בעיה דחופה עם שרת

Professional

New member
בעיה דחופה עם שרת

לוח האם והמעבד של שרת 2000 (בעצם מחשב רגיל שהפכו לשרת) גמרו את הקריירה. כעת כאשר חיברתי את הדיסק של השרת למחשב אחר מתקבלת ההודעה Inaccessible Boot Device . אני מבין שזה בגלל הלוח השונה ומכיוון שאני לא יכל לבטל את מנהלי ההתקנים כאשר הוא מחובר ללוח הקודם (כי הוא נשרף) אז איך אני גורם לסורר למצא את ה Boot ולעלות. (דרך אגב יש למישהו בטעות לוח אם Asuss CUV4X-C )

Professional

New member
כמו כן האם יש דרך

לבצע התקנה מחודשת של ה 2000 סרבר על הישן ולגרום לו לשמור את ההגדרות הישנות עם כל החוקים והשיתופים שהיו (מכיוון שהתקנה מחדש מוחקת את הישו) בגלל שלא אני התקנתי אותו אני לא יודע את כל ההגדרות שהיו לו.

antidot

New member
------>

השעה מאוחרת ואני אתחיל מאזהרה: אל תעשה שום דבר בלי לחשוב פעמיים ובלי יכולת לחזור אחורה ! 1) צור image של הדיסק ושמור אותו בצד. 2) תעלה מהCD של 2000 וכנס לrescue mode. 3) אם יש בקר SCSI או IDE שדורש דרייברים, ע"י לחיצה על F6 תוך כדי העליה מהCD תתבקש לספק את הדרייברים של הבדר. 4) בצע repair. האם זה AD ? מה רץ על המחשב ?

Professional

New member
זה לא עוזר

את 1 כבר עשיתי יצרתי Image של הדיסק ועליו אני עובד (את המקור אני משאיר בצד עד שאולי אמצא לוח זהה). מה זה Rescue Mode ? יש Repair Mode אבל זה לא עוזר לא fixboot ולא Fixmbr ולא Bootcfg . אין בקר Scsi או Ide שדורש דריבר מיוחד. יש רק בקר Ide סטנדרטי שיש על הלוח. והיה Active Directory בשרת הנ"ל. מחיפושי ברשת התברר שהבעיה הינה בגלל החלפת הלוח אבל הפתרונות שהם מציעים דורשים את הלוח הישן ומכיוון שהלוח הישן מקולקל אין דרך לפתור זאת. נסיתי לפתור זאת על ידי Disable ב Repair mode של מה שנראה הדריבר של הIDE אבל קשה לדעת איזה דריבר (חיפשתי ע"י Listsvg ) זה מכיוון שהוא מופיע כבר ב - Disable (אני חושב שזה הוא, גם בלוח הקודם זה היה IDE רגיל רק שהלוח היה עם ציפסט של Via והלוחות הנוספים שיש לי הם עם ציפסט של אינטל וסיס) אבל גם זה לא עוזר. עוד רעיונות ?

Professional

New member
דבר נוסף

ביצעתי התקנה מחודשת לתיקיה אחרת בדיסק והוא עולה יפה, כך שהבעיה לא בדיסק הקשיח. הבעיה איך אני מיבא את כל ההגדרות שהיו בהתקנה הקודמת שעדיין קיימת בכונן C בתיקיה WINT (התקנתי את מחדש לתיקיה C\WINNT - לא כונן C - אלא בתוך תיקיה C ובתוכה התיקיה WINT ) כעת יש בעלי תפריט של שני Windows 2000 Server כאשר בוחרים בראשון (שזה מה שהתקנתי מחדש) עולה יפה כאשר בוחרים בשני שוב הודעת השגיעה. דרך אגב ניסתי להעביר את הדיסק הזה למחשב אחר ושוב מתקבלת ההודעה Inaccessible Boot Device גם בהתקנה המחודשת. חבל שפורים כבר עבר נראה לי שצריך לשדרג את ביל גייטס לדרגת המן וכך כל פורים נתלה אותו.

ezaton

New member
לחצת על ה- R בפעם הראשונה

לחץ Enter כאילו אתה הולך להתקין, ואז, אחרי זה, הקלד R. תוכל לבחור מה אתה רוצה לתקן, ונסה לשחק רק עם דרייברים. כשתסיים, המערכת אמורה (וכנראה גם תצליח) לעלות באופן תקין.

Professional

New member
ל Ezaton אין דבר כזה כמו שאמרת

אם אני לוחץ אנטר כדי להתקין ומיד לוחץ R אין שום דבר שונה זה מראה מהלך של התקנה רגילה. אולי אם תוכל להסביר קצת יותר ברור למה התכוונת ?

B Ran

New member
נראה לי שהוא התכוון למצב

שבו אחרי שלחצת Enter בפעם הראשונה , מתחילה "כאילו" התקנה מחודשת אך בשלב שלאחר הטעינה המערכת שוב מזהירה שכבר מותקנת מערכת הפעלה ושוב נותנת אפשרות של Repair וכאן אתה צריך לבחור בתיקון. אני יודע בוודאות ומנסיון שכך זה עובד בגירסת Pro אינני סגור לגבי גרסת שרת. רן.

Professional

New member
אין אפשרות כזו

גם כאשר הוא מודיע שכבר קיימת התקנהת הוא נותן לי אופציה לבטל את ההתקנה או שהוא ממשיך ומוחק את ההתקנה הקיימת (למה אין אפשרות שיבצע התקנה על התקנה כמו שהיה פעם ב 98 ?????) ואין שום אפשרות ל Repair אפשרות התיקון היחידה הקיימת הינה לפני כל ההתקנות אבל הוא מודיע שהוא לא מוצא את קובץ התיקון

dave79

New member
האופציה היחידה

שאני יכול לחשוב עליה היא לעלות עם הדיסק של המערכת הפעלה. להכנס ל Recovery Consule ולעשות Disable לכל מה שהזכיר את הלוח הקודם.

למעלה