בעיה בריצוף

alonp7

New member
בעיה בריצוף

שלום לכולם, נראה לי שיש לי בעיה בריצוף, אחרי שהרצף עזב את הבית בדקתי את כל הקומה עם פטיש גומי והרעש היה אחיד, היום ניקיתי את הבית ופתאום אני מגלה שיש מקומות בהם יש רעש חלול, מה יכולה להיות הבעיה? יכול להיות שהאריחים מתנתקים לי? יכול להיות שזה ייפתר כשנעשה רובה או שלא כדאי לעשות רובה במצב כזה? אלון.

גם אצלי יש מקום אחד כזה בבית

ובגלל שזה דווקא בחיבור בין שני אריחים, זה כנראה מאפשר תזוזה מזערית של האריח כאשר דורחים עליו, התזוזה הזו גורמת לרובה להינתק... מאוד מבאס.

alonp7

New member
יש מה לעשות עם זה?

אצלי זה יותר מאריח אחד ואני פוחד שזה משהו שקורה עם הזמן ויעבור גם לאריחים אחרים

שאלה טובה, עוד לא בדקתי

אבל יש לי הרגשה שחוץ מלהרים אריחים, אין לזה פיתרון...

בינא

Member
ניתוק אריחים מהטיט שמתחתם = בעיה נמשכת...

סיבות לניתוקים כאלה והתפשטות הבעיהף 1) שימוש בטיט ללא דבק ; 2) ספיגה נמוכה של האריח ; 3) רצף זול / לא מבין מה הוא עושה / הביא חומר על חשבונו ועוד... פתרונות: 1) החזרת הרצף לבצוע תיקונים ; 2) הרמת המרצפות ה"חלולות" והתקנה מחדש עם דבק במידה והטיט חזק ויכול לשמש בסיס להדבקה ואם הטיט מתפורר... 3) אם הטיט מתפורר, חזקה שכל המרצפות יקפצו בהמשך...אין לרובה שום חוזק לתפיסת האריחים ולכן יש לפרק את הרצפה, היכן שאריחים משתחררים בקלות ולבצע ריצוף חוזר.

alonp7

New member
תודה בינה, בדקתי עם המפקח

הרצף הוסיף דבק לטיט ויש מצב שהריצוף לא סופג, באריח שתוקן לפני שלושה שבועות כל שטח האריח היה מכוסה טיט אבל האריח התנתק ממנו בצורה חלקה והוחזר אותו אריח ממש מה עושים במקרה כזה?

צליל חלול אינו מעיד בהכרח על כך שהאריחים

יתנתקו, אלא שלא כל שטח האריח מכוסה בטיט. לאחרונה בדקתי דירה שניבנתה לפנ כ-10 שנים, ולמרות שהיו אריחים גם על הרצפה וגם על קירות חדרי אמבטיה עם "צליל חלול", לא היו לאורך התקופה התנתקויות.

בינא

Member
הרצף הוסיף דבק לטיט? איזה? כמה? לא מספיק!

הרי אם היה מוסיף מהסוג הנכון ומספיק דבק, התופעה לא הייתה...נכון? תפקיד המפקח לבדוק מה קרה שם ויש כמה אפשרויות: >הוא יכול להרים אריח, לבדוק את תערובת הטיט ולדעת מניסיון... > הוא יכול לבקש בדיקה של מכון התקנים שיקחו דוגמא מהתערובת... > הוא יכול להחליט שהבעיה מקומית בלבד בכמה אריחים ולדרוש תיקון שלהם עם דבק להדבקת אריחים, אם התערובת חזקה... > במידה וכאשר מרימים אריח אחד שכבר השתחרר ואין בעיה להרים את אלה שלידו והטיט חזק אבל לא נדבק לאריח, הוא צריך לתת הנחיה להביא רצף ולבצע הדבקת אריחים על גבי הטיט הקיים ואז רצוי להשתמש ב"טיטאקריל" של חברת "שחל" מאזור התעשיה באר טוביה, לצורך זה.

גלעד A1

New member
מה צריך לעשות כאשר במספר מקומות שומעים

צליל חלול אבל אין תופעה של התנתקות הגרניט פורצלן, האם יש לדרוש פרוק והחלפה.

בינא

Member
לא. זה מקרה אחר שלא נכנס טיט לכל מקום...../images/Emo4.gif

במקרה כזה לא מקובל לעשות כלום ומומלץ להפסיק לדפוק על האריחים ולחפש שם כי מה שאתם מחפשים נמצא במקומות אחרים

fireman

New member
אם מתוך 1000 אריחים בבית ממוצע בגודל

של 200 מ"ר נשמעים כמה אריחים בודדים כאילו חלול מתחת, מצבכם טוב. יצא לי להתקל במקרים של אריחים שנשברו אחרי שבוע בגלל שהעבודה הייתה מחורבנת. אצלי בבית היו שלושה אריחים עם קול חלול מתחתם, שלפנו אותם עם פומפה של זגגים, ביצענו סיתות של הטיט מלמטה, מילאנו בדבק לג"פ והנחנו את האריח מחדש ובא לציון גואל..... גם כשהרצף סופר מקצוען, יש פאלטות קטנות....קורה....שאלו יהיו הצרות של כולנו בבניה

למעלה