיים
אסף

גן חיות

New member
תודה

אני כבר מחפשת חול אחר.
בינתיים, הוא בכלוב אשפוז עם עיתון במקום חול.
הוא אכל היום ושתה. אבל אין יציאה.
חזר לווטירנר. קיבל שוב אינפוזיה ושמן פאראפין.
השביעו אותי שמחר אני מביאה אותו לצילום, לא משנה אם עשה צרכים או לא.
אעדכן כמובן.

***אני חייבת לציין, יש לי תחושה כזאת, כאילו, "הוא חיכה עד שווייטי איננו ועכשיו הוא רוצה להיות זה שרצים איתו לווטרנר." קצת כמו בכיתה עם ילד מאד בעייתי, כשהילד הזה לא בביה"ס, מישהו אחר פתאום "משתגע". לא מדעי. לא הגיוני. אבל כך זה מרגיש לי.

yaelofer

New member
אני לא יודעת אם זה קשור, אבל

גם חתולים שיש להם להם כשל כליות לעיתים סובלים מעצירות, וברגע שהם מקבלים אינפוזיה (לוריד למשל, אבל לא בהכרח - לפעמים גם תת עורית מספיק) העצירות משתחררת....
אני כמובן מניחה שגם בעיות מעיים שונות גורמות לתופעה של עצירות.
בעיית התנהגות באה בחשבון, אך הייתי שוללת קודם כל את כל בעיות הבריאות האפשריות.
לדעתי אכילת חול קורית גם כאשר חתול מרגיש לא טוב ממשהו. לפני כמה שנים (לדעתי כבר כמעט 10 שנים) היה לי חתול שאושפז בגלל המוברטונלה קשה (לא אובחן בזמן ע"י הוטרינר הקודם שלו) וגם התחיל לאכול חול במקום אוכל....

גן חיות

New member
כרגע - אני די אובדת עצות

קודם כל, כל השבוע קוסמו הגיע לווטרינר, העדיפו לנסות "חוקן קטן" ונוזלים. כל פעם טיפ=טיפה השתחררה, אבל לא משהו משמעותי. הבוקר עשו לו שוב צילום ואז טשטשו אותו ועשו לו חוקן מים ואחרי כן צילמו שוב. כל החול השתחרר היום.
באחד הימים גם עשו לו בדיקות דם - לא מצאו שום בעיה.
ניסינו כבר להחליף חול. עד עכשיו השתמשנו ביורו-קיטי. החלפנו לחול קריסטלים. תוך שניות מהרגע שהחול נכנס, הוא התנפל והתחיל לאכול. הכי מוזר, הקריסטלים רובם לבנים ויש מעט כחולים. תוך כדי בליעה, הוא ברר את הכחולים והעדיף אותם. לא ברור למה.

בכל אופן, כרגע הוא עם אנטיביוטיקה(ליתר ביטחון, למנוע זיהומים אחרי החוקן) ונשאר בכלוב הטסה למעקב.
אבל,,,, אם לא נמצא חול שהוא לא אוכל, הוא יצטרך להישאר שם.
החלטנו מחר לנסות אדמה שקונים לעציצים. ננסה גם חול רגיל. ננסה נסורת. נראה מה עוד יש בשוק. מקווה שמשהו יתאים.

תודה שטרחת לכתוב ולשתף. אתייעץ בכל זאת עם הווטרינר שלנו. אולי מה שכתבת ייתן לו איזה כיוון לטיפול.

למעלה