בעיה להיכנס לדברים

IS PINK FLOYD

New member
בעיה להיכנס לדברים

יש לי בעיה שהייתה לי תמיד ועכשיו כשאני שנה שלמה גולשת לפורומים אני מודעת לה. הבעיה שלי שאני סגורה מבחינה נפשית בהתעניינות שלי לגבי דברים חדשים ואם אני נמצאת בפורום שאני רוצה להשתתף בשירשור אז כשאני קורא את ההודעות, אני לא מצליחה להתעניין ולהיכנס לתוכן של הדברים. למרות שאני כן מתרכזת במה שאני קוראת אני בכל זאת לא מצליחה לצאת מהדברים שמעניינים אותי ולהיכנס לפרטי התוכן החדשים בהודעות של הכותבים. אני מרגישה שאני כלואה בתוך מצב הכרה שמקשה עלי להיכנס לתכנים חדשים בהתעניינות. והרבה פעמים אני לא רואה את ההבחנות ואת ההבדלים שאותו כותב מציג בתוכן הדברים שהוא כותב, ואם הייתי גמישה להיפתח לדברים חדשים אז הייתי כן מצליחה להבין הטקסט כמו כולם. יש איזשהו מחסום שמקשה עלי להיכנס לדברים ואז אני מנסה בכוח וזה מתבטא בכך שאני קוראת וחוזרת על ההודעות של השירשורים המון פעמים. אני קוראת את אותם טקסטים המון פעמים ומתאמצת להיכנס לתוכן בכוח, ובכל זאת אני כמו נירדמת. פעם מישהו הסתכל עלי, וחשב שאני לוקחת סמים וזה מאוד העליב אותי כי אני ממש לא. וגם בגלל שיש לי "צלילות" כל הזמן וזה פוגע בי משום שאני יודעת שלמסוממים יש גם. ניבדקתי אצל רופאים נוירולוגים ואצל פסיכולוג ואין לי בעיות רפואיות והכל תקין. הם אומרים שאין לי שום בעיה. איך קוראים לבעית הלמידה שלי ? והאם אפשר לקבל כמה מילים על מה שכתבתי כאן ועצות איך להצליח להיכנס לתכנים חדשים ולהכריח את עצמי להתעניין ולצאת מהסגירות שלי כדי שאוכל להיפתח ולהיכנס לתכנים חדשים. ומה זה בכלל הפתיחות שאין לי שדרושה כדי להיכנס לתכנים חדשים שמאוד קשה לי עם זה ?

שלום וברכה,

מכל מה שכתבת מה שהכי התמיה אותי הוא השעה שבה נכתבו הדברים. אולי את עובדת משמרת ליילה, אבל אם לא אז אולי יש קושי בוויסות ערנות? בכל אופן, ברור שללא בדיקה קוגניטיבית טובה אין אפשרות רצינית להתייחס למה שאמרת. חסרים פרטים כמו גיל, תחומי עיסוק, היסטוריה תפקודית ועוד. אלא שלדעתי הפרטית בלבד, זה לא נראה המקום הנכון לפרט את כל אלו, אלא באמת יותר נכון גשת למי שיודע לעשות זאת. אם תרצי פרטים פני דרך הכתובת שלי כאן, ואפנה אותך. אני מקווה שהמסר ברור,
, שרון מור

IS PINK FLOYD

New member
עוד פרטים

הדבר הזה קורה לי גם כשאני שומעת רדיו, וגם כשאני צריכה לקרא משהו חשוב לי, או אם אדם מספר לי משהו על דמות שמדברת על אביה ומתארת אותו כ"אדם שלא היה נוח איתו והיה מקלל...שיהיה בריא"... אז אנשים אחרים שהקשיבו או קראו את הסיפור הצליחו לייחס את החשיבות שמתאימה בדיוק לפרט מסויים שהדמות גם אמרה עליו וכשצריך לנתח את דבריה של הדמות, הם מצליחים להיכנס לפרטים הקטנים ולפרט שהיא אמרה בסוף דבריה "שיהיה בריא" וביזכות זה מצליחים לגלות את האהבה שיש לדמות כלפי אביה. ואני עד שלא שמעתי את הניתוח או ההערות מאחרים על דבריה של הדמות , לא הצלחתי להיפתח ולהיכנס לפרט הזה . זה לא שאני לא מצליחה להיכנס בכלל לפרט גם אחרי ההערות ששמעתי על הפרט הזה. אבל אני מצליחה לראות ולהיכנס לפרטים רק אחרי שאני שומעת או קוראת, אחרים שמתיחסים לפרט הזה שעברתי עליו בקריאה או בשמיעה המון פעמים. אבל לפני ששמעתי את האחרים, לא הצלחתי ליראות מאיזה מקום הדמות אומרת פרט שאני קראתי אותו, אבל לא הצלחתי להיכנס לתוכן של דבריה עם כל המקומות והכוונות שלה, שאחרים הוציאו מהפרטים שהיא אמרה, ואני לא. חשוב לציין שאני מקשיבה או קוראת שוב ושוב את אותו הדבר, ומתרכזת בריכוז עמוק ולא סתם קריאה שיטחית אלא ממש לעומק, ובכל זאת לא מצליחה לייחס את החשיבות המתאימה שיש בפרט מסויים מתוך פרטים נוספים בסיפור שאני שומעת או קוראת . בעבר חשבתי שזה בגלל שאני בלחץ וצריכה להשתחרר מההתאמצות ולהיות בהרפייה, אבל טעיתי וזה קןרא לי גם כשאני רגועה או בדברים שבכלל לא חשוב לי לשמוע אותם כמו למשל פירסומות ברדיו שאני לא מנסה להתאמץ בכלל להיכנס אליהם . הדבר הזה קורא לי המון בחיי היומיום . ואני לא בדיכאון או בחרדה או חסרת ביטחון . אני פשוט כנראה הייתי כך תמיד .

למעלה