בעיה מוזרה שלי..

Dididididi

New member
בעיה מוזרה שלי..

שלום לכולם, שמי דן ואני בן 16. יש לי בעיה משונה ביותר. אני גר בישוב קטן בצפון הארץ ולומד בבית ספר בטבריה. ישנו ילד הגדול ממני בשנה מהישוב שלי הלומד השנה יחד איתי בבית הספר. לפני מספר שבועות הגיע אלי אותו ילד לאיסיקיו וגיליתי שהוא ממש אחלה בן אדם נחמד ומענין משיחות רבות שארכנו באינטרנט. הדבר המוזר הוא שאנחנו נתקלים זה בזה פעמים רבות בבית הספר, שנינו מזהים זה את זה, אבל פשוט מתעלמים אחד מהשני! ואינני יודע למה זה. ובאינטרנט אנחנו חברים נהדרים. אני לא מבין מה הבעיה שלי, ממה נובע הפחד לומר "היי". אני אומנם מעט ביישן אבל לא עד כדי כך! עזרו לי בבקשה... מה אני יכול לעשות בנידון?

maayan15

New member
אממ...מניסיון בערך...

היה לי קטע דומה רק קצת יותר מוזר.. מה דעתך באייסי להגיד לו "תגיד לא נראה לך מוזר שבאייסי אנחנו מדברים המון ובבי"ס עושים טובה שאומרים ´היי´??" ותראה איך זה ייתפתח משם...

taz512

New member
התשובה בגוף השאלה

פשוט לומר היי, לפעמים זה קשה להוציא חברויות אינטרנט למציאות, בגלל שבאינטרנט מעוד קל להיפתח ולדבר, כי אתה לא נמצא אם הבן אדם פנים על פנים. תאמת אני אישית הייתי מעביר את זה למציאות בתור בדיחה, בא לבחור הזה ואומר לו משהו בסגנון : "תראה איזה שני דבילים אנחנו מדברים שעות במחשב אבל במציאות לא מחליפים מילה" אני מתאר לעצמי שגם הוא מרגיש כמוך, פשוט אין לו את האומץ, או ששניכם תמשיכו בשתיקה או שתחחיל לדבר, אם תחכה לו, יש סיכוי שתחכה הרבה זמן. טאז, השד והמפגשים

לא יודעת למה,

אולי מפאת השנים שעברו מאז שהייתי בבית הספר, אבל יש לי תחושה עמומה שהוא דווקא לא ביישן, אלא אולי שבשלב הזה נוח לו שיש לו חבר שאינו ממעגל החברים המסתובבים, שאפשר לדבר איתו על הכל ולאו דווקא לבלות איתו דה פקטו. ההצעה הטובה ביותר שקיבלת היא פשוט לשאול אותו בשיחה הבאה באי סי קיו. אפשר לגשש ולשאול האם הוא מזהה אותך בבית הספר כשאתם עוברים האחד ליד השני, והאם יש סיבה מסוימת מדוע הוא אפילו לא אומר שלום. מוזר.....אשמח לשמוע את התגובה שלו, אם ייצא לך לחזור לפה, ועדיף שכך.

tali_le

New member
כמה דברים שחשבתי עליהם...

וכן, אני עדיין חושבת, למרות שאני בצבא (המון חברים שלי טוענים שלא, אחרת למה התגייסתי) אופציה אחת היא באמת ההבדל בין האישיות הוירטואלית של אדם לאישיות החיצונית שלו, באינטרנט נורא קל לפתח דמות - בין אם הדמות האמיתית שלך, כי הרי אין צורך במסכות ברשת ובין אם דמות אחרת ששונה מהתדמית הקיימת שלך בסביבה מסיבות שונות ומשונות - לא תמיד יחסם וירטואליים ניתנים לתרגום באותה צורה מחוץ לעולם הוירטואלי ומנסיוני האישי לפעמים קשר יכול להיהרס כשמעבירים אותו אל מחוץ למאגר חוטים החשמל והטלפון שאנחנו קוראים להם הרשת... אופציה שניה, שאני מכירה - היא שברשת נורא קל להיפתח לאנשים, להיות גלויים וישירים, כיוון שהקשר עם האדם שבצד השני הוא לא אמיתי אלא וירטואלי - לי למשל הרבה יותר קל להיפתח לאנשים ברשת (או לפורומים חביבים, המממ... המממ...) מאשר לאנשים שאני איתם הרבה. בעיה שעלולה להיווצר היא כשנוצר חיבור בין עולם הרשת לבין האנשים שבקשר איתך - עלולות להיות כל מיני בעיות... אני מסכימה עם הרעיון של טאז (וואו, אני עכשיו קולטת כמה זמן כבר לא ביקרתי כאן ומנסה להכות את עצמי נמרצות) של לפנות אליו בצורה לא כבדה שכזאת ולראות המ הוא אומר.... וזהו בערך טלי

Meijen Shaggy

New member
מוזר.. ../images/Emo12.gif../images/Emo15.gif

אני נתון בדיוק באותו מצב.. זה ממש ווירד..
או שזה בעצם מסופר עליי (רק שאני לא גר בצפון ולא לומד בטבריה). חוץ משני הפרטים האלה, אני הילד ההוא..

Michelin

New member
זה לא מוזר!

זה טבעי, זה נורמלי וכל עוד זה לא צורב המצב שפיר. והכי חשוב, זה יורד במקלחת, אז אל דאגה. מישה קורא לכולם להודות באמת החמוצה-מתוקה, המדיום הוירטואלי הזה מאוד מקל על החיים. אין עוויתיות בשפה לפרש, אין גילגולי עיניים לנתח, אין תנועות גוף חפוזות לקרוא. מקלידים הכל החוצה ומי שיענה, מה טוב ומה נעים. יצ´אטת זאב עם כבש, וישרשר נמר לגדי. ולא מענין אף אחד למי פסים ולמי חברבורות. אבל בחיים כמו בחיים, אף אחד לא לוקח את שיריו של שמוליק קראוס ביתר רצינות, ובטח ובטח שלא את חזון אחרית הימים. כל אלו מוטרות לקהילות בהן איש לא רואה או מריח רעהו. מישה מרשה לך לסווג את זה תחת איזה כותרת שרק תחפוץ, ביישנות, הכנעות ללחצים חברתיים ("שאני אדבר עם יודניק?" או משהו בסגנון. באמת שזה לא חשוב), או אולי חוסר ענין בהרחבת הקשר למישור יותר "מציאותי". ונכון שאתם מכירים אחד את פרצוף רעהו, ושמירת הקשר במישורים וירטאוליים, תמוהה משהו. אבל יתכן ולחבר שלך יותר קל ונוח לדעת איך נראה ההוא שהוא מדבר איתו באינטרנט מאשר לצ´אטת עם חבר מהבית-ספר. מה הפיתרון? יוזמה. וכשני שליש מאחוז הבעיות שמובאות בפני הפורום הטוב ביותר בתפוז (מישה לא ראה שקל מזה) היו נפתרות ע"י לקיחת יוזמה. הרוב יודעים מה עליהם לעשות, פשוט מחפשים את הסכמת הקונצנזוס החברתי, שהוא, כפי שנאמר, דעתם של חברי הפורום המשובח ביותר של תפוז. (הערה: מישה מבהיר שאין זאת יציאה נגד שני שליש ההודעות בפורום. תמשיכו לחפש את הסכמת חברי הפורום הטוב בתפוז. אז אתם יותר בטוחים במעשיכם, ולכל חבר פורום מתווספים בין 2-4.3 ס"מ לאגו. לא סתם זה הפורום הטוב בתפוז.) חזרה לענין, במקרה שלך, יש לקחת יוזמה, לערוב לבחור מאחורי הברזיה, ולתפוס אותו לשיחה. משהו בסגנון הצאתו של טאז. או אפילו בסגנון הומוריסטי יותר, "היי, כוכבית חיוך כוכבית, כמה נחמד שאפשר לראות את הפנים שלך ולא צריך לתאר כל עווית בפרצוף, כוכבית גיחוך כוכבית". פסוקו: אם זה ממשיך לצרוב, כך דרקסימול.

Salem

New member
אני מוצא את זה נורמלי

אני מדבר עם הרבה אנשים בICQ ולא במציאות... למען האמת... בת דודה שלי... היא בגילי ואנו מדברים המון בICQ אך לא בחיים הלא וירטואלים
היא אפילו כאן ב

דן צ

New member
תשובה מוזרה שלי

שלום לך , שמי דן ואני בן 31. הבעיה שלך אינה מוזרה , אתה חבר שלו וירטואלית אבל לא בחיים האמיתיים (רגע מה זה החיים האמיתיים? אולי דווקה הוירטואליות זה החיים האמיתיים? לא משנה). שמעתי כבר מהרבה אנשים שהם מתנהגים בחיים בצורה אחת וברשת בצורה אחרת לגמרי , למה? ככה! כאן אתה יכול לתת דרור לכל אותם הדברים שבחיים האמיתיים אתה לא יכול . ולמה הדבר מוביל אותי? האם אתה בבית הספר נמצא במרכז העיניינים? האת אתה מקובל וכל מה שמסביב? כי יתכן שהוא רוצה להתחבר לחברה ה"מקובלים" שאולי אינך נמנה איתם ולכן הוא לא רוצה שיראו אותכם ביחד.

Dididididi

New member
תודה לכל מי שהגיב..

מ. מקווה שתסלח לי שאני מסגיר אותך. אבל זה באמת הוא. זה עם ההודעה של החיפושית. ודיברנו כבר על זה באיסיקיו והגענו למסכנה שאני אומר לו שלום בבצפר...

Meijen Shaggy

New member
And that would be me.. ../images/Emo4.gif../images/Emo15.gif

כמובן שהגענו למסקנה*.. והמון תודה למי שניסה לעזור!
(ואני נשבע שכאשר הגבתי להודעה, עדיין לא ידעתי בברור שהיא נכתבה עליי.. חשבתי שזה סתם צירוף מקרים מוזר..)

d@r121

New member
למה את לא מסתובב איתו אה??

עוד 400% דמי חבר בנוסף ל800% שאתה כבר משלם!

De-Panther

New member
מייג´ן הסנוב... לא רוצה להסתובב יחד

עם כאלה שמתחתיו
*בורח ממייג´ן*

Idan91

New member
אבל כולם מתחתיו.. ../images/Emo187.gif

ראית איזה גובה הוא?!

למעלה