בעיה להיות שה"ם!

בעיה להיות שה"ם!

לא שירשרתי כי לא רציתי שהושא ימחק אחרי 3 תגובות ולדעתי הלשונית הזאת תגדל כי ברגע שתגמר הבעיה אז תצוץ עוד אחת יש לי בעיה בקבוצה שלי (אני היחיד עם ניסיון): שכשאנחנו משחקים הם נכנסים למזדרון ואני שואל אותם מה הם עושים הם פשוט אומרים "אנחנו חוצים את המסדרון" ושם יש דלתות סודיות, מלכודות ועוד דברים שהולכים לעזאזל ואני לא נהנה כשהם מגיעים לסוף ההרפתקאה בלי החפץ הקסום שאמור לעזור להם לנצח ובלי מספיק זהב כדי לקנות דברים בסוף ההרפתקאה כשהם מסיגים בה-500 נק"ן. ניסיתי לגלות להם איפה יש דלתות סודיות בלי שהם ידעו. כמו מפה שהם מוצאים שמסומנים בה הדלתות הסודיות או שהדב"שים בודקים אבל השחקנים שלי פשוט באים כדי להסתובב ולא משחקים את המשחק כך שהם נהנים, אבל מעט מאוד ופשוט אומרים לי בסוף שלא היה כייף. אז מה עושים כדי לגרום להם לראות את הדלתות הסודיות בלי להרוס ולגלות להם?

Gilgam69

New member
ובכן

דבר ראשון תיבחן את האפשרות הבאה: לאלפים לחצאי אלפים (אם אני לא טועה) יש את היכולת "להרגיש" בדלת סודית רק ע"י זה שהם יעברו לידה. האם יש לך דמויות מגזעים אלה בחבורה? אם כן אז שהם עוברים ליד דלת סודית גלגל בכאילו את הקוביה ותומר לדמות האלפית/חצי-אלפית שהיא מרגישה משהו מוזר בקיר לידה (או משהו בסגנון הזה). אם אין לך דמויות מגזעים אלה אז פשוט תעשה את אותו הדבר לדמות מגזע אחר... פשוט משהו בקיר נראה לה מוזר. תשתדל לא להשתמש יותר מדי בשיטה הזאת אחרת אין טעם בזה שהדלתות יהיו סודיות אם כל פעם שהם יתקרבו לאחת פשוט תאמר להם. אם לא אז אולי: תוסיף קצת פרטים מעניינים על בדלתות הסודיות... אולי יש איזשהו מאפיין מוזר לדלת הסודית, כגון קיר שקוע או קיר שאינו צומח עליו הצמחים המטפסים שעל הקירות האחרות (בגלל תזוזת הדלת) ודברים בסגנון זה. אם הם רודפים אחרי מישהו והוא פתאום נעלם לאחר שפנה בסיבוב שנגמר במבוי סתום או חדר. תן לשחקנים קצת רמזים על המצאות הדלת. אם שום דבר לא עובד אז פשוט: אל תשתמש בדלתות סודיות... או לפחות תמתן את השימוש בהן למקרים בודדים. שים דלתות רגילות או משוריינות או אפילו קסומות אבל משהו שהשחקנים יראו וינסו לפחות לפתוח. דלת יכולה להוות אתגר בפני עצמו בדיוק כמו דלת סודית... אולי דלת האבן ששוקלת משהו כמו טון יכולה להיפתח רק אם מושכים את הידית שנמצאת בקצה השני של המבוך? מקווה שעזרתי.

DDN

New member
תפטר את השחקנים שלך.

מה זאת אומרת: "באים רק להסתובב", לא עושים כלום, נהנים מעט מאוד ואחרי זה מאשימים אותך? הם לא עושים כלום? הם לא "מניעים" את הדמויות שלהם בצורה כלשהי? אם זה ככה, אולי הם פשוט לא יודעים לשחק. . . .

הם משחקים טוב מאוד

אבל מתעלמים מדלתות סודיות ובסוף הם פשוט שולפים את המפה העקומה שלהם ואומרים "אנחנו מחפשים כאן ואז כאן ואז כאן ואז כאן בסדר?" ועם הם מחפשים דלת סודית ולא מוצאים הם ממשיחים הלעה ולא חושבים על זה שיש שם דלת סודית והדמות שלהם לא מצאה! בסוף הם יוצאים אם 1 נק"פ לכל אחד מהם וכשהם מוצאים משהו בדרך אז הם ממשיכים בגלל שהם מפחדים שהמפלץ הכי חלש יהרוג אותם. בסוף, כשהם בעיר הקרובה הם מבזבזים את כל ה100 פ"ז שהם מצאו על רפואה מזון ופונדק עני מסוים! בסוף הם מורחים את זמן בלהסתובב בעיר ולזבל לאנשיים במוח למרות שאני כבר גורם לאנשים לתקוף אותם. דוגמה: יום אחד איזה שיכור תקף את הדרואיד בחבורה כשהוא חמוש והשיכור היה בלי כלום ואפילו בלי שיריון ופתאום הדרואיד אומר "אני מבקש סליחה ואומר שאני לא רוצה לריב איתו ואז בהרפתקאה הרביעית הוא עוד בדרגה ראשונה! עכשיו יש בקבוצה אלף (מישהו חדש) אז אולי הוא ישנה את זה ובנתיים הזוטון משחק ברמה גבוהה מאוד ומשקיע למרות שזה לא עוזר כי הוא בסך הכל זוטון. הם לא מאשימים אותי הם מאשימים את המשחק אצמו כי הוא לא כייף מספיק! שנים כבר עזבו והם מנסים להסית את השאר נגד הD&D כל פעם שהזוטון (הוא בכיתה שלי) שואל אותי משהו על הD&D השניים האחרים צוחקים ואומרים שזה משחק מפגר אבל אף אחד לא שם אליהם. אז אני הולך לזרוק בתוך חדר איזה 20 אורקים בשביל שמורפיוס (האלף שהצתרף) יעיף להם חצים למצח

BlueBeIl

New member
אם הייתי מגיבה כל פעם שאתה עושה

טעות, הפורום היה הרבה יותר מלא. Keep that on mind

BlueBeIl

New member
אצלנו זה יותר ככה....

אנחנו חבורה חדשה, לאף אחת מאיתנו כולל השה"מ אין נסיון, אז זה יותר ככה... אנחנו עוברים באיזה שביל, ומגיעים לעץ. ממשיכים ללכת. השה"מ מזכיר לנו פתאום שלתמר (האלף סייר) ישנה אפשרות לראות דלתות סתרים. האלף תמר סייר שואל את השה"מ "יש פה דלת סתרים?" והשה"מ עונה "כן". אחר כך אנחנו מגיעים (דרך מעבר הסתרים בעץ) למאורה מלאה זהב גמדים ששוכנת בה מפלצת דמויית פטריה, והדלת נסגרת מאחורינו. הפעם אנחנו זוכרים לשאול את השה"מ האם יש שם דלת סתרים. פשוט תשים אותם במצבים שהם יהיו מוכרחים לחפש את הדלת... ואחר כך הם אולי יתחילו לעשות את זה לבד.

DDN

New member
אולי אתה הבעייה.

ותגיד לי שאני טועה, בבקשה תגיד לי שאני טועה: לא התכוונת שהדרואיד יהרוג את השיכור הלא חמוש ההוא נכון?

לא, אבל תיכננתי שהדרואיד

ינצח אותו ויגרום לו לברוח אז איזה אחד יתלהב שהוא ניצח (בלי לדעת) לוחם מהולל לשעבר ויזמין אותו לקרב שבסוף לא יהיה אלא מלקודת שמכניסה אותו לצינוק שבניתי במשך שלוש שעות (מסכנים כל הטרולים שלא יכלו לשחק כי ההרפתקאה בוטלה). לא שעשיתי את זה (אני נמנע מלרצוח אנשים בעיר בגלל שזה סתם בזבוז של זמן וזה מביא לדמות שם רע)אבל חוץ מזה מה כל-כך רע בזה?
?

DDN

New member
אתה עוד צריך לשאול?

למי אכפת מהשם הטוב/רע של הדמות? איזה מין דבר זה להרוג שיכור לא חמוש בעיר? איזה מין מוסר יש פה? בזבוז של זמן?! מלכודת? צינוק? לדעתי אתה צריך לחזור לבסיס. ואני לא אמשיך להעביר עליך ביקורת, אפילו שאני רוצה ויש לי מה לומר. זה לא לפורום. אם אתה רוצה נקודות/עצות, שלח לי מסר או מייל.

DDN

New member
יש

הוא מופיע בכרטיס שלי. תיצור איתי קשר מחר, אני הולך לישון עוד מעט.

הרבה זמן לא שחקתי אבל...

מהזמנים הטובים (אל תשאלו בן כמה אני ולא תקבלו שקרים... :) ) שבהם שחקתי דווקא בתור שחקן, מה זאת אומרת "חוצים את המסדרון"...?! לא מתאים! תכריח אותם לתאר לך בדיוק מה! דוגמא: "חוצים את המסדרון..." אתה: "מי הולך בראש הטור, אתם הולכים בטור, על מה אתם מסתכלים?" מסתכלים אמור דרך אגב לעורר אצלם הבנה שיש להם 5 חושים... מה הם מריחים? אם הם נמצאים במדררון לקראת קומה נמוכה יותר גמדים אמורים להרגיש את זה... הם: "אנחנו שמים את X בראש הטור, Y הולך אחריו ומסתכל לצד שמאל..." אתה: "Y רואה בהמשך ניצנוץ, האור חיוור ומופיע לחלקיק שניה. רעד עובר לו בגוף"... וכן הלאה וכן הלאה. קבוצה נמדדת (מצטער להגיד את זה בכזו בוטות) גם לפי השה"ם שלה. תן להם בראש! מה שאתה מתאר זה לא משחק תפקידים, זה חבורה של ילדים שמשעמם להם אז הם נפגשים יחד. ואם אחרי כל זה הם עדיין לא יפתחו דימיון ועושר משחקי, אם כל הצער שיהיה כרוח בזה לדעתי פשוט תנפנף אותם... משחקי תפקידים מתחילים מהשחקנים שחיים את הדמויות שלהם באמת. אם זה לא מדבר אליהם ואליך ככל הנראה זה מדבר מאד, חבר, אתה במקום הלא נכון.

הם נותנים לי סדר הליכה

אבל להגיד למישהו שהוא רואה ניצנוץ מימין קצת מגלה לו שיש שם משהו וזה די הורס כי הוא מסתמך על זה שאני יגיד לו שיש שם דלת. יש לי גם את הבעיה של הזוטון שכל קיר שהוא עובר לידו הוא בודק 8 פעמים דלת סודית ומה שמעצבן שהוא לא מדמיין את זה טוב ואומר אני מחפש בקיר משהוא חשוד הוא פשוט אומר "אני מחפש דלתות סודיות" ולא מסביר באיזה דרך, כך שהוא הורס לשאר את קו הדימיון! בנתיים השאר די טובים חוץ מכמה שהורסים לשאר. אבל כבר מצאתי דרך כלשהי וזה לא כל-כך משנה עכשיו. הם יככנסו לדמות שלהם כך שאחרי מה שאני מתכנן (ואל תשאלו מה!) הם יפחדו שהדמות שלהם תמות כמו שהם מפחדים שאמא שלהם תמות.

Gilgam69

New member
אתה יודע

קירות חשודים ויוצאי דופן הם לאו דווקא דלתות סודיות. תטמון לחבורה כל מיני דברים שיתפסו את עיניהם אבל חלקם יהיו סתם: "כשאתם הולכים המורד המסדרון, ג´ו... אתה מבחין במשהו יוצא דופן בקיר מימינך... הוא שונה משאר הקירות, נראה נקי יותר ובולט לעין מהשאר." הסיבה האמיתית??? הקיר פשוט קרס בחלק זה ולכן מי שאחראי על המבוך תיקן את הקיר ולכן הוא נראה שונה... הוא בדיוק שופץ. שה-HALFLING יחפש מאה שנה דלתות סודיות... הוא לא ימצא כי זה פשוט קיר רגיל!!! ואם אתה רוצה שיאמר לך מה הוא עושה שהוא מחפש דלתות סודיות אז פשוט תשאל אותו. תבקש פירוט מדויק אבל אתה צריך להיות מוכן גם כן עם פירוט מדיוק איך הדלת הסודית נפתחת. אם הוא יאמר לך: "אתה יודע... מחפש..." אין כזה דבר... כמו שהוא כבן אדם אמיתי לא "פשוט יחפש" דלתות סודיות במציאות אלא ידפוק על הקיר, ידחוף אצבעות לשברים בקירות או ימשוך אבנים וכו´ כך גם הדמות שלו צריכה לעשות ולהצהיר בדיוק מה הפעולה שהיא עושה. נ.ב. קראת בכלל את מה שכתבתי לך בהתחלה?

קראתי הכל ותודה לכולם

(תודה לMinster of rock או איך שקוראים לו לDDN לגיל דרגורן ולשאר) כבר יש לי פיתרון לבעיה המעצבנת וגם לבעיה השניה שהשחקנים סיבכו אותי ("אני בועט בקיר ואז עושה את זה..." השחקן קם ומדגים איך הוא ממשמש את הקיר וזה נראה מתומתם בדימיון) אבל אני כבר יסתדר. וCATTY אני לא יכול לספר כי ´מורפיוס´ הוא אחד השחקנים אצלי ואסור שהשחקנים ידעו!

למעלה