בעיה חמורה וירוס BOOT ......

lunarbat

New member
בעיה חמורה וירוס BOOT ......

לאחרונה התקנתי תוכנה בשם :SYSTEM COMMANDER. תוכנה זו ידועה כתוכנה ליצירת מחיצות.בכל אופן לאחר ההתקנה של התוכנית ובאתחול המחשב(restart)התקבלה הודעה ע"י התוכנה שמחשבי נגוע בוירוס BOOT . לתדהמתי הרבה למרות שהרצתי את תוכנית הנורטון אנטי וירוס שום וירוס לא נתגלה וזאת לאחר שביצעתי רענון לאנטי וירוס ע"י הורדת עדכון. הוירוס שבו מחשבי נגוע הוא :BLOODHOUND.NEURALMBR . מה לעזאזל אני יכולה לעשות על מנת להפטר מן המטרד?מדוע האנטי וירוס לא מזהה והסיסטם קומנדר כן מזהה? לתשובות ותמיכה מועילה אודה מקרב לב. שלכם lunarbat :( :(

תמר,

New member
נסי לעשות כך

להעלות את המחשב ל-dos prompt, ולהריץ את הפקודה הבאה:
fdisk /mbr​

תמר,

New member
במחשבה שניה

יכול להיות מאוד שלא מדובר בוירוס. מערכת ליצירת מחיצות יכולה להתיישב במקום מסויים על הדיסק בהפעלה הראשונה (ב-mbr), והאנטי וירוס חושד שמדובר בוירוס. הסתכלי בקישור הבא. כתוב כאן שנורטון מזהה וירוסים לא ידועים, ונותן להם שם עם קידומת Bloodhound. מניסיון אני יודעת שתוכנה שמתיישבת על ה-mbr יכולה להחשב ע"י תוכנת האנטי-וירוס כוירוס, אף על פי שאינה כזאת. לכן, אני מציעה לך להמשיך עם התוכנה הזאת ליצירת מחיצות. הפקודה שרשמתי למעלה פותרת את הבעיה, אבל כנראה גם מסירה את התוכנה שהתקנת או חלקים ממנה.

lunarbat

New member
תמר היקרה ......../images/Emo29.gif../images/Emo29.gif

תודה רבה על נסיונך לעזור לי.בכל אופן כבר פתרתי את הבעיה. דרך אגב החלפתי לאנטי וירוס mcafee שלך באהבה lunarbat

רש

New member
ל lunabat

היכן השגת את מקאפי, האם הורדת את התוכנה מאתר החברה או שיש לך סי די. מחפש את תוכנה על סידי, יש לך פרטים איפה משיגים אותה.

lunarbat

New member
רש היקר תשובה לבקשתך.../images/Emo29.gif../images/Emo29.gif

לא אין לי את הדיסק של mcafee הורדתי את התוכנה על ידי תוכנה לשיתוף קבצים(kazaa,morpheus). אתה יכול להוריד שם כמעט כל דבר. בהצלחה האוהבת lunarbat

רש

New member
האם פקודת fdisk/mbr

לא תמחוק קובץ קיים אם נריץ אותה על מחשב פעיל ובכך תשבית אותו טוטאלית. נראה לי שכוונתך הייתה למחוק את ה MBR לקראת חלוקה חדשה למחיצות ןקביעת מחיצה אקטיבית לאיתחול. אפשר לקבל הסבר קצר בנושא שמעולם לא עשיתי בו שימוש.

תמר,

New member
mbr

זה ה-master boot record. זהו המקום בהארד-דיסק או בדיסקט שממנו המחשב מעלה את התוכנית האיתחול שעולה ב-boot. כאשר מריצים fdisk /mbr מחזירים את הסקטור הזה למצבו הראשוני, ולא מוחקים שום קובץ. אם משתמשים ב-boot loader שונה מזה שבא עם חלונות (כמו למשל lilo שבא עם linux ומשנה את ה-mbr), כאשר תריץ את הפקודה הנ"ל, ה-boot loader יימחק ותאלץ להשתמש בהגדרות המקוריות של חלונות. דרך אגב, בחלונות win2k (ואני מניחה שגם ב-nt) יש אפשרות להעלות את המחשב בעזרת ה-cd למצב של console (כאשר בוחרים repair) ולהריץ שם את האפשרות fix mbr (אם אני זוכרת נכון). נראה לי שלא ניתן להריץ במערכות אלו fdisk /mbr

O m e g A

New member
זה נכון....

ההנחה שלך לגביי מערכות מבוססות NT היא נכונה אבל קיימת אפשרות להתקנת יישום שנקרא Recovery Consola שהוא למעשה מאפשר לעבוד על מערכת שנפגעה ללא צורך בדיסק התקנה.... וזה מאד חשוב כי במערכות הללו אין אפשרות לבצע "התקנה מתקנת", (אם פקודת Repair לא עוזרת ) ההתקנה פשוט מוחקת ומתקינה מחדש את קבציי המערכת ולא שומרת כלום.

תמר,

New member
איך עושים את זה?

קרה לי לא מזמן מקרה מצער עם ה-win2k שלי שהחליט שהוא לא רוצה לעלות. היה נראה בעליל שה-mbr מקולקל. ניסיתי כמה וכמה פעמים להעלות את המחשב עם הדיסק ולבצע repair, אבל משום מה התוכנה לא זיהתה windows מותקן. בנוסף לכך, כונן הדיסקטים לא עבד. במקרים כאלו אני מנסה להעלות את המחשב עם לינוקס ולבדוק אם יש בעיה במערכת הקבצים. הבעיה היא שהסרתי את הלינוקס מהמחשב הזה ולא היה לי מקום בדיסק להתקנה נוספת (גם כונן דיסקטים לא היה לי, כזכור). בקיצור - הייתי די תקועה, לבצע התקנה נוספת לא רציתי. למען האמת אני כבר לא זוכרת מה עזר, בסופו של דבר הצלחתי להגיע ל-console ולבצע את התיקון הנדרש. זה לקח לי יום שלם. השאלה שלי היא, אם במקרה כזה תעזור ההתקנה של היישום שהזכרת. (בהתחשב בעובדה שאי אפשר להעלות את המחשב). ועוד שאלה - איך מתקינים את זה? זה חלק מההתקנה?

O m e g A

New member
Recovery Consola

אז כן היישום הזה הוא חלק של המערכת הפעלה שמתקינים אותו בנוסף .. וכזמן העלייה מוצגות שתי שורות לבחירה אחת של מע´ ההפעלה והשנייה היא של ה-Recovery Consola אם המע´ נפגעה פשוט בוחרים את הconsola ואפשר לעבוד

תמר,

New member
הבנתי. ../images/Emo51.gif

רק במקרה שלי, עם הפגיעה ב-mbr זה לא היה עובד ממילא

רש

New member
לתמר

ראשית תודה על ההסבר, ועכשיו שאלה נוספת בנושא. אם הבנתי נכון כל MBR זהה בכל מחשב והפקודה fdisk/mbr פשוט מוחקת וירוס או מידע זר אחר שהתישב שם ומחיזרה אותו למצבו הראשוני.

antidot

New member
--->

MBR - הסקטור הראשון של דיסק קשיח שגודלו בד"כ 512 בתים מכיל את ה-BOOT LOADER - תוכנה שתפקידה להפנות את המחשב למיקום הנכון שבו נמצאת מערכת ההפעלה. בכל הגרסאות של 9X מייקרוסופט השתמשה ב BOOT LOADER סטנדרטי של IBM וכל גרסאות NT (שהן 2000, XP, NT) מתבססות על ntldr שתומך בריבוי מערכות הפעלה (בערבון מוגבל). MBR יחודי לכל מערכת הפעלה ולכל דיסק פיסי. המידע שמכיל MBR זה הכתובת בדיסק קשיח שממנה יש להתחיל לטעון את מערכת ההפעלה ולכן אם תקח MBR מדיסק פיסי אחר (בהנחה שהדיסקים לא מאותו דגם) הMBR לא יתאים. הפקודה fdisk /mbr מוחקת את 512 הבתים הראשונים בדיסק ושותלת את הגרסא הפרימיטיבית של BOOT LOADER שבעזרתה ניתן להפעיל רק מערכות הפעלה ממשפחת 9X כמו: ME, 98 ו-95. קיימים ווירוסים שיושבים בMBR (לא כל ה512 בתים תמיד מנוצלים) ולכן הפקודה תמחק אותם ואת כל מה שהיה שם קודם. ז"א אם יש לך מערכת הפעלה 2000, XP , NT או לינוקס מותקנים, המערכת הפעלה לא תעלה, כיוון ש הBOOT LOADER שנכתב ע"י fdisk /mbr לא יודע לעבוד עם מערכות הפעלה אלו. Antid0t

למעלה