בעיה לוגית ברומח

בעיה לוגית ברומח

כתוב ש את הרומח הראשון חישלו במקבת קארס, זה היה הרבה לפני החורבן, קארס חי מאה שנים אחרי החורבן. נתנו לי הרבה תשובות מטומטמות ואני רוצה תשובה נורמלית

nedisrael

New member
ניסיון לענות.

אני לא ממש בטוח אבל יש שתי אפשרויות. ידוע שכאראס חי לפני החורבן, כך שיכול להיות שהוא חישל את המקבת. או שזה פשוט היה גמד אחר עם אותו שם.

שני התשובות לא הגיוניות

כי הומה חי הרבה הרבה לפני החורבן ולא ניראה לי שהיה גמד עם אותו שם כי זה צרוף מיקרים לא הגיוני

Moondust

New member
ברומח יש הרבה סתירות../images/Emo41.gif

אני לא בטוחה, אבל זה לא היה רירוקס שיצר את המקבת?

קרמון

New member
כאראס היה זקן למדי

גמדים חיים הרבה אז הוא חי גם לפני החורבן

Moondust

New member
כאראס הוא לא כל כך זקן../images/Emo41.gif

הוא היה יותר צעיר מרגהר כור אש, שהיה בן 200 בתקופה של מלחמת התאומים. רגהר נולד הרבה-הרבה-הרבה אחרי תקופתו של הומא, ולכן לא ייתכן שכאראס חי בזמנו של הומא, כשחישלו את רמחי הדרקון.

Lord of Spells

New member
למה לא אותו שם?

ממש מעצבן אותי שבספרים אף פעם אין 2 דמויות עם אותו שם. מאוד הגיוני שהיו שתי כמדים עם אותו שם, גם אם זה לא באמת היה ככה וזה פשוט דרך עלובה לחלץ פתרון לפארדוקס הזה.

nedisrael

New member
למה אתה חושב שזה פיתרון עלוב?

דווקא נשמע פיתרון נהדר. תחשוב על זה, הכאראס שהמקבת הייתה שלו בוודאי היה דמות מפורסמת מאוד, לכן גמדים רבים נקראו על שמו. הייתי אומר שכאראס שנראה באגדות הוא גלגול של כאראס הקדום, אבל זה יישמע מוזר. אומרים שטולקין עשה זאת עם העלף ההוא בספר הראשון (כשהם בורחים לריוונדל), נראה לי ששמו גלורפינדל (שמסופר עליו שמת בקרב עם הבאלרוג אלפי שנים לפני מאורעות שרה"ט).

Lord of Spells

New member
התכוונתי שקרוב לודאי שזאת לא כוונת

הסופרת...ושזאת באמת טעות. אבל כשאני חושב על זה...אולי לא.

nedisrael

New member
כן, אני יודע. כל הקטע של החזרה

היזומה מעולם המתים כמו שעשו רבים, אז כנראה גם גלורפינדל עשה.

נתנו לי שובה אחרת

ש/המקבת היא כלי אלוהי שעובר מגמד לגמד לפי מצות האל, כשחישלו את הרומח המקבת היתה שייכת לגמד מסויים לא ידוע שמו. אחרי שהמקבת היגיע לקארס היא לא המשיכה לגמד אחר והיא ניקראת על שמו כי הוא האחרון שהחזיק אותה לי זה לא הסבר טוב

strahd

New member
לא בדיוק...

מקבת כראס נוצרה לראשונה על ידי הגמדים של תורבארדין עבור הומה רועץ-דרקון במלחמת הדרקונים השלישית. משמעות המילה כראס בגמדית היא "אביר", והיא נקראת על שם הומה. כעבור אלף ומשהו שנים במלחמת הגמדים בין גמדי ההרים וגמדי הגבעות, היה אמנם גמד הנקרא כראס, מכיוון שהוא היה חביב מאוד על אבירי סולאמניה והוא גם הניף את מקבת כראס. כאשר המלחמה הסתיימה וכראס היה כל כך מבוייש בכך שהוא גמד וגילח את זקנו כאות לאבל, הוא החביא את המקבת בקברו של המלך דנקן כדי שאף גמד אחר לעולם לא יניף אותה שוב בקרב. היא התגלתה שוב, כמובן על ידי חבורת הרומח, בתמורה למקלט עבור פליטיפ פקס תרקס.

nedisrael

New member
תן לי להבין..

אז המקבת ששימשה ליצור רומח הדרקון היא המקבת שהניף כאראס החדש יותר במלחמות הגמדים?

strahd

New member
הללויה!

עלית לשלב ה-1000 ש"ח. זה אותה המקבת. חלק אומרים שכראס קיבל את שמו גם בגלל שהוא הניף את המקבת.

nedisrael

New member
יייייש! בכל מקרה, אני לא חושב כך,

הרי במפורש אומרים שהוא קיבל את השם בגלל המעשים המהוללים שלו. בכל מקרה, הגיוני ששני הגמדים נקראו כאראס בגלל ששניהם היו קשורים לאבירי סולאמניה. כאראס הקדום יותר עזר לחשל את רומח הדרקון והדגם החדיש יותר של כאראס עזר לאבירים במלחמות עם העוגים.

למעלה