בעיה לאחר תאונה

smadime

New member
בעיה לאחר תאונה

שלום לכם, אינני משתתפת קבועה בפורום. אולי יהיה קצת ארוך ותודה מראש. האיש שלי נפל מאופניים, שפשף את חלקי גופו השמאלי, ושבר את ברך שמאל. מאז התאונה הזו כף רגלו הגיבה באופן כזה שלאורך כל כף הרגל התהווה סדק מחוספס. לאחר טיפול אנרגטי, ועיסוי, ולחיצות ( אינני רפלקסולוגית ), הסדק נעלם וגם הגרל עצמה נראית טוב יותר. איננה נפוחה. הבעיה היא שמאז הנפילה את בוהן שמאל אינו מרגיש כלל. מה זה אומר? כיצד אפשר לעזור לו? אודה לכם מאד סמדי

0 אור 0

New member
האם היה אצל רופא?

האם מה שעישת היה בנוסף למעקב רופא לאחר התאונה. אם לא - כדאי להכניס לבדיקה אצל אורטופד (ויתכן שהאורטופד יפנה לבדיקה נוספת אצל נוירולוג) אם כן - אשמח אם תפרטי מה הרופא אמר על הפגיעה. אני מבינה שבכל מקרה לא גיבסו את הרגל.

avorly

New member
smadime, ברוכה הבעל בצל פורומינו

לפני הכל- רפואנ שלמה לבעלך. בסך הכל האגודל היא אזור הרפלקס של הראש, אבל גם של עמוד שידרה באזור העורף. תוכלי להיות יותר ספציפית לגבי האזור? אגב- הברך מגובסת?

smadime

New member
ניסיון למקד מיקום אגדול

דבר ראשון - הברך אינה ולא היתה מגובסת רק חבושה בתחילה בחבישת ג'ונס ולאחר 7 שבועות בתחבושת אלסטית רגילה, במהלך היום על מנת לשמור עליה מפני תנועתיות יתר. אין תחושה בכל הבוהן, בחלקה הפנימי. בכרית והן בחלק הקרוב את כף הרגל - חלק זה גם מחוספס. אין כאבים בגב, או בחלקי השדרה. אין כאבים בעורף. אין שבר בבוהן. זהו משהו חיצוני ולכן אינטואיטיבית אני חשה כי יש כאן השלכה למשהו אחר, שאיננו יודעים עליו. האם יכול להיות משהו שקשור בראייה? למרות שהוא עשה בדיקת ראיה, קשה היה לאופטימטריסט להתארגן. אולי כי היה חדש? אולי כי יש משהו שעדין נשגב מאתנו? תודה שוב

shiri240

New member
היי smadime.....

יכול להיות שהבעיה מתבטאת דווקא בהיבט הנפשי/רגשי ולא בפיסי, כי את שללת בעיות/כאבים בגב, עורף, חלקי שדרה.לגבי בעיות בראייה, לא בטוחה בזה כי אזור רפלקס העיניים לא נמצא בבוהן.[אך כדאי שתבדקו את זה לעומק אצל רופא/ת עיניים].ייתכן שזו בעיה שקשורה לחשיבה, הפרעות בחשיבה וכו'. אשמח אם תפרטי יותר על האופי של בעלך,תכונות שלו,איזה טיפוס הוא ואז אולי יהיה אפשר לקשר את זה לסימנים בבוהן. תודה מראש. שירי.

avorly

New member
smadime ,

מחזקת בהחלט את דבריה של שירי. ומוסיפה- האם בדקו הולכה עיצבית מהאצבע?

shirygo

New member
לפני שמתחילים עם רפלקסולוגיה או

כל טיפול משלים, מומלץ ללכת לאורטופד שיפנה אותו לבדיקות המתאימות בעזרתן ניתן יהיה לאתר או לשלול מצבים שונים וככה גם יהיה אפשר למקד יותר את הטיפול.

freearth10

New member
מה שבר אותו?

היי smadime , מה שבר את האיש שלך עוד לפני שהוא נפל מהאופניים? דרך אגב לאן הוא רכב ומה הוא היה אמור לעשות שם? האם זה מקום שלא היה לו נוח שם? מי הציע את הטיפול האנרגטי? האם זה היה רצונו? לדעתי עם הנפילה שלו הוא חליט להפסיק להתשמש בצד הרגשי שבו, בצד הספונטני, ולהסתמך בעיקר על ההגיון וכוח המחשבה ולזה קדמה טראומה שהובילה לנפילה. כרגע זה מתבטא רק בחוסר תחושה בבוהן? מה עם הטעמים האם יש לו כרגע טעם מועדף? ריח מועדף? צבע מועדף? התנתקות מהרגש יכולה לגרום לבעיות קשות. ממליצה שיתחיל לכווץ ולהרפות את אצבעות הרגליים. לגרות את הבוהן עם כדור כאשר הוא מגלגל אותו קדימה ואחורה עד לקצות האצבעות וכמובן איזשהו טיפול הוליסטי שיגיע לשורש הבעיה שהביאה לנפילה. מאיה

avorly

New member
מאיה,

ידעתי למה אני מחכה- תגובה ממך לשאלה הזו
כתמיד- נתת עוד כיוון הסתכלות

csh018

New member
מאיה יפה מאד הייתי רוצה שתוסיפי או

תפרטי לגבי השאלות שלך מה עם הטעמים האם יש לו כרגע טעם מועדף? ריח מועדף? צבע מועדף? כלומר המשמעויות של הבחירות לדוגמא אני אוהב טעם מתוק תודה מראש שלומי

freearth10

New member
על טעם וריח

היי שלומי, אני שאלתי על טעם, צבע וריח לא כדי להבין מה נחסם אצלו כרגע, אלא דווקא בגלל שיש לי הרגשה שהבן אדם החליט להתכחש לתחושות שלו שבאות לידי ביטוי גם בטעם, גם בריח וגם בצבע. המשמעות של בחירת הטעמים/ הצבעים/ הצלילים/ הריחות וכו קשורים לחוסר איזון של הצאקרות ולויבראציה של הצאקרות ולכן שימוש בצבע/צליל/טעם/ריח/קריסטל/מגע וכו מסויים יכול לאזן את מערכת התדרים שיצאה מאיזון. העדפה של הטעם המתוק יכולה להצביע על עודף/חוסר של הצאקרה/יסוד אליה הטעם משתייך. במקרה הזה יסוד האדמה. אבל כדי לאבחן צריך לדעת לא רק את הטעם המועדף אלא גם את הטעם הפחות מועדף ולא רק את הטעם אלא גם את העונה, הצבע,הריח וכו. זה בהחלט נותן אינדיקציה ופתח לתישאול יותר ממוקד. מאיה

csh018

New member
מאיה ,תודה.

שמעתי כבר אל צורות אבחון אלו ( עפ"י טעם,צבע) אך לא קראתי על במסודר. האם יש לך מקורות טובים ללמוד את הנושא. ושוב תודה שלומי

freearth10

New member
אבחונים

חומר כתוב אין לי. גם אני למדתי את זה רק כתורה שבעל פה. על כל פנים שןאלים את האדם איזה טעם, צבע, עונה, קול, רגש, (כיוון) הכי מדבר אליו והכי פחות מדבר אליו. עושים רשימה של 5 היסודות ורושמים +/- ליד כל יסוד ששוייך. די מהר מגלים איזה יסוד חסר, איזה בעודף, איזה בחוסר, איזה מאוזן. מנסים לחשוב מי מהיסודות הם הראשוניים. כלומר מי משפיע על מי, מי תומך במי. אבחון בצבע הוא אבחון בפני עצמו. לקוח בעצם מהפסיכולוגיה מותאם לפי הצבעים לעקרונות הצאקרות. ודרך הצאקרות אפשר שוב להתאים אותו ליסוד הסיני. או הרפלקסולוגי. מקווה שלא דיברתי כאן סינית.
מאיה

smadime

New member
הכל יכול להיות

תודה לך על ההבט המענין, המפתיע הוא שאף אחד לא מציע דבר, את הטיפול אני עושה לו. כמובן טיפולים קונבנציונלים הולכים לרופא ושם הכל משתפר. וגם בסוף השבוע בדקתי שוב את הבוהן ולרובה חזרה התחושה. ישנו עוד איזור אחד - בחיבור בין שתי העצמות - במפרק הקטן - שם מרגישים עדין את החיספוס ואין תגובה / תחושה. גם מצב הברך משתפר. הנפילה היתה ביציאה מהעבודה.האם היתה טראומה - לא ידוע אבל אולי? תודה סמדי

למעלה