בעיה חמורה

צלליתי

New member
בעיה חמורה

שלום.

אחי בן 39, גר עם ההורים, אינו מדווח/מוכר, אינו מאובחן, אינו מטופל וכו', כל היום בבית, חסר תעסוקה, חסר קשר ומגע עם אנשים באופן מוחלט (גם לא תקשורת בעולם הוירטואלי), חסר פעילות גופנית ולו העדינה ביותר, עוסק בטקסים 24/7, כגון : עמידה ממושכת מאוד על משבצת מסויימת, מבטים רבים על שעון מסויים, רחיצת ידיים מס' רב של פעמים (ידיו נראות משופשפות, מתקלפות ואדומות, בעיקר מחורף...הן גם דיי רועדות), טקס ארוחת בוקר הנמשך 6-7 שעות בערך, ישיבה והנחת ידיים באופן מאוד מאוד מסויים ונראה שאוסר על עצמו תנועות מסויימות ומגביל עצמו עם השנים ביותר ויותר תנוחות ומצבים.

בשנים האחרונות יש לו פצע קשה ריפוי ברגל ולכן הוא גם צולע (הפצע נראה עדיין במצב לא טוב בכלל), בחצי השנה האחרונה יש לו הפרעות עיכול/שלשולים ולכן הוא גם מאוד מאוד רזה, כמו דחליל (2 הדברים האלו החמירו את מצבו הכללי והנפשי עוד יותר, למרות שאימי מנסה לטפל במצבים רפוראיים אלו ככל שהיא יכולה)...

הוא גם בעל המון לקויות הקשורות לאוטיזם (אם הקודמות לא קשורות לכך באופן ישיר/עקיף): כגון המנעות מקשר עין, חוסר הבנה של מצבים/קודים חברתיים (ואצלו זה לא רק בשל הלקות, אלא פשוט מחוסר נסיון, כי לא היו לו חברים...ואם ילמדו אותו לאט, יכול להיות שיבין, לפחות חלקית), אי יכולת לשוחח על רעיונות מורכבים (לא ברור אם יבין מה זה עריכה מכוונת או פוטושופ...לא כל שכן דיון פילוסופי), התנהגות סטריאוטיפית, תנועות משונות (שפת גוף ביזארית), חוסר יכולת להסביר את מצבו, נראה שיש בעיה קשה הקשורה באמפטיה (לא בטוח אם לא מרגיש שום אמפטיה, או לא מסוגל להביע ולא יודע איך להביע אותה...גם כשמישהו ממש ממש סובל), לא יודע איך ליצור חברים, נראה כאילו מדבר לעצמו ועסוק בעולם פנימי בלתי נגיש, כנראה סובל מהמון תופעות ודברים אך לא ניתן לדעת ממה, איך וכמה באופן וודאי - מה שהופך אותי למאוד מוטרדת בלי הפסקה.

כשהייתי קטנה היתה לי פחות אמפטיה אליו (התחננתי כל היום שהוא ימות), כי הוא התעלל בי דרך התנהגותו (גם אם לא בכוונה) ואפילו זרק עלי כסא וניסה לשרוף אותנו, אך היום (ומאז שעזבתי את הבית) אני לא מפסיקה לדאוג לגבי מצבו וזה הרס והורס לי את כל החיים בצורה מטורפת (בעיקר כשאני חושבת על כל האופציות של מחלות, תופעות, כאבים, גירודים ועוד שיכולים לגרום לו סבל תמידי ואינם מטופלים כראוי או מטופלים בצורה הפוכה...וכן כשאני חושבת על חוסר התזוזה שלו והעובדה שאינו מתקלח, או מתקלח פעם בהמון זמן).

יש לי הורים - אשר מגיל קטן פשוט מתכחשים למצבו ולא מוכנים לקבל שום מושג כמו אוטיזם, לקות (או לשמוע את המילה רווחה).
הם מודים (בערך) כי אינו נורמטיבי ובהחלט מרגישים עול נוראי, אך לא יודו בכך לעולם.

אימי מייחסת את העובדה שאינו עובד - לכך שיש לה אויבים הפועלים נגדה בעולם. היא מאוד פרנואידית, אבל זה כבר סיפור שלם בפני עצמו...

הם מתחילים להיות מאוד מבוגרים וזה פשוט לא הגיוני להשאיר את כל עול הטיפול בו על אימי. זה לא אנושי לאפשר את המצב כפי שהוא ואת מצבי הנפשי שהולך ומחריף משנה לשנה בשל כך (עד כדי כך שאני הופכת להיות בעלת תפקוד אוטיסטי נמוך בעצמי).

יש לי אחות נוספת, המסכימה עם כל הדברים הנ"ל (ובפרט הגדרתו של האח כאספרגר/אוטיסט בעל עוד כל מיני תסמונות וכו'), אך החליטה כבר בגיל קטן להדחיק הכל ומודה כי הדרך שלה היא פשוט הכחשה (טוענת שאין לה שום אח וכו') והדחקה מוחלטת (טוענת שאם תחשוב על זה, היא תגיע לחוסר תפקוד כמוני) - כי רק כך היא מצליחה לחיות חיים נורמטיבים.
אך אני עוברת גיהנום נצחי (לא מסוגלת להינות מכלום) ואף אחד בעולם לא רוצה לעזור לי, לא יכול לעזור לי ולא מבין אותי כלל.

כולם אומרים לי לפנות לרווחה בדחיפות.

מה עלי לעשות?

צלליתי

New member
ועוד משהו

העובדה שאני כ"כ סובלת, צורחת ובוכה כל היום - נודעה לאנשים כאלה ואחרים ששלחו אלי משטרה והמשטרה רצתה לאשפז אותי בכפיה. ניצלתי ממש ברגע האחרון (לא משנה איך).

אבל יוצא שאני "על הכוונת" מבחינת הרשויות לאחרונה (לא רק השוטרים האלו). ושבגלל שאני כ"כ כ"כ סובלת (בגלל המחשבות על אחי), אז רוצים להזיק לי עוד יותר (שמעתי מכמה וכמה גורמים - כי אשפוז מסוכן במיוחד עבור נשים ושהן עוברות שם אונס והתעללות בלי הפסקה).

איך אני יכולה להמשיך לבכות, לצרוח ולהתלונן (מאוד מאוד מאוד קשה להחזיק בפנים) - אבל לשמור על עצמי מאשפוז?

schlomitsmile

Member
מנהל

ברור שאתם, כולכם, זקוקים לעזרה.
עזרה מיידית, עזרה בכמה רמות- מעשית, רגשית.
בעקרון, אפשר להשיג עזרה בתשלום או לפנות לעזרת גורמי המערכת
למשל רווחה, קופ"ח, ביטוח-לאומי.
&nbsp
האם יש משפחה מורחבת שאפשר להעזר בה?
&nbsp
בינתיים, כשאת מרגישה צורך לצרוח, כדאי להתרחק מאוזני השכנים

ללכת לחוף הים או מקום דומה, או לנגן מוזיקה רועשת, לסגור חלונות
ולקוות שהצרחה תתערבב במוזיקה לפני שתגיע לאזניהם...
&nbsp

צלליתי

New member
אמא שלי

אמא שלי לא רוצה לשמוע על המושגים: קצבת נכות, רווחה, אוטיזם וכן הלאה...(היא בטוחה שיצביעו עליה בכל מקום ויגידו "הנה החולת נפש עם הילד המטורף" וכו'

אמא שלי היתה עוברית בשואה, אולי משם הגיעו הפרנויות הקשות על כל צעד שלא יהיה.
חשבתי פתאום על זה שקצבה מהכיוון הזה היתה יכולה לעזור במשהו...(אבל גם בכיוון הזה היא לא תלך לבקש כספים) עם כל המצב המזעזע הזה.

dina199

New member
בת כמה אמא שלך ?

אחיך בן 39 סימן שהיא לא ממש צעירה.
מאחר והוא בגיר (אני מניחה שאמא שלך לא אפוטרופוס שלו) אולי תנסי לפנות עבורו לפסיכיאטר המחוזי .

arana1

New member
לדעתי כן, אבל צריך לבדוק טוב מאוד למי את פונה

פסיכיאטר מחוזי רשאי להורות על אשפוז כפוי והם מאוד מאוד אוהבים לעשות את זה וברגע שזה יקרה, לאח שלך או לך, אז זהו, כמה שהיה לכם חרא וקשה עכשיו יהיה לכם פי אלף קשה יותר ורוב הסיכויים שזה יהיה הסוף שלכם.

תשאלי כאן אם אנשים מכירים אנשים יחסית שפויים, אני לא מכיר וגם מתקשה להאמין אבל שומע כל הזמן אנשים אומרים שיש אנשי מקצוע שהם לא פסיכופאטים רצחניים לחלוטין,

יהיה מעניין מאוד אם תצליחי למצוא אחד כזה,

dina199

New member
לדעתי אין ברירה ורצוי לפנות למשהו ממסדי

כמו קופ"ח או רווחה או ביטוח לאומי.
ולגבי אמא שלך לדעתי הגיע זמן להגיד לה שאנשים לא חיים לנצח.

arana1

New member
יכול להיות שכמו במקרים אחרים גם האם פשוט מאוד תלויה בבנה

וכיוון שמעולם לא הייתה לו הזדמנות להתפתח ממעגל ההזדהות איתה אז הוא עדיין מזהה את הצרכים שלה כצרכים שלו.

זה קורה המון במשפחות עם אוטיזם, וזה דורש כח רצון ומאבק אין סופי על מנת להשתחרר מקשר כזה שהוא הכי בסיסי והכי חזק ולכן פועל גם ברמת התנועה הכי פשוטה

שימי לב שגם צללית עצמה " לוקה" בהזדהות טוטאלית.

עושים לך בעיות כי את צועקת?

אצלי השכנים למדו כבר שיש אצלנו בעיה - שאני הייתי במצב של דיכאון חמור הייתי צועק אחושרמוטה ברמות מטורפות ( ויש לי קול של מטורף לגמרי) ולא הזמינו לי משטרה, אבל זה כי הם יודעים שיש לי בעיה ומכירים אותי ולא רוצים צרות, זה קשה מאוד מה שאת מתארת, וכואב. אז תודה לך שהצלחתי קצת להרגש זה לא מה בכך אפילו שאלו לא הנסיבות המתאימות...

עצתי- קחי דוגמא מאחותך

תתנתקי מאחיך ואמך...
תדאגי לעצמך ותשמרי על עצמך.
את לא יכולה לשנות את אמך ולא להיות אפופוטרופוס של אחיך.
אחותך עשתה בחוכמה...

צלליתי

New member
אבל אחותי...

תמיד הצליחה לתפקד, למרות כל מה שקורה בבית...ותאמיני לי שהכל היה מופרע ודפוק וחולה.

האם אני יכולה לאמץ מבנה מוח דומה לשלה ?

בינתיים לא הצלחתי.

גור42

New member
העיצה של "תפני לרווחה" זו עיצה גרועה ומסוכנת. את צריכה תמיכה

את כבר חווית על בשרך מה קורה שהרשויות באות "לעזור", אז בשביל מה להסתבך שוב עם הצרה הזאת?

צלליתי

New member
איזו תמיכה? מי בכלל ירצה לתמוך בי?

וכעת הפסיכיאטרית הציעה לי מינון מזערי של אנטי פסיכוטים, כנגד האוסידי שלי.

מה אומרים?

ואני לא מצליחה להגיב כאן משום מה

גור42

New member
אני למשל. או שלומית (מנהלת הפורום).

אנחנו מבינים, לפחות חלקית, מה את עוברת (ומה אחיך עובר) כי אנחנו עברנו דברים דומים בעצמנו.
&nbsp
זה בניגוד לפסיכיאטרים ולאנשי ה"רווחה" שכל חייהם גדלו עם כפית כסף בפה. הם לעולם לא יוכלו לראות אותך או את אימך או את אחיך כבני-אדם, אלא רק בתור "מקרה מעניין להוסיף לרקורד".
&nbsp
אז תשכחי מהחבורה ההזויה הזאת, ובואי תקבלי תמיכה מהאנשים שמבינים - לפחות חלקית - מה עובר עלייך.
&nbsp
&nbsp

schlomitsmile

Member
מנהל
אנחנו אכן יכולים לתמוך רגשית, להיות אוזן קשבת
אבל לא יכולים (יודעת שאני, מניחה שגם אתה)
לפתור בעיות כגון מצוקתו של אחיה, הטיפול היומיומי בו,
בעיותיו הבריאותיות (הפצע, מערכת העיכול) ועוד.
&nbsp
התמיכה הרגשית בצלליתי חשובה ועשויה להקל עליה
(צלליתי- אני מצטרפת להזמנתו של גור- אם את רוצה, מחכה לך במסרים
)
ובהמשך אולי תעזור לצלליתי להתחזק ולפעול להקלת מצוקת בני משפחתה,
אבל לעניות דעתי, אין בה די.

צלליתי

New member
אני חייבת קודם כל טיפול שאינו דרך הקופה

עשיתי טעות שניסיתי טיפול דרך הקופה.

פסיכאטרים פסיכופטים במקרה הרע ותחושה של בית חרושת במקרה הטוב.

יכול להיות שגם הפרטיים לא משה.

הבעיה שאין לי כסף כרגע בכלל. לכלום. ואני חייבת לשוחח עם פסיכולוגים בשיא הדחיפות.

למעלה