בעיה כואבת

d u c k y

New member
בעיה כואבת

לפני 3 שנים (וואו...כבר עברו 3 שנים) סבתי נפטרה. לא אכנס לכל ההיסטוריה המשפחתית אבל אומר שהייתי מאד קרובה אליה ואני עד היום קרובה מאד לסבי, שלו אני מאחלת חיים ארוכים ומאושרים. בקרוב מאד תהיה האזכרה שלה, מה שכמובן מגביר את המחשבות עליה לי ולכמובן לסבי היקר (היו נשואים 61 שנים). עד כאן ההקדמה. לאחרונה, מתקשרים לסבא הביתה כל מיני נציגים של כל מיני אגודות ("מלחמה בסרטן"...) ומבקשים את סבתא שלי. הדבר קרה כבר פעמיים. אולי זו התקופה שבה אוספים תרומות. הבעיה היא שסבא שלי לוקח את זה מאד קשה, מתרגז ומאד נסער אח"כ. כואב לי עליו. באופן אישי - אני חושבת שזו חוצפה - הפגיעה בסבי ובאנשים באותו מצב היא גדולה. לך תסביר לבן אדם בן 85 שמישהו לא עידכן את הרשימות. וסבא שלי איש צלול מאד בדעתו ואחלה בן אדם - אבל כשזה מגיע לזה - ממש ממש כואב לו והוא נסער. השאלה שלי היא לא איך להרגיע את סבא...אלא - איך גורמים לאותם גורמים להפסיק להתקשר? מי אחראי לכך? זה לא איזה מחדל נוראי בעיניכם? אשמח לעצות

זה באמת מחדל נוראי

לא יודע אם יש לכולם אותו מאגר טלפונים, אבל בפעם הבאה שמישהו מתקשר שווה לשאול מאיפה הם מקבלים את הרשימות שלהם, לפנות למקור ולבקש ממנו שיסיר את שמה מהן. בקרוב מאוד, ובדומה לחוק שנחקק בארה"ב, אסור יהיה לארגונים וחברות אלה להתקשר אלינו אם נסיר את שמנו מבעוד מועד מרשימות התפוצה המעצבנות האלה. הבנתי שיהיה קנס כספי מאוד גבוה על אלו שכן מתקשרים למרות זאת. אבל זה סתם אגב. אני יודע שזו לא נחמה גדולה עכשיו

_alon_

New member
בעניין החוק

גם היום אם מתקשרים אתה יכול לשאול מאיפה הם קיבלו את פרטיך וחובה עליהם למסור לך, אם לא אתה יכול לתבוע אותם. פרט לכך אתה יכול לדרוש להוציא אותך מהמאגר.

dana2909

New member
אכן חוצפה

מה שקורה זה שהם משתמשים במאגר נתונים, שאיך לומר בעדינות, לא שווה את הנייר שכתוב עליו. לכן לפני מס' חודשים קיבלנו בדואר מכתב שמזמין את סבא שלי להצטרף לתוכנית הביטוח שלהם. סבא שלי שכבר יותר מעשור לא נמצא איתנו לא ראה זאת בעין יפה, ואבא שלי, עוד פחות, שלח להם מכתב נוקב וקשוח, ואיים לתבוע לדין. וציין שם שזה מוזר שהם לא טרחו לבדוק שהאדם המצויין במכתב אמור להיות באותו היום באזור גיל 103... קיבלנו מכתב התנצלות ולא שמענו מהם יותר.

d u c k y

New member
הבעיה היא

שהטלפונים הם, מן הסתם, ממספר אירגונים שונים ולא מאותו ארגון - מה? אני אמורה להתחיל לחפש את שמה של סבתי בכל ארגון שמבוסס על תרומות באיזור ירושליים? (או שזה כלל ארצי...?) ככל שאני חושבת על זה יותר, זה יותר מרגיז אותי ואני מבינה כמה זה חמור...אז אנא - למי שיש רעיון למי לפנות? אולי לפורום אחר? מה אני יכולה לעשות כדי למנוע את זה?

the eternity

New member
משתתף

היי ... לא אתחיל לתרץ למה אני מסתובב פה בשעות בוקר .. אבל זה מוכר לי לחלוטין. אמא שלי נפטרה לפני שנה ומשהו והטלפונים שמגיעים ... עזבו אתכם תרומות, תרומות זה עוד טוב, זה גורם לי לזכור שהיא הייתה בן אדם טוב ורחום והמשכתי חלק מהן בשמה בנושאים שהיו קרובים לליבה. אבל מה לעשות עם הזמנות למכירות כלי בית ? מה לעשות כשמנסים לשכנע אותי להעביר אותה לטלפון שתחדש מנוי לידיעות ? להוציא כרטיס אשראי חדש ? והרשימה העלובה הזאת לא נגמרת. הפתרון הוא רגעי עפ"י המצב רוח באותו יום בלבד ואני מקווה שעד 2007 אני אצליח לבטל את התופעה. או זה או שאני אהרוג מישהו ..

למעלה