בעיה לגבי רטלין

lolita205

New member
בעיה לגבי רטלין

אני בת 14 וחצי ואובחנתי לאחרונה כבעלת תסמונות ADHD הנוירולוג המאבחן המליץ על טיפול תרופתי... הוא נתן לנו 2 שמות, רטלין וסטרטרה. רטלין אני מניחה שכולכן מכירים... וסטרטרה זאת תרופה שגם לוקח חודש בערך עד שרואים אם היא משפיעה או לא.. וגם היא לא מאושרת בסל התרבות (אז היא עולה 600 שקל) ויש לי גם דוד שהוא רופא משפחה והוא לא המליץ לנו על הסטרטרה הוא אמר שכדאי לא לגעת בזה... אז עזבנו את הסטרטרה.ונשארנו עם הרטלין... משום ה ההורים שלי אל כל-כך רוצים שאני אתחיל לקחת רטלין.. הם פוחדים מתופעות לוואי כמו דיכוי התאבון כי גם ככה אני רזה וכבר הייתה לי בעבר בעיה של אנורקסיה. אז אמא שלי אמרה שהיא תברר לגבי תרופות טבעונית.. רציתי לשאול אם מישהו כאן יודע משהו על התרופות הטבעונית? ומה דעתכם לגבי הרטלין? והאם יש לשימוש בו תופעות לוואי שמהם ההורים שלי פוחדים כל-כך? ועוד דבר... בגלל כל הסיפור שההורים שלי לא בטוחים איזה טיפול תרופתי לתת לי הם בינתיים לא קונים יל שום דבר.. ואני מרגישה מתוסכלת ונורא קשה לי בבי"ס (בגלל זה גם הלכתי לאבחון) ואני מרגישה שלהם זה לא ממש מזיז.. ואני מנסה לרמוז להם שיתנו לי משהו כי אני חייבת. אני מבינה שאת כל הבירורים הם עושים למעני ובגלל דאגה אבל אני מרגישה שהם לא לחוצים מספיק לברר וזה מתסכל אותי. אני מנסה כל הזמן לרמוז להם אבל לא נראה לי שהם מבינים את הרמז מה אני יכולה לעשות? (אני מקווה שמישהו הבין את השאלה שלי..) אה וסליחה על המגילה זה פשוט נורא חשוב לי... אשמח לכל תשובה שתבוא.

zivadina

New member
הורים שחוששים מריטלין

שלום לוליטה. כל הכבוד על המודעות והרצון לשפר. אני מציעה לך להסביר להורים שלך שכל מי שיש לו הפרעת קשב בלתי מטופלת, נמצא בסיכון גבוה להדרדר לסמים ולפשע. זה הוכח במחקרים רציניים ביותר. הסיבה היא, שאנשים עם ADHD בלתי מטופל מחפשים ריגושים מצד אחד, ונמצאים בתסכול מתמיד (בגלל חוסר הצלחה) מצד שני. אם הורייך רוצים לאפשר לך למצות את כל הפוטנציאל שלך, הם חייבים לאפשר לך את הטיפולים הכי טובים בבעייה שלך. תרופות טבעוניות לא עוזרות. נקודה. מה שיכול לעזור אלה טיפולים בתוכנות לשיפור החשיבה, כמו בנוירופידבק או בחברת ADHD Solutions. אלה טיפולים יקרים מאוד, אבל נעשים על ידי אנשי מדע. בכל אופן, לאור העבר של אנורקסיה, מובן לי החשש של הורייך. אני ממליצה לך לעבור את האבחון אצל פסיכיאטר נוער שיודע לאבחן ADHD, כדי לחשוב ביחד על הטיפול המתאים לך ביותר. נוירולוגים מוסמכים לאבחן ADHD, אבל לא מוסמכים לאבחן בעיות נפשיות, ואת חייבת לעבור אבחון אצל רופא שמוסמך בשני התחומים: ADHD ונפש. אני בטוחה שפסיכיאטר כזה ידע גם לשכנע את הורייך בנחיצות של טיפול תרופתי בהפרעת הקשב, ויעשה מעקב אחרי כל התפקוד שלך, כולל תיאבון. אגב, רוב נערי הפורום ובוגריו אובחנו ומטופלים אצל פסיכיאטר שמבין ADHD. אשמח לדעת מה החלטת לעשות.

למה לרמוז ולא להגיד ישירות

כתבת שאת מנסה לרמוז להם אין צורך לדעתי ברמיזות תבהירי להם חד משמעית שאת זקוקה לטיפול ועזרה דחופה ושאת מאמינה שרטלין יכול לעזור לך ושאת רוצה לנסות. אולי כדי להתיעץ עם יועצת בה"ס שמכירה בנות בשיכבת גילך שלוקחות רטלין ואת יכולה לשוחח איתן ולשמוע מה זה עושה להן האם זה באמת עוזר להן ואולי בדרך זו גם ההורים שלך יפתחו לנושא.

רציתי להוסיף בקשר למשקל נמוך

גם הדר מאוד מאוד רזה כיום בת 11.5 גובה 1:40 מ' ושוקלת בקושי 29 שזה הרבה מתחת לממוצע ובעבר הייתה עוד יותר רזה וכדי שתוכל היינו משתמשים בתוספי מזון לשמחתנו כיום היא פעם בקושי אוכלת ופעם לא סוגרת את הפה כך שבסופו של דבר זה מתאזן. כך שאני חושבת שמשקל לא צריך להוות החלטה אם כן או לא רטלין בגלל חוסר התאבון.ישנם גם ילדים שאחרי שפגה ההשפעה לא סוגרים את הפה, אז מה זה משנה מתי משהו נכנס לגוף העקר שנכנס.

zivadina

New member
כל אחד והפתרון המתאים לו

אם יש עבר של אנורקסיה, בהחלט צריך להזהר עם ריטלין, אשר מדכא תיאבון. אי אפשר להסיק מילדה אחת על נערה אחרת.

למעלה