בעיה לא מוגדרת

• פותח הנושא yoggg
  • פורסם בתאריך

yoggg

New member
בעיה לא מוגדרת

שלום הבעיה שלי כבר קיימת הרבה זמן. אני בן עשרים ושש. אני לא יודע איך ממש להגדיר אותה אבל אנסה. למרות כל הישגי בחיי עד כה אני תמיד מרגיש חסר ערך וכל דבר שהוא לא מושלם ניראה בעיני ככלום. כלומר, אם אני לא גאון על אז אני מרגיש טיפש גמור. זה לא שאני מכוער. הרבה אומרים לי שאני ניראה טוב ואפילו יפה אבל אני מרגיש סתמי ולא מושך. התחושה הכללית בחיי היא שאני חי לריק. אני עוסק באומנות ושואף להתפרנס מזה אבל בנתיים אני לא מסתדר בשום מסגרת "רגילה" כמו עבודה רגילה ובסמסטר הראשון באוניברסיטה נכשלתי בשלושה מבחנים. ידעתי שאם לא אגיע לשיעורים ולא אלמד יש סיכוי שאכשל אבל הדבר לא הזיז לי. חל אצלי מיאוס משמיעת מוזיקה וקריאת ספרים,דבר שפעם הייתי עושה בשפע. אני לא מצליח ליצור קשרים משמעותיים עם בחורות כי אני תמיד מרגיש עצלן מדי, עני מדי או טיפש מדי ולמרות שאני רואה אנשים סביבי שהם לא יותר טובים אבל מצליחים. פעם, בתיכון הייתה לי אנרגיה בשפע. הייתי לומר למבחנים ומצליח, הייתי צוחק ומצחיק אחרים. הייתי שם פס על כולם. אני יודע מה אני רוצה לעשות עם החיים שלי אבל אין לי את הכוח והסבלנות להשיג את זה. זה ניראה לי שכמעט כל דבר בחיי הוא בעייתי. לקום בבוקר, לישון, ללמוד, לעבוד (למה שכר מינימום? למה לא יותר?), לאהוב, לשנוא, לצחוק (למה דווקא מזה? זה לא מוסרי), לקרוא (למה ספרים כאלה? למה לא באנגלית?), לנגן (למה לא יותר טוב?) אני מת לעשות שינוי בחיים שלי. להיות חכם יותר, עירני יותר, חזק יותר ולפעמים ניראה לי שאני פשוט בנאדם חלש וסופי להכחד. מחשבה מאד מדכאת חיי רצופים מפגשים וטיפולים פסיכולוגיים, רק שלאחרונה ולאחר טיול ארוך בעולם אני לא מוצא שום טעם וכל הדיבורים האלה וההקשבה המזוייפת של הפסיכולוגים ניראית לי צביעות ואני תמיד יוצא מרוקן מהפגישות. האם מישהו מכיר את התחושה? אני שוקל ללכת לטיפול פילוסופי אם יש דבר כזה לאנשים כמוני.

nehud

New member
יש מקום לשידרוג מערכת ההפעלה

או להחליפה באחרת אך לשם כך נדרשת החלטה וגם מימוש. כאשר בשלב הראשון יש צורך באיתור ובחירה של מערכת ההפעלה חלופית/משודרגת תהילך מרתק ומסוכן. עד כמה אתה מוכן לפעול בנושא באהבה אהוד

yoggg

New member
פירוט יעזור

האם התשובה לגבי מערכת ההפעלה קשורה לבעיה שלי? מאחר ולא הבנתי ממש את הקשר או האנלוגיה. אם כן, אשמח להסבר

nehud

New member
מערכת ההפעלה דומה לזו במחשב

כלומר יש דברים הבאים לידי ביטוי חיצוני (מסך, רמקולים, מדפסת) ויש כאלו אשר נותרים לפעולה סמויה של קבצים סמויים. גם בני האדם פועלים כך, יש להם מערכת הפעלה גלויה וסמויה - זו המטפלת בכליות (גם מוסר) זו המטפלת בלב (גם אהבה) וכדומה, הקבצים הסמויים המפעילים גם את אלו הגלויים נבנו במהלך 26 שנות חוויה אישי , בדרך כלל רובם ככולם הם תוצר של תנאים חיצוניים: חברה, משפחה , גנטיקה (גילגולים קודמים) אך אינם תפורים למידתך האישית, החיפוש אחר שידרוג/החלפה של מערכת הפעלה תפקידו לבנות מערכת של כללים וחוקים אישית אשר תוביל אותך לביצוע מיטבי של הכישורים האישיים שלך ללא צורך בהשוואה ותחרות אינסופיים אין צורך לרדת אל העם היות ואתה כבר נמצא שם ופועל כמו מרבית האנשים עם מערכת הפעלה מושאלת/"גנובה" אשר אינה מניבה תוצאות מיטביות עבורך. תבדוק את פילוסופית החיים שלך הבסיסית העמוקה ועד כמה היא באמת שלך או של אחרים!! השיטות לכך הם רבות מאוד וההתחלה תמיד בשיטה אשר לא התנסת עד כה באהבה אהוד

hilabarak

New member
מתוך מה שאתה מתאר, כל רצונך

בחיים הוא להרגיש "טוב יותר מאחרים". אומרים לך שאתה יפה, אבל זה לא מספק אותך, נראה לך סתמי. אתה רוצה להיות חתיך הורס. יש לך הישגים, אבל אתה מבטל אותם כי אתה רוצה הישגים אדירים ונוצצים. כל עוד תבלה את חייך בניסיון להרגיש טוב יותר מהזולת, חייך ישארו אומללים. כי בזמן שאנשים יחוו את החיים, את כל הזמן תבחן אותם. בוא תצטרף לפשוטי העם, לאנשים שחיים פשוט את החיים, נכשלים מצליחים, לפעמים עוים משהו מדהים לפעמים סתם מעבירים יום - פשוט חיים (לא מנסים לספק סתם תאוות של אגו להיות הכי נוצץ והכי חשוב).

barak001

New member
ניסיון להבין

לי זה נראה שיש לך רצון בלתי נדלה להשיג יותר ויותר, וחוסר סיפוק תמידי מהמצב הקיים. האם באמת משהו ישתנה כאשר תהיה חכם וחזק יותר? הרי תמיד תרצה יותר, ותמיד תהיה לא מסופק. זאת בדיוק הבעייה של האדם - ההיצמדות לתשוקות. אנחנו צריכים להיות כנים עם עצמנו כדי להבין שהבעייה הזאת לא תיפתר כשיהיו אובייקטים חיצוניים חדשים. זה דפוס שיימשך - המעגל הזה של חוסר סיפוק עד להשגת האובייקט, וחוסר הסיפוק לאחר השגת האובייקט. הפילוסופיה המערבית פחות עוסקת בפתרונות מעשיים לבעיית ההשתוקקות, אבל היא יכולה לספק תובנות מעניינות. בשביל טרנספורמציה אמיתית הייתי מציע לפנות לפילוסופיה המזרחית ולדרכים המוגדרות שהיא מציעה.

ita101

New member
היי

את רוצה להגיע למשהו יותר טוב. המחשבות שלך חוסמות אותך כי תמיד אתה מטיל ספק. יש בעיניך אידיאל לא אפשרי של שלמות ופרפקציוניזם. שלמות אף פעם לא תתכן כי תמיד תוכל למצוא משהו פגום. השלמות היחידה זה כשאתה מרגיש טוב עם עצמך. (אגב אני לא אוהב את המילה שלמות כרגע, לא יודע למה). נראה שלא סתם אתה שואל את עצמך כל הזמן שאלות. זה מגיע מאיזשהו מקום. אז תקרא ספר - באנגלית או לא באנגלית, כזה או אחר. תראה שבכל דבר יש טוב. ומה שצריך לעניין אותך זה רק אם הספר מעניין אותך. לא לשפוט אותו מנקודת מבט של אחרים, מנקודת מבט של "אם זה ספר מוצלח\ נכון\ הכי טוב" או משהו כזה. תביט רגע בעצמך - מה רע בך בעצם? אולי תפסיק להיות כזה נודניק כמו זקנה טרחנית שרק מנדנדת לך שאתה לא בסדר?
ככה אני מרגיש לפעמים כלפי עצמי. כאילו אני מציב לעצמי מחסומים לשם הצבת המחסומים. כדי שיהיה לי יותר מסובך או מעניין בחיים. מה שאתה מבטא בעצם זה - חוסר מוטיבציה, עצלות, כבדות, חוסר שמחה, שנאה עצמית, ביטול עצמי, חוסר מטרה. מכיר את זה ומשתדל בעצמי לצאת מזה. אני מנסה להתחבר לעצמי, למצוא את עצמי, את הקול הפנימי שלי.

ita101

New member
אגב ספר מצויין - "אזורי המשגה שלך"

של וויין וו. דייר. ממש מדבר לעניין לפי מה שהתחלתי לקרוא

ייעוץ פילוסופי

שלום לך ייעוץ פילוסופי קיים ופועל דרכו אפשר לאתר את התהליכים הרגשיים שאתה עובר להבין מהי מטרת חייך איך נוצרות בעיות מדוע הרצון לשלמות עלול להוביל לתחושת כלום ואפסיות איך בעיות מתקבעות איך מסיימים את הקושי מהי יכולת ואיך יוצרים אותה אשמח לספר לך יותר [email protected] בהצלחה ושתמצא את הדרך למלא ולהתמלא כרמי אומרו

Napoliya

New member
קוראת ומרגישה, את הריקנות שעוטפת

הרבה רגעים בחיים שלך. מצד אחד פתאום טוב, מתאום חיוך ממישהו/י פתאום יש מזג אויר נעים פתאום חמים וטוב בלב, ומצד שני מה המשמעות בכלל, הרי גם ככה: נמות/נזדקן/נחלה/ניפגע/נכשל/ניפול/נתאכזב/נשבר/ונצא מטומטמים. לפעמים גם לא מודעים ממש למחשבות האלה, פשוט מרגישים ריקנות מאחורי כל חוויה, עם כל חיוך, יש כל שקט שאומר מה הטעם, כל עצוב ובודד. אז זהו שיש טעם, למה יש טעם להינות, יש טעם לאהוב, יש טעם להיות מאושר ושלם עם עצמך, יש טעם לעלות, למרות שכמה שגבוהה עולים, ככה למטה אפשר ליפול. אתה יודע למה יש טעם? כי לא טוב לך כרגע, ואתה יכול (חס וחלילה, אבל בהחלט אפשרי) למות גם מחר, בלי שזכית לחיות לפי איך שטוב לך. ואז זה הכי גרוע, כי אז יצאת פראייר. יש שני אפשרויות בעצם, או שאתה מעדיף (מטעמים של פחד, או נוחות עם המוכר, או פשוט העדפה לא מודעת) להישאר בקו מחשבה שלך, או אפשרות שניה ואתה לא מודע שלהיות מאושר נטול ציניות לאושר זה אפשרי בהחלט, ממש כמו סוויצ' במוח. אני בטוחה שקשה אם לא בלתי אפשרי בשבילך לקבל את מה שאני אומרת, זאת רק מפני שאני גורם חיצוני ואתה לא חווית והבנת את זה על בשרך/נשמתך. אך בכל מקרה אתן לך עצה קטנה, שאולי תתן לך את הפוש הראשון לשינוי המיוחל שלך. בפעם הבאה כשתשכב לישון, עצום עיניים, שכב בנוחות, ותתחיל להתרכז במגע השמיכה עם הגוף, נעים לא? ואיך הכרית מלטפת את הפנים, עושה שיהיה נוח, וכמה כיף ככה לעצום עיניים ולספוג את האוירה של המיטה המחבקת. לאט לאט, זרמים של הנאה, זרמים של אהבה יזרמו בך, אהבה למיטה שכאן עושה לך נעים, אהבה לזה שאתה חי כדי להינות מאותה מיטה חמימה, שמחה שאתה חי, ואז הכרת תודה והכרה בהזדמיונות האין סופיות שהחיים נותנים לך. הלוואי שהצלחתי לחדור ואפילו מעט מתחת למעטה הציניות שאופפת וכמו ש-ITA101 אמרה, איזורי המשגה שלך-ספר מומלץ אשמח אם תעדכן אותי לגבי העצה שכתבתי. שלך.

למעלה