בעיה זוגית

perach1

New member
בעיה זוגית

שלום רב! רצתי לשתף ולבקש עזרה בבעיה המציקה לי עד מאוד! אני בת 23 וחברי כמעט 28. אנו יוצאים כשנה. הבעיה שלי היא כי חברי חושש ממחוייביות עד מאוד. החרדה לו לגבי הנושא באה לידי ביטוי בכך שהוא אינו רואה את עצמו נישא לאשה אי-פעם. בשיחתנו האחרונה שאלתי אותו כיצד הוא רואה את עצמו בעוד 10 שנים ותשובתו הייתה: "מת". באופן כללי, ניתן לומר עליו כי הוא אדם חברתי, עובד במסירות ואוהב ילדים, אך הוא אינו רואה את עצמו עימם. הוא טוען כי האחריות היא גדולה מדיי, בשל כך, הוא לא מוכן לגדל אפילו חתול!!!!!! הבעיה מציקה לי עד מאוד. ידוע לי כי הוא נפגע מקשרי העבר- בגידות ופרידות שנבעו מהצד הנשי בקשר, מה שגרם לו למחסומים רגשיים ולחוסר-פתיחות קשה מאוד, שהשתנה בעקבות הקשר בינינו, עם יצירת האמון והתחזקות הרגשות (בהתחלה היה לו קשה גם להפתח במישור הרגשי ולאהוב כבעבר). יש לציין הוא איננו מעוניין בטיפול פסיכולוגי כלל וכלל ועם כמה שניסיתי לטפטף לו בנושא זה- לא הצלחתי. אנני רואה טעם בלדחוק בו בנושא, זה רק גורם לויכוחים וחיכוכים המעיבים על הקשר. השאלה הגדולה היא: מה עושים????? הוא טוען כי הוא עדיין לא התבגר בתחום הזוגי (זה די ברור) ושהוא זקוק לעוד זמן, אך אני אאני רואה כיצד אדם עם תפיסות נוקשות כאלה משתנה (ובטח ללא עזרה מקצועית). הענייין הוא שאני אוהבת אותו הכל ליבי ולא רוצה לאבדו. הוא אדם נפלא וטוב מאין כמוהו ואהבתנו עזה! אני חוששת כי אאלץ לאבד אוו בשל כך, שכן תפיסותיי הן אחרות לחלוטין, אני כן רוצה להנשא ולהקים משפחה, השאלה היא האם לחכות לו עד שיגדל וישנה את תפיסותיו, וייתכן מאו שלא ישנה?? יתכן שעם חלוף הזמן גם ארצה להנשא לו (אני כבר עכשיו חושבת על זה) אך הוא בכלל יהיה בכיוון אחר... יש לציין שבשל חששותיו אלו הוא אינו מעוניין שנגור יחד, כי הוא חושש מההשלכות העתידיות של זה, כלומר-מחוייבות נוספת. אני ממש מרגישה אבודה ולא יודעת מה לעשות, איך עוזרים לו?? מה עושים??? ןאל תאמרו לי כי עליי לעזבו- זו הרמת ידיים, מה גם שזה נראה לי קשה מנשוא. תודה רבה.
 
לא עונה לך

כי אני אומר מה שאת לא רוצה לשמוע. את מזמינה את התשובה הרצויה? הוא אינו מעוניין בעזרה מקצועית. הוא נוקשה בתפיסות עולמו. מאהבה אי אפשר להקים משפחה(ובטח לא מאושרת). את חושבת שה"זמן ירפא"? -אולי. תחכי לראות? כמה זמן? 10 שנים? 20? את חושבת ש"האהבה תרפא"?- אולי גם. אני מסופקת בכך. אנשים לא משתנים כל כך מהר, בנתונים שציינת, בגלל אהבה. מה לעשות? הכתובת רשומה על הקיר. את יכולה לבחור לקרוא אותה או שלא.
 
התמונה ברורה

הוא מתאים בתור חבר, לא מעבר לכך. אל תנסי לשנות אותו בכוח (בלשונך, "לא להרים ידיים") - בסוף יאשים אותך שכפית עליו משהו. טוב לך בינתיים ויש לך זמן לחכות לשינוי? תחכי. לוחץ לך אחרת? תחליטי מה את עושה. אבל אותו רק הוא ישנה, לא את.
 

seeyou

New member
ברירת "מחדל" ..../images/Emo103.gif../images/Emo28.gif../images/Emo57.gif

האם לחיות עם ה"אדם" או עם ה"מסגרת החברתית"? אני מכיר הרבה בחורים בגיל הזה או אפילו "מבוגרים" יותר שבלל ה"נוחות" בחיים לא מעוניניים בהיתחיבויות... ויש כאלו שמנהלים פרשיות בגידה ,כך שהוא מפחד שגם לו יצמחו "קרניים"... הוא לא מבין שאין ביטוח צד שלישי בעיניין זוגיות!! לרוב הבנות יש רגש מיוחד ..הקמת תא משפחתי,גידול ילדים...סקס לרוב הבנים יש עדיפות בחיים שונה מאשר לבנות:סקס,סקס,סקס,ללא התחיבות-גם כאשר לא משתמש בקונדום... דעתי אישית, מבלי להכיר אותו,אין לי תחושה שתצליחי לשנות את טבעו,גם לא פסיכולוגים...זה שאת אוהבת אותו..זה לא מספיק! הוא "יפול" בידיים של "אחרת" אשר תדע איך להתכניס אותו מתחת לחופה...בלי הרבה פילוסופיה(אתם 8 חדשים ביחד אך הוא לא רוצה לגור ביחד!!)... רק לך יש כול הנתונים וההחלטה בידיים שלך--אלו החיים שלך ! בכול החלטה שתקחי....בהצלחה!!!
 

שי44

New member
המסר ותרגומו

לפחות דבר חיובי אחד אני יכול לומר על חברך. הוא כנה וישר איתך וגם זה הרבה במקומותינו. הוא לא מסתיר ממך דבר ואני מצטט בגוף ראשון: "אינני רואה עצמי נישא לאישה". "אינני רואה עצמי מטפל בילדים". "לא התבגרתי בתחום הזוגי". "אינני מעוניין שנגור יחד". במילים אחרות ואני מתרגם: "אינני אוהב אותך מספיק בכדי לחיות איתך ולהקים משפחה". במקום להבין את המסר כפשוטו, את מעדיפה למצוא הסברים פסיכולוגיים כאלו או אחרים למצבו הבעייתי כביכול. לסיכום: אם את מעוניינת בו כחבר, אני לא רואה בכך כל פסול. אך אם את רוצה להנשא ולקשור את חייך עם מישהו, כנראה שהחבר שלך הנוכחי איננו בדיוק הכתובת.
 
למעלה