בעיה חמורה

talyam2

New member
בעיה חמורה

ביתי בת ה27 צריכה ללדת במזל טוב בעוד כחודשיים תאומות [מהפריה] כרגע נמצאת בשמירת הריון, היא לא עובדת, והיא בקושי מתחזקת את עצמה. כאשר אני, אחותה, אח שלה, אבא שלה וכל סובביה מנסים לדרבן אותה להתחיל לעשות דברים לקראת ההריון הקרב. כגון, לבשל, לעבוד, ולעשות דברים בבית. ולא לשבת בבטלה. כרגע היא אינה עושה כלום, וגם לא מודעת לזה. תלויה כל הזמן החסדיי בעלה, או אמא, או חמותה. כאמור, ניסינו לדבר איתה אך זה כמו לדבר לקיר. היא לא מבינה איפה היא נמצאת. היא לא מוכנה לעשות כלום.. היא משועממת... היא מתקשרת אליי ושואלת אם יש אוכל מכיווןשאין אוכל בביתה אחותה קטנה ניסתה לדבר עימה.. ושאלה אותה כיצד תוכל לגדל את התאומות אם אינה מסוגלת בקושי לטפל בעצמה.. אני מפחדת שייקרה אסון ושהיא תהיה תלויה רק בי ובאנשים אחרים והיא לא תוכל להיות אישה עצמאית אשר דואגת לעצמה ולילדיה. אני בהיותי בת 27 הייתי בעלת 2 ילדים, מנהלת בית ספר, ותפקדתי במשרה מלאה בביתי ובחוץ. היא אל מכונה לעשות כלום, וכאשר מנסים לדבר עימה, ואומרים לה את האמת גם במילים עדינות, היא נעלבת ומתחילה לבכות. וככה אנחנו לא יכולים לעשות כלום. מבקשים עצה דחופה. תודה רבה

צימעס

New member
אני לא מבינה,

אם היא בשמירה, איך היא תעבוד/תבשל/תתחזק את הבית?

צימעס

New member
אופטימיות:

אני מכירה בחורה שככה דאגו לה, ומרגע שילדה לקחה תפקיד של אמא: קיבלה החלטות, נעשתה פחות תלותית וכיו"ב. עם זאת, נראה לי שאת מתארת מצב קיצוני, שדורש התערבות מקצועית.

כשאת אומרת שתמיד היה כך.

אני מחזירה את הכדור אליך לצערי.......... (סליחה) אם היא בת שקבלה הכל בכפית (כמו הבת שלי ) אז יש לך אחריות מסויימת על ההרגלים הלא נכונים האלו. לא מאשימה חס וחלילה!!! מנסה לחשוב על שתי אופציות. האחת שהכל ישתנה ברגע שהם יגיעו לאויר העולם בכל מקרה תאומים זה סיפור מורכב יותר מתינוק אחד שגם הוא לעיתים קשה . אופציה אחרת היא תתנו לזוג להתמודד היא תבין לבד את גודלה של האחריות . אל תהיי מובנת מאליו בכל רגע נתון . תסייעי לפי היכולות שלך ולא בהתאם לדרישות שלה. מההתחלה תצרי מערכת לפיה את התורמת מרצונך ולא הנושאת בעול לא תהיה לה ברירה אני מניחה............ שיהיה בשעה טובה.

צימעס

New member
אבל...

תאומים זה מצב שדורש המון עזרה ומעורבות של כל המשפחה. צריך לשים לב שמרוב שמנסים "לחנך" את האמא, לא מפילים עליה לבד נטל של תאומים-שנה-ראשונה.

SIKU

New member
מצטרפת לצימס

זה לא הזמן לחנך. שמירת הריון של תאומים חודשיים לפני הזמן יכולה להגמר בביקור לא מאד סימפטי בפגיה עם פתאום השומרת צריכה להתחיל להתאמץ. מכיוון שהיא גם לא מיומנת בזה אז זה באמת לא הזמן להתחיל. וזה לא משנה איזה משרה היתה לך בגילה וכמה ילדים תיקתקת היא בשמירה ואסור לה להתאמץ. אני ביליתי רק שבועיים "קלים" בפגיה וזה לא היה כיף בכלל. מכירה כאלה שבילו יותר וזה ממש לא נעים. גם אחרי הלידה החינוך צריך להתחיל לאט ובעדינות. כל אשה אחרי לידה צריכה הרבה תמיכה. אישה אחרי לידת תאומים על אחת כמה וכמה . אז לחנך אבל בעדינות. לא לשפוך את התינוק (או במקרה הזה בתינוקות ואימן) עם המים. כותבת מי שאף פעם לא היתה עקרת בית מי יודע מה. עד היום יודעת להעזר באמא שלה, אחותה, גיסתה וחמותה ובכל זאת מגדלת שני זוגות תאומים ואחותם הקטנה בהצלחה.

ברוכה הבאה אלינו

אם הבת שלך בשמירת הריון - מה ההגבלות שיש עליה? האם מותר לה לרדת מהמיטה ? האם מותר לה לעשות עבודות בית קלות כגון כביסה ובישול? האם אין אפשרות להקל עליה את התקופה הזו?

א. הזמנים השתנו ואנשים נהיו מפונקים יותר.

ב. היא התרגלה שעושים למענה הכל, אז למה שתטרח ותתאמץ. ג. יש לי הרגשה שכשהיא תהפוך לאם, היא תבין שאין לה ברירה והיא חייבת לקחת על עצמה לעשות את הדברים שמסביב ואת- תהיי שם בשבילה אבל בתור עזרה, לא בתור מי שעושה הכל. ד. אני אפסיק לכתוב בסגנון הצבאי, לא יודעת מה נפל עליי

בעיה חמורה?

לא ממש חודש שביעי בשמירת הריון עם תאומות שנהרו בהפריה - אני די מבינה אותה שהיא רוצה לעשות עכשיו כמה שפחות. ברור שהיא לא עובדת - היא בשמירת הריון עם תאומות!! מצד שני היו לך שנים לחנך אותה (בביתינו גם בת השמונה יודעת שיש מטלות שהיא צריכה לעשות בבית בהתאם ליכלתה) כך שכמו שכתבו לך, זה לא ממש הזמן להתחיל עכשיו. היא תצטרך הרבה עזרה אחרי הלידה אני מאמינה שהיא תבין שיש דברים שרק היא כאמא יכולה לעשות אבל אני חושבת שלא יקרה שום דבר אם בחדשיים שעד הלידה ובחודשים הראשונים שאחריה תעזרו לה עם אוכל ועזרה נוספת בכל מקרה, לא הייתי מגדירה את זה כבעיה חמורה... בתקווה שתלד שתי בנות בריאות ושתרוו כולכם נחת מהן וגם ממנה.

למעלה