בעיה ב IBM ישן

elimiz2002

New member
בעיה ב IBM ישן

יש לי נייד ישן מאד של IBM, ויש לי בעיה מוזרה איתו. כשמדליקים אותו המאוורר שלו עובד כמו שצריך ואז אחרי כמה רגעים (בערך עד שעולה המערכת) המאוורר מפסיק לפעול, וכמה שניות אח"כ המחשב כבה. מה יכולה להיות הבעיה?

point2i

New member
שאלות

ניסית להעלות אותו במצב בטוח ? האם הבעייה קיימת עם חיבור לסוללה או חיבור למטען ? יכולות להיות המון סיבות לבעייה הזו > לוח אם שנדפק אספקת חשמל לא תקינה ( מגעים רופפים ) בעייה במערכת ההפעלה הארד דיסק תקול ועוד ועוד נסה להקל עלינו להבין מה הבעייה , לכן תן מידע ככל שניתן על התקלה . מתי הופיעה , סוג החומרה , איזה מערכת הפעלה וכו'

התשובה הכי יעילה לבעיה->

רצוי מאוד, שבהקדם, אם אינך רוצה לאבד ת'מידע בHD, לפנות לטכנאי שיבדוק ת'נייד, במיוחד ת'מערכת האיוורור... מה שנראה, לפי התיאור, במיוחד שמדובר במחשב ישן, כנראה המחשב לא מתציח להתקרר כראוי, מתחמם יתר על המידה, ועקב כך, נכבה לו! (מצב מאוד לא בריא לשום-מחשב)

bar666xp

New member
תנסה בשלב ראשון להיכנס לBIOS

ולראות שם אם המאוורר נעצר/לא עובד או שהבעיה יכולה להיות במערכת הפעלה תוכנה או וירוס (למרות שלא זכור לי וירוס שעוצר את המאוורר מכיר אחד או 2 שמעיטים אותו) אם גם בBIOS אתה רואה שאין תנועה (או מהירות המאוורר נמוכה) הבעיה בחומרה יש צורך להחליף/לבדוק את המאוורר. אם המאוורר עובד קשורה כניראה שהבעיה בתוכנה/מערכת הפעלה/וירוס שגורם למאוורר לעצור. בכל מקרה אל תבטל את הגדרות הכיבוי במקרה של חום מאוורר או עצירתו כי אז יהיה נזק בילתי הפיך למחשב!

elimiz2002

New member
תשובות:

המחשב עובד רק עם חיבור לחשמל, כי הסוללה שלו דפוקה. הבעיה מתרחשת בכל מצב, גם בSafe Mode, וגם כשנכנסים ל BIOS המאוורר עובד במשך כמה שניות ואז מפסיק. ברורה לי הבעיה בהתחממות המחשב, לכן אני מנסה להתייעץ... תודה לכל העוזרים!!!

bar666xp

New member
90% המאוורר עשה את שלו וצריך החלפה

9% משהו אחר מונע זרמת אוויר (ברוב המקרים המאוורר לא יהיה עוצר אבל יש מקרים). 1% כל שאר האפשרורית כמו BIOS (שורת קוד ביוס שגויה) עם עידכנתה BIOS לאחרונה כדי לנסות לחזור לגירסה קודמת. בעיה של שינוי המהירויות (לרוב נובע מהמאוורר אצמו) במקום למהירות גבוה בנייחים מגיעים גם ל5000RPM ויותר בניידים אין לי מושג מהירות 0RPM בעיה עם צלאות קירור (אני לא סגור אם זה נוגע גם לניידים) לא במקום/שבורות מלוכלכות יתר על המידה (אגב כאן יותר סביר שהמאוורר יעצר אבל גם דיי נדיר). בקיצור ההמלצה הכי טובה שאפשר לתת לך היא גש למעבדה.

bar666xp

New member
נ.ב. יש גם אפשרות שאני לא מאחל לך

קצר בלוח-אם שגורם להפסקת הזרם למאוורר.

למעלה