בעיה ברדיאטור

Ice11

New member
בעיה ברדיאטור

יש לי פיג'ו 306 שנת 98' שלפני שבועיים בערך בעת מילוי מים ברדיאטור ראיתי שיש שם המון בוץ. כשלקחתי את האוטו למוסך הם אמרו שצריך לנקות את הרדיאטור אבל בסוף הם אמרו שהם לא יכולים להרכיב אותו בחזרה והחליפו לי רדיאטור.
אחרי שהבנתי (או יותר נכון עזרו לי להבין) שלשם אני לא חוזרת, גיליתי לפני יומיים ששוב פעם יש לי (הפעם זה בבירור לא בוץ) שמן ברדיאטור. השאלות שלי הן ככה: א. מה לדעתכם (כמובן שאני לא מצפה לדיאגנוזה מדוייקת אלא לפחות לכיוון במה מדובר) הבעיה? ב. המלצה למוסך טוב ואמין באיזור חולון. ICE IS COOL? NEVER....

Guggelager

New member
שמן ברדיאטור?

הלך אטם ראש מנוע, דרוש שיפוץ ראש מנוע. מה שקורה בגדול הוא שהרדיאטור תפקידו לקרר את המים אשר משמשים לקירור המנוע. המים מוזרמים בעזרת משאבה דרך תעלות בתוך בלוק המנוע כדי לקררו. גם השמן מוזרם דרך תעלות שחלקן בבלוק המנוע. נקודת המפגש בין השמן למים הוא כנראה באטם שנמצא בין ראש המנוע לבין גוף המנוע אשר יכול להסדק ולגרום לתקלת כזאת. כך שנכנס שמן למים של הרדיאטור

חן 1111

Active member
המחשבה הראשונה היא על אטם ראש

שזה תיקון גדול ויקר. יש עוד אפשרות. אם הרכב הוא אוטומטי, אולי הבעיה היא במצנן שמן הגיר. גם שם זורמים מים בצמוד לשמן. מוסך טוב בחולון? קשה. מה עם תל אביב, דרום תל אביב, יהוד?

lironl40

New member
מוסך טוב בחולון?

לא קשה בכלל. מוסך אדמונד עשה לי טוב ברחוב הסתת בחולון חא זוכר איזה מספר. לא יצא לי אישית לטפל אצלו אבל לפי סיפורים הוא אחלה מוסך.

Ice11

New member
הרכב הוא ידני....

וחולון כי אני גרה באיזור... נ.ב. מה זה יקר...?

חן 1111

Active member
יקר זה מעל 2000 שקל,

ובזמן הפירוק עלולים לגלות, אם כי לא סביר, שיש נזק גדול יותר.

AL205

New member
שאלה לגבי האוטו שלך

איזה מנוע? אם ידוע לך צריכת דלק? אם יש בעיות לרכב? אני פשוט שוקל לקנות אוטו כזה, אשמח אם תעני

Ice11

New member
ניסיון לענות

יש לי פיג'ו 306, שנת 98', 1,400. לפחות מה שאני זוכרת שג'רמי כתב על נקודות תורפה בפיג'ו הוא לדאוג תמיד למלא נוזל קרור ייעודי ברדיאטור ולא מים רגילים או משהו כזה. סה"כ זה רכב טוב עם מנוע חזק, השאלה היחידה היא מאיפה אתה קונה ואיך טיפלו בו. אני עשיתי טעות חמורה וקניתי אותו מהשכרה ומסתבר שהבעלים הקודמים לא כל כך שמר על הרכב ודאג לטיפולים בזמן (לדוגמא הקלאצ' הלך בשבוע הראשון). אם אתה מוצא רכב שטיפלו בו כמו שצריך אז אתה תהנה ממנו, אם לא- תוכל להצטרף למועדון שלי... בכל אופן אני ממליצה לך גם לשאול את ג'רמי שעונה כאן וגם מנהל פורום מקביל ב- YNET והוא מבין הרבה יותר טוב ממני.

AL205

New member
תודה על התשובה, עוד משהו קטן

אולי את יודעת מה צריכת הדלק?

חבר'ה לא למהק לפרק ראש

בגלל שהוחלף הרדיאטור ייתכן שהשמן ברדיאטור זה שמן שנכנס בתהליך היצור. או אם הרדיאטור מפרוק אולי הוא היה מלוכלך מהרכב הקודם. אבל כדי לדעת אם זה מהראש תבדוק קודם אם הוא מאבד שמן כי לא יכול להיות שנכנס שמן לרדיאטור אבל לא חתרוקן באגן השמן.

Ice11

New member
../images/Emo68.gif

אני אישה (אמנם לא בלונדינית אבל עדין אישה...). לא, לא ראיתי שיש איבוד של שמן באגן השמן...

שי ז.

New member
וגם לא תראי כי ברוב המקרים

יש גם חדירה של נוזל קירור לשמן.

Guggelager

New member
נכון

כמו שתראי שיש שמן בנוזל הקירור של המנוע גם תראי נוזל קירור באגן השמן. אי אפשר לדעת אלא אם תנקזי שמן מעוקת השמן\אגן השמן\הקרטר... מה שבא לך(אותו הדבר).

Guggelager

New member
כיוון שונה לגמרי - והפעם חיובי../images/Emo13.gif

יכול להיות שהמנוע שלך בסדר גמור. את הרדיאטור הקודם החליפו כי הוא היה חלוד וזה היה נראה כמו בוץ כששמו לך רדיאטור חדש לא ניקו את תעלות הקירור במנוע ולכן הם עדיין בעלות מעט שאריות חלודה מהמים המזוהמים הקודמים. ככש ששמו לך נוזל קירור חדש הסירקולציה של נוזל הקירור במנוע גרמה לציפה מחדש של המשקעים המלוכלכים אז המערכת עדיין לא נקיה. ועכשיו השערה יותר חיובית. יכול להיות שבמערכת הקירור לפני שהוחלפה(כאשר היה הרדיאטור המקורי) היו שם מים רגילים(מי ברז) ולא נוזל קירור(נוזל קירור בדרך כלל ירוק או כחול, לא שקוף)? כי אם כן זה מסביר את החלודה. נוזל קירור הוא מעט יותר שמנוני ממים רגילים ולכן זה נתן לך תחושה של שמן (הוא שמנוני כדי למנוע הווצרות חלודה) אז הלכלוך שאת רואה הוא שאריות חלודה שנשארו בתעלות המנוע וההרגשה השמנונית היא נוזל הקירור. אם כן אז הכל טוב המערכת עובד מעולה אם את רוצה את אף יכולה להגיע למוסך שיבצעו לחך שטיפה של המנוע כדי להוריד את שאריות הלכלוך מהמנוע אף שלדעתי זה אל כל כך הכרחי. אבל כמובן זו רק השערה. אריאל.

למעלה