בעיה בNETLOGON

syntax

New member
בעיה בNETLOGON

למומחים שלום ! יש לי שרת 2000 win עם AD. על השרת מותקן גם Exchange 2000. הבעיה שלי היא שאין לי את השיתוף NETLOGON.כלומר אני לא יכול לראות אותו ולדעתי הוא משום מה לא קיים בכלל...לא רואה אותו בשרת עצמו ולא מהתחנות. כנראה שזה בעיה בAD שלי...השאלה היא איך פותרים את זה בדרך יעילה ( הכוונה בלי לעשות DCPROMO ולהתקין את כל הAD מחדש..... ) ניסיתי כל מיני לינקים בגוגל אך לא הבנתי שם כלום ! לא ראיתי הוראות ו/או הסברים מפורשים מה לעשות בדיוק. לפי מה שהבנתי השיתוף NETLOGON הוא הכרחי וחשוב מאוד לתפקוד הרשת והשרת אך למען האמת הרשת שלי עובדת למעשה בלי בעיות כמעט בכלל...אז השאלה היא אם יש טעם בכלל לנסות ולפתור את זה או אולי להשתמש בעצה הטובה מכולם - "מה שעובד לא נוגעים".... בתודה מראש

gadi_f

New member
-->

בדקת אם קיימת אצלך התיקיה הבא? c:\winnt\sysvol\sysvol\[domain]\scripts? אם כן, אז זה בעצם התיקיה שהשיתוף שלה ב default הוא netlogon, אם השיתוף נמחק או משהו, תנסה להגדיר מחדש על התיקיה הזאת

armonb

New member
gc

תבדוק אם קיים גם שיתוף של ספריית sysvol אם קיים אז אכן תיצור שיתוף ל netlogon אם לא קיים יש לך בעיה ב global catalog ברגע שהבעיה תפתר והמחשב הוא gc השיתוף ייוצר מחדש

syntax

New member
אין לי

בעיה בGC. הוא אכן מוגדר כ Global Catlog . קיימת לי הסיפירה C:\SYSVOL\SYSVOL והיא אכן משותפת אבל בתוך התיקיה הזאת קיימת רק תיקייה אחת בשם POLICIES מה עלי לעשות ? סתם לפתוח תיקיה בשם nelogon בתוך הSYSVOL ? ליד ה POLICIES ? איזה הרשאות לתת לה? איך זה שהיא נמחקה מעצמה? תודה

armonb

New member
NETLOGON

התיקיה בשם scripts ומשותפת בשם netlogon c:\windows\sysvol\sysvol\your domain name \ scripts תבדוק גם תחת c:\windows\sysvol\domain הרשאות של קריאה בלבד למשתמשים. אני לא יודע למה היא נמחקה ותבדוק שאחרי הדלקה מחדש השיתוף נשאר

antidot

New member
---->

תיצור תיקיה בשם scripts תחת c:\windows\sysvol\domain ותאתחל את השירות netlogon: net stop netlogon net start netlogon השיתוף אמור להיווצר לבד (אל תנסה ליצור ידנית). תשאיר הרשאות ברירת מחדל (יורש הכל מהתיקיה מעליה) > איך זה שהיא נמחקה מעצמה? על זה רק אתה תוכל לספר לנו... דברים בד"כ לא קורים ללא סיבה. תנסה לחשוב ולעשות רשימה של השינויים האחרונים בשרת ובסביבת AD שלך.

antidot

New member
אין קשר לGC

אין כל קשר בין שירותי Global Catalog לבין תיקית netlogon שהשימוש היחיד שלה הוא לטובת תאימות לאחור במערכות הפעלה לפני 2000. GC הוא LDAP partition שמחזיק חלק מאונדקס של אטריביוטים מכל הforest שלך.

syntax

New member
כמובן שכל...

מה שאנטי אומר זה קדוש ועובד.... אכן כך עשיתי ...פתחתי תיקיה בשם SCRIPTS תחת הSYSVOL והוא יצר לי אוטומטית את NETLOGON... תודה לכל העוזרים ולאנטי כמובן....

למעלה