בעיה לא פשוטה

yoyomama

New member
בעיה לא פשוטה

אז ככה מי שיעזור לי לפתור אני אהלל אותו במשך זמן רב ואמליץ עליו בכל דרך אפשרית. שאני משתמש בברקס בקידמי, יש נקודה כלשהי בזמן סיבוב הגלגל שיוצרת רעידה מציקה ביותר וממש רואים את הquick release רועד ברגע הזה. אין ביצתיות,אין שמיניות ואין מעיכה אין גרדים שנתפסים ברפידות - מדובר ב V BRAKE ניסו לעזור לי כמה חכמים (באמת חכמים בעלי ניסיון במכונאות) ולא מצאו פיתרון. החלפתי גלגל שהשאלתי מאופניים של מישהו בחנות והבעיה נעלמה. מה אתם מציעים לי עוד לבדוק בעצמי אן מי המומחה שאליו לפנות - כולה גלגל קדמי זה משגע אותי שאני לא מוצא את הבעיה...................

bikingstudent

New member
נשמע מוזר..

דבר ראשון לפני הכל אתה אומר שאתה רואה את הידית פתיחה מהירה זזה -תנסה לסגור טוב את השחרור מהיר של הגלגל !!! אחרי שסגרנו טוב את הדברים הבאים א. תבדוק ש-ה"תפר" של החישוק (נקודת החיבור) שלו לא פתוחה ב. תודא שאכן הגלגל נקי משמיניות ובייצתיות ג. הצמיג -הוא "יושב" בצורה ישרה על החישוק ? סובב את הגלגל ותודא שאין שום עיוותים בצמיג והוא מסתובב ישר במידה ויש עיוותים יכול ליהיות שרפידות הברק נוגעות בצמיג כאשר הוא מסתובב ופוגעות בסיבוב אם יש עיוותים תוריד את האויר ותנפח שוב אבל לאט ושים לב שהפעם הצמיג מתיישב ישר תחזור לעדכן האם הבעיה ממשיכה

tomer001

New member
מש שאומר הבחור מעליי נכון... אני אוסיף....

יש לי חבר שרוכב טראייל והוא משתמש עם V ברקס הידראולי. כדי להגדיל את החיכוך עם החישוק הוא מורח זפת עליו והאחיזה כמו בטון
תבדוק את החישוק ללכלוך ואזורים דביקים יותר. אפילו קולה יכולה לגרום לזה. תנקה עם בנזין את החישוק. בהצלחה, תומר.

כמה אפשרויות

ראשית, תוודה שהרפידות יושבות הכי נמוך שאפשר במגע עם הג'אנט. זאת כדי לשלול אפשרות של מגע לסירוגין של הרפידות עם הצמיג (אם באמת הבעיה נמצאת פה, אתה תראה סימנים על הדופן של הצמיג...). במקרה זה, כיוון הרפידות אמור לפתור את הבעיה. שנית, יכול להיות שהבעיה שלך נובעת מחישוק שחוק. עם הזמן והשימוש, הרפידות חורטות מעט את החישוק, ובמקרים קיצונייים יצא לי לראות שהחישוק נפתח משחיקה כזו. יכול להיות שנוצר אצלך חריץ של שחיקה על דופן החישוק במגע עם הרפידות, וחריץ זה יוצר את הרעידות. אתה יכול להעביר יד על החישוק ולבדוק אם יש שקע לכל אורך החישוק באיזור המגע עם הרפידות... במקרה זה אין מנוס מלהחליף את החישוק/גלגל. יום טוב

yaia

New member
תודה על ההצעה

אבל הרעיון הוא גם (בעיקר) לשפר את היכולות המכניות שלי כי אני יודע שיחסית הבולם הזה פשוט ולא יקר מדי עם אני עושה טעות.

yaia

New member
סליחה תגובה לשירשור הלא נכון כוחו של הבוקר :|

ddv1

New member
תבדוק את הנאבה

יתכן והנאבה שלך הלכה, יכול להיות מצב שישנה רעידה במקום ספציפי והמקור מגיע מהנאבה. לדוג' קונוס, בנאבה, שנאכל במקום מסוים והדבר מורגש בעת הסיבוב כל פעם באותו מקום.

FaragMan

New member
תנסה ככה-

תנסה קודם כול את מה שאמרו ותבדוק אם זה מצליח. אחרי זה אני הייתי לוקח אופניים של חבר ועושה ככה- פעם אחת משתמש ברפידות שלו ובודק אם הבעייה ישנה.(שם את הרפידות שלו אצלי) אחרי זה אולי מחליף איתו את כול הגלגל.. אחרי זה רק את הצמיגים.. ואז תדע אם הבעייה מהנאבה,רפידות וכו' וכו' וכו'.. אם הבעייה מהנאבה אם זה נאבה רגילה מייסבים פתוחים תפתח את הנאבה תוציא את הכול תגרז ותחזיר.בדרך תעבור גול'ה גול'ה ותראה אם יש לה אולי סדקים,אחת מהם שבורה וכד'..

למעלה