בעיה ושאלה

mRTL89

New member
בעיה ושאלה

שלום לכולם. אני השתתפתי פה בפורום בשם אחר (שאני אפילו לא זוכר) עוד בתקופה שKEiN היה פה, בערך ב-2002/2003 (הייתי נורא מעצבן עם המון המון שאלות של מתחילים) בכל אופן תמיד התעניינתי בנושא הזה, רק שאף פעם לא השקעתי. הצלחתי להגיע לצלילות פעם אחת בלבד (בעזרת בדיקות מציאות יומיומיות, בסופו של דבר משהו בחלום לא היה הגיוני) והיה נורא כיף למרות שהתעוררתי מהר יחסית. די עזבתי את הנושא ועכשיו אחרי כמה שנים טובות אני חוזר. הפעם אני משקיע, עם יומן חלומות ובדיקות מציאות. הקטע הוא שאני מאוד מאוד מאוד רוצה לנסות WILD. כבר שבועיים שאני מנסה המון פעמים לפי כל המדריכים הקיימים ואו שאני נרדם בלי לשים לב או שהמחשבות מתחילות להתגלגל ואני כבר לא מרוכז - ואני שוב מנסה, עד שאני מגיע למצב שנמאס לי (אחרי שעה בערך) ופשוט הולך לישון. למישהו יש טיפים? נורא מעניין אותי הWILD ואני חייב להרגיש את השיתוק שינה הזה. נשמע די מדהים. בכל אופן שאלה די מעניינת - ברור שיש הגבלת זמן לחלומות צלולים, אבל מהי? אולי ניתן לעוות את הזמן בחלום כדי כביכול ליצור "אשליה" של חלום ארוך יותר ? תודה כולם ואשמח לקבל טייפים בנושא ווילד, ואם למישהו יש מדריכים טובים :p

silverhawk

New member
שלום שלום ../images/Emo13.gif

ברוך שובך לפורום! בנוגע לווילד, אולי תתאר לנו בדיוק כיצד אתה מבצע אותו? זה ייקל עלינו לאתר את הטעות (אם ישנה כזו) ולסייע לך. עם זאת, קח בחשבון שווילד זוהי שיטה די מסובכת, ורבים מתשקים עמה. לשאלתך,החלומות כולם, לרבות הצלולים, אורכים בין מספר שניות ועד לכ-15 דקות. עם זאת, יש להבדיל בין זמן מציאותי-אובייקטיבי לבין זמן חלום-סובייקטיבי. חלום של מספר דקות עשוי להראות לך כחלום אשר אורך שעות רבות.

mRTL89

New member
איך אני מבצע?

קודם כל תודה על התגובות. אז ככה: קודם כל אני ישן 6 שעות (פחות או יותר). מתעורר לחצי שעה, שותה קפה, קואה קצת טלויזיה - ואז סוגר הכל ו"הולך" לישון בחדר שקט וחשוך. כל פעם ניסיתי שיטה אחרת - פעם ניסיתי פשוט לספור בראש, ובסביבות ה60-70 פשוט איבדתי את זה ושכחתי באיזה מספר אני. פעם ניסיתי להתרכז בסצנה מסוימת ולנסות להרגיש את כל הפרטים הקטנים - למשל רכיבה על אופניים, שיט בסירה וכו'. גם פה באיזשהו שלב המחשבות נדדו. קראתי גם איפשהו שאם החדר מאוד מאוד שקט אפשר לנסות להתרכז בצפצוף שנשמע באוזניים רק שממש שקט, וגם את זה ניסיתי אבל גם פה איבדתי ריכוז מתישהו ונרדמתי. נראה לי שאני מפספס איזה משהו בגלל שאני מאבד ריכוז עוד הרבה לפני שאני מתחיל לראות דברים קטנים. מה שכן, פעם אחת שניסיתי וויילד, (ד"א, אומרים Wild או Weeld? =P) הגעתי לנקודה שאפשר להגיד ששמעתי קולות, אי אפשר להגיד שהם היו ממש קולות אבל זה כאילו דמיינתי משפט מוכר שאדם מוכר אומר הרבה, איזשהו קטע משיחה. זה היה קרוב לקול אמיתי שממש היה לידי אבל עדיין לא זה. זאת הדרך היחידה שאני יכול להסביר את זה , מקווה שתבינו :) לפעמים קורה שנרדמים בצורה רגילה ואז קופצים כזה שיש תחושב של נפילה, אז לפעמים עם אותה תחושה יש קול מסוים או צעקה כזאת של מישהו. אז זה בערך מה שהיה. מקווה שהנבתם איך אני עושה וויילד (או ווילד)

hugothehand

New member
אתה בדרך הנכונה

הנקודה שבה אתה שומע קולות היא נקודת-המעבר שבין חלום לשינה. שאלת המיליון דולר שכולנו עוסקים בה היא: כיצד לאחוז בנקודה הזאת? הטריק הוא לדעת עד כמה עלינו לאחוז ובו-זמנית עד כמה עלינו להרפות. לאחוז - הכוונה לאחוז באותו הרגע, מידת הריכוז שיש להשקיע כדי לנטרל את כל יתר המחשבות וכל יתר ההסחות. הבעייה ניכרת בעובדה שעצם זה שאתה משקיע מאמץ וריכוז בהתמקדות (בזמן שהנך מודע להיותך מתמקד) את עלול להתנתק מן הקולות ומתהליך ההירדמות - במילים אחרות אתה עלול או להתעורר, או להירדם ללא מודעות. כשאני אומר "להרפות" אני מתכוון למידת חוסר-הריכוז שיש להפעיל. זה נשמע אבסורדי מאחר ואין למושג "הרפיה-אקטיבית" משמעות רבה, אולם זו הדרך הכי נכונה והכי מתאימה. על כל מחצלל לדעת את הגבול בין האחיזה לבין ההרפיה - כל אחד ברמתו האינדיבידואלית - ולנסות לשמר את המיון הזה בראשו. כפי שאמרתי - אתה בדרך הנכונה. עליך רק ללמוד ולחקור את אותו גבול דק שבין עירות לבין שינה - הגבול בו המודעות נעה ונדה בין הקצוות - עד שתוכל "לשלוף" את הטכניקה הפאסיבית-אקטיבית הזו ברגע. מה שכן: הרבה סבלנות והרבה זהירות. מנסיוני לא בריא לשהות באותו מימד, אם תרצה, זמן ממושך יתר על המידה, כיוון שככל שהשות ארוכה ורציפה כן יעלו ויצצו תופעות לוואי לא רצויות. בהצלחה.

hugothehand

New member
פקודות קוליות

אצלי פקודה קולית היא כלי מאוד חזק. הייתי ממליץ לך לדרוש: "כל שנייה במציאות תימשך כמו דקה בחלום!" ממקורות אחרים אני יודע שה עבד לא רע. אבל תיזהר לא להיסחף עם כמות הזמן-היחסי שאתה יוצר. שלא תלך לנו לאיבוד.:]

למעלה