בעיה חמורה בג'ימני

HardBall

New member
בעיה חמורה בג'ימני

שלום לכולם! אחרי הטיול האחרון נוצרה לי בעייה: כאשר הרכב במצב 4X4, לא משנה אם HIGH או LOW, ברגע שאני מסובב את ההגה חזק שמאלה או ימינה, ומתחיל לנסוע, מופיעות נקישות חזקות מאוד, ממרכז הרכב. אם ההגה במצב ישר, או אם הרכב במצב 2X4, הנקישות האלה לא מופיעות. לפני שאני מכניס את הרכב למוסך המרכזי ומשלם הרבה מאוד כסף, מישהו יודע מה הבעייה? תודה.

מה קורה ב 2X4 בסיבוב חזק

אם יש נקישות אז כנראה מדובר בפעמוני הציריות ( חידוש ציריות) בכל מקרה חובה בדיקה במוסך

היא כנראה התבלבלה במונחים...

בין התפוח לצירייה

HardBall

New member
אין לי מיגונים

וגם אין לי תפוח. בכל מקרה, לשאלתו של מורי: במצב 2X4 אין לי בכלל בעייה, הנקישות לא מופיעות. גם במצב 4X4 אין נקישות, רק במצב בו הגלגלים ימינה או שמאלה. זחלתי מתחת לג'יפ, אני לא רואה שום דבר שבור או עקום.

PHTLS

New member
מה שעולה לי בראש..

לוקר.. אבל אז הרעש היה מהלוקר עצמו ולא ממרכז הרכב.. ציריה.. כנ"ל.. רעשים מופיעים רק בקיצוניות (הגה עד הסוף ימינה או שמאלה) - אם כן לדעתי הצלב על אותו הגלגל גמר את חייו.. אם גם בהטיה לא גדולה של ההגה ישנו רעש יכול להיות אפילו דפרנציאל קדמי.. עומר

PHTLS

New member
לא אמרתי שהצלב נשבר..

יכול להיות חוסר בגריז.. חטף מכה והתעקם קצת.. וכו'..

אני חושב שזה לא בעיה

יש לי גימני ואתמול בשטח במצב של 4x4 שההגה במצב שמאלה עד הסוף שמעתי נקישות אני מוכן לבדוק עוד פעם במצב של 2x4 אין נקישות איזה מידה הצמיגים 205.70.15 215.75.15

HardBall

New member
הייתי היום במוסך המורשה

הוא לא יודע מה הבעייה. הוא חושב שזה הפעמונים, אבל הוא לא בטוח בכלל. (זו תשובה של מוסך מורשה סוזוקי?..) בכל מקרה, הרמתי את הרכב היום עם שני ג'קים, ככה ששני הגלגלים הקדמיים היו באוויר. שילבתי ל 4X4, היזזתי את ההגה לצדדים עד למקסימום, וסובבתי את הגלגלים. לא היה בכלל רעש!! הורדתי את הרכב חזרה לקרקע, נסעתי איתו, שילבתי שוב ל 4X4, סטיתי ימינה חזק, ושוב הופיעו הנקישות. יותר מזה, הנקישות האלו ממש בולמות את האוטו. יכול להיות שזה הסרן הקדמי??

אור36

New member
אולי

אולי בעיה בדיפרנצאיל הקידמי(עם יש) או בגל הינע או בחיבור של הפרי לוק באחד הגלגלים.

HardBall

New member
הייתי היום במוסך המורשה

הוא לא יודע מה הבעייה. הוא חושב שזה הפעמונים, אבל הוא לא בטוח בכלל. (זו תשובה של מוסך מורשה סוזוקי?..) בכל מקרה, הרמתי את הרכב היום עם שני ג'קים, ככה ששני הגלגלים הקדמיים היו באוויר. שילבתי ל 4X4, היזזתי את ההגה לצדדים עד למקסימום, וסובבתי את הגלגלים. לא היה בכלל רעש!! הורדתי את הרכב חזרה לקרקע, נסעתי איתו, שילבתי שוב ל 4X4, סטיתי ימינה חזק, ושוב הופיעו הנקישות. יותר מזה, הנקישות האלו ממש בולמות את האוטו. יכול להיות שזה הסרן הקדמי??

האם יש הבדל בנקישות בין H/ L

יתכן שמדובר רק בכוון ידית השילוב ל 4X4 ן H/L

למעלה