בעיה ב- LILO

• פותח הנושא QoL
  • פורסם בתאריך

QoL

New member
בעיה ב- LILO

אני יודעת שזה לא ממש קשור לנושא, אבל אני ממש חייבת עזרה לפני כמה ימים התקנתי linux בפעם הראשונה (Red Hat והLILO לא פועל לי כשאני מאתחלת את המחשב בעיקרון אני משתמשת בדיסקט הפעלה עכשיו, אבל אני רוצה שזה יפעל מהארד-דיסק (חוץ מזה שזה כותב לי שיש בדיסקט וירוס או משהו, ואני גם לא יכולה להיכנס לוינדוז) אני כתבתי LILO בזה של הלינוקס וזה כתב לי: warining:Bios drive 0*82 may not be accessible warining:Bios drive 0*82 may not be accessible warining:Bios drive 0*82 may not be accessible added linux added dos * וזה מה שכתוב לי ב- LILO.CONF boot=/dev/hda map=/boot/map install=/boot/boot.b prompt timeout=100 linear vga=normal default=dos Linux# image=/boot/vmlinuz=-2.2.14-5.0 label=linux read-only root=/dev/hdd3 #Dos other=/dev/hda1 label=dos בבקשה תעזרו לי!! אין לי מושג מה לעשות.. בתודה מראש, QoL

N0

New member
מה מה מה ?

ווירוס בדיסקט ? רגע התקנת לינוקס ואז התקנת עוד פעם ווינדוז נכון ? בקשר לווירוס אין לי מושג אבל כדאי להיזהר עם זה... ושאת מפעילה את המחשב הווינדוז עולה ישר נכון ? כי לפי מה שכתבת זה לא נשמע ככה. בעיקרון נשמע שכל מה שאת צריכה זה להחזיר את הלילו לבוט סקטור, אבל זה נשמע כאילו הדיסקט הפעלה שלך לא נוצר עם ההתקנה הנוכחית (וזה יכול להפריע) בכל מקרה תתחילי עם לתת יותר פרטים, ולקרוא את המן של לילו. N0

QoL

New member
ל N0 B-)

לא התקנתי ווינדוז עוד פעם, והווינדוז לא עולה לי ישר, כשהמחשב מתאתחל בלי דיסק האיתחולף זה ממלא לי את המסך עם 01 הדיסקט הפעלה כן נוצר עם ההפעלה הנוכחית, לא היה לי לינוקס לפני זה. אין לי מושג מה הקטע הזה של הוירוס, אבל אם אני לא אשתמש בדיסקט אני לא אוכל לאתחל את לינוקס. חוץ מזה שגם ניסיתי ליצור עוד דיסקט ועשיתי לדיסקט אחר mkbootdisk וגם עלין הוא עושה שיש וירוס כניראה יש לי וירוס במחשב או משהו... ניסיתי לקרוא את המן של לילו, אבל עדיין לא הצלחתי לסדר את זה בבקשה תעזרו לי!

N0

New member
נשמע רציני....

יכול להיות שבאמת יש לך ווירוס אבל השאלה היא מאיפה... מאיפה ואיך התקנת את הלינוקס ?

QoL

New member
באמת רציני

התקנתי אותו מדיסק שקניתי עם ספר של לינוקס התקנתי לפי מה שהיה כתוב שם.. וזה עוד לא הכל.. עכשיו הכנסתי את הדיסק של וינדוז כדי שאני אוכל להיכנס למצב של דוס, ואז מהC להיכנס לוינדוז. וזה לא מזהה לי את כונן סי עכשיו גם ניזכרתי, שאתמול עשיתי mount לסי בלינוקס, ואחרי כמה זמן (אחרי שכבר האתחלתי את המחשב, ועשיתי עוד דברים) ניסיתי עוד פעם לעשות לו mount ולא הצלחתי. הוא כתב לי שאני צריכה לכתוב type או משהו, אבל בפעם הראשונה זה עשה לי מאונט בלי טייפ. ככה עכשיו אני בכלל בלחץ יותר ממקודם. יכול להיות שזה קשור לוירוס או משהו?

N0

New member
רוב הסיכויים...

שזה פאק בהתקנה (N0 חשב שאולי קיבלת דיסק ממקום מפוקפק ואז אי אפשר לדעת) בכל מקרה למרות שבד``כ הוא מזהה את הסוג אוטומטית יכול להיות שתצתרכי לתיין אותו בפקודה (אבל זה כבר תלוי בגירסה של הלינוקס ואין לי מושג אם מה שיחקת שם), אבל רוב הסיכויים שזה לא ווירוס ופשוט לא התקנת את הלינוקס נכון, או שהייתה לו איזה בעיה בהתקנה (או שהיה ווירוס בבוט סקטור קודם אבל זה כבר לא סביר). אם אין לך דברים חשובים מידי על המחשב (או דברים שאי אפשר לשחזר) הייתי ממליץ לפרמט את כל המחשב להתקין את חלונות מחדש ואז את הלינוקס אבל עדיף שתקשיבי לאנטידוט נשמע כאילו הוא מבין בזה קצת יותר ממני. N0

antidot

New member
תנסי את זה

במקום: #Dos other=/dev/hda1 label=dos #Dos other=/dev/hda label=dos למרות שלדעתי הטעות היא בגלל שLILO הכניס את עצמו לMBR של דיסק פיסי אחר אני לא זוכר בדיוק את האופציות של LILO אבל יכול להיות שצריך להפוך את סדר הדיסקים הפיסיים בBOOT תחפשי אופציה MAP DISK ב MAN של LILO מקווה שעזרתי...

type_o

New member
details

how many hd`s ? what sizes ? are they defined in bios LBA/NORMAL ? -- If its what I think it is, download lilo, recompile and install. latest versions solve this problem. If I`m wrong, get back here.

antidot

New member
LILO beyond 1024 sector ?

לגיטימי.. MBR על hda וLILO על hdd3 יכול מאוד להיות...

למעלה