בעיה בקשר לשם....

svetaa

New member
בעיה בקשר לשם....

שלום, יש לי בעייה: כשהייתי בת 9 למדתי 3 חודשים בפנימייה דתית, ויום אחד הסיעו אותנו לבית כנסת. שם שאלו כל אחת איזה שם עיברי היא היתה רוצה שיהיה לה, כששלו אותי, אמרתי לאה. ואז העלו כל אחת לתורה ואני רק זוכרת שהיו שם רבנים שאמרו איזשהי ברכה. עברו שנים מאז, ורק בזמן האחרון אני נזכרתי בזה ונראה לי שעשו לי אז שם חדש שכעת אני לא משתמשת בו. ועכשיו אני לא יודעת מה לעשות, האים אפשר לבטל את השם איכשהו?
 

א77

New member
אינך צריכה לבטל כלום

הם אינם יכולים לשנות שמך סתםםם כך ע"י ששאלו אותך איזה שם יהודי תרצי. היית בת תשע. עדיין קטנה. אם הורייך היו מעוניינים בשינוי שמך, והיו פונים מיוזמתם לעשות זאת בדרך נכונה, היינו מנין בבית כנסת ובד"כ רב שמנהל את זה, כי אז היה לזה תוקף. גם אם את גדולה, הרי שזה נעשה ביוזמתך ובפנייתך את אל רב. אין זה מין חאפ לאפ כזה... זה לא נעשה כ"כ מהר... תרגישי טוב עם שמך הנוכחי, עד שתשני אותו את מיוזמתך.
 

SupermanZW

Well-known member
תגובה

את לא צריכה לעשות כלום, הם לא באמת שינו לך את השם, לכן אינך צריכה לבטל כלום. אגב משמעות שמך בעברית הוא "אור" או "אורית" אז אם הם מתעקשים לקרוא לך בעברית שיעשו תרגום פשוט.
 

SupermanZW

Well-known member
תלוי את מי את שואלת

לדעתי לא יכול להשפיע, יש הטוענים שמשמעות השם יכולה להשפיע על אישיותו של אדם וכתוצאה מהשינוי באישיותו ישתנו חייו.
 

א77

New member
ותצחק שרה בקרבה. ולבנה קראה יצחק

לאברהם אבינו לא יכול היה להוולד ילד כששמו היה אברם, זה היה שמו המקורי. לא כן כשהקב"ה הוסיף לו אות ה"א ונקרא שמו אברהם. כן גם בשרה אמנו ששמה המקורי היה שרי. שרי אינה יולדת אבל שרה ילדה בן. בבראשית פרק יז. ויאמר אלהים אבל שרה אשתך ילדת לך בן וקראת את שמו יצחק. השם קובע מאד. ובבראשית כה. ואחרי כן יצא אחיו וידו אחזת בעקב עשו ויקרא שמו יעקב השם משמעותי מאד. ובבראשית כט. ותלד בן ותקרא שמו ראובן כי אמרה כי ראה ה' בעניי. ולא לחינם היה מה שכתוב בבראשית לה. ויהי בצאת נפשה כי מתה ותקרא שמו בן אוני ואביו קרא לו בנימין. ובתלמוד בבלי יוסף שקדש שם שמים בסתר זכה והוסיפו לו אות אחת משמו של הקב"ה דכתיב (תהילים פא) עדות ביהוסף שמו, יהודה שקדש שם שמים בפרהסיא זכה ונקרא כולו על שמו של הקב"ה. אני מבין שאין לך מושגים בחלק של הדברים שכתבתי. אבל דעי לך שהשם משפיע בהחלט. הוא משפיע על המהות על הנפש. אני יכול להוכיח זאת מהתורה, מהנביאים, מהכתובים, מהמשנה, מהגמרא וגם מחיינו אנו בימינו. כל שכתבתי זה פשוט בגלל התמיהה שיש לי. מגיע לכאן אדם בעל דעות כפרניות, כמתברר מתגובותיו שגיליתי בפורום מסויים, ואומר כאן דעתו. שאינה דעת שום רב ומורה הוראה בישראל. אינה דעת תורה. והדבר דומה בדיוק לכך שתתלכי לשאול בחנות המכולת כמה עולה גבינה 9%, והנה מגיע הסנדלר ויאמר שאין גבינה 9% כלל. מילא אם הסנדלר ידחוף אפו במכולת ויאמר שאבזם למגף מחירו כך וכך... אבל... בהזדמנות אכתוב משהו בשם הגאון מוילנא בקשר לשמו של המן הרשע שלפי שמו אין לו שום תקנה. רשע נולד, רשע חי, ורשע מת. אבל בהזדמנות לכבוד פורים. ו... למרות הכל לא התכוונתי שעליך לשנות שמך. עשי זאת רק לאחר מחשבה ואף התיעצות. יום טוב.
 

svetaa

New member
ומה אים יש לי שם לועזי?

אז איך נקבע הגורל שלי?
 

א77

New member
הביטי, איני מתמצא בקביעת הגורל

כתוב בספרים הקדושים, שבהורים נכנס מעין רוח קודש המורה להם איזה שם לקרוא לילדם. כל אחד לפי נשמתו יש לו את שמו שלו. נכון שההורים הם הקובעים. בכל מקרה שם יהודי בד"כ נקבע לבת ליד ספר תורה כשהאבא עולה לתורה, ולבן בהמולו ביום השמיני ללידתו, או יותר מאוחר אם לא נימול בזמנו מכל סיבה שלא תהיה. וודאי ששם יהודי מאד חשוב, וכמה חשוב יותר כשהוא ניתן ליד ספר תורה שיש בו אור רוחני וקדושה עילאית. טבל בכל מקרה, ששמך הוא שמך עד שלא ייקבע אחרת. לאור התעניינותך, וודאי שאם יוחלט לקבוע שם עברי מתאים, מומלץ מאד שיהיה עם כל הטוב והברכות שיש. וזה יכול להיות בהתיעצות עם גדול בתורה, עם צדיק, אבל עד אז... שמך הוא שמך. אחחד מגדולי התנאים כאות תודה למצביא הגדול אלכסנדר מוקדון, הבטיח לו שישתדל שילדי ישראל ייקראו על שמו. כך נקבע השם הלא יהודי הזה כשם יהודי להמוני תינוקות מישראל. אבל כמובן ליד ספר תורה או בברית מילה. השם הזה קיבל ממילא אוירה רוחנית יהודית. בכל ממקרה אם תתענייני בהחלפת שם, אולי אחפש לברר מישהו גדול באמת, ולא סתם מישהוף שיוכל לייעץ לך בזה. אגב, האם הנך בת להורים יהודיים שניהם ?! והאם להורייך יש גם הם שמות שאינם עבריים ?! סליחה על השאלות, ואם אינך חושבת להשיב, אז ראי בבקשה כאילו לא שאלתי. זה עניין אותי בשביל שמך את. אבל לא כאן הענין לדבר מזה. יום טוב,
 

svetaa

New member
תשובות

אמא שלי יהודייה, אבל אבא שלי לא. ההורים שלי התגרשו לפני המון זמן, ומאז אני גרה עם אמא שלי ופעם האחרונה שראיתי את אבא שלי, הייתי בת שנה. אני יודעת שלסבתא רבה של אמא שלי קראו רבקה, ולסבא רבה קראו לב, אבל בהמשך הדור לכולם היו שמות לא יהודיים, בגלל השואה והאנטישמיות.
 

א77

New member
אוקיי, תודה על הפתיחות.

אני מבין שענין השם מעט מציק לך. ואולי הרבה. אז הנה, סתם חשבתי לומר לך מעט מעניינך. יצחק אבינו נשא את רבקה שהיתה בת של בתואל הארמי. כשבתואל קרא לבתו רבקה, הרי השם הזה לא היה בדיוק יהודי. אבי רבקה לא היה בדיוק יהודי, נכון שהיה ממשפחת אברהם אבינו, אבל ייתכן שהיה עובד אלילים. בנו לבן אחי רבקה וודאי היה עובד אלילים כמפורש בתורה בגניבת התרפים. ובכלל היכן היו יהודים אז. אבל בעצם היות רבקה לאחת מארבע אמהות של עם ישראל. זכתה להינשא ליצחק אבינו, וכו'. הרי שמה הוא שם גדול מאד. הצעתי לך, אם את חושבת על שם חדש, אז אל תשני בשביל שמות צבריים בלבד שיש כאלה המון. ואין בינם קשר לשם עברי יהודי. התייעצי עם מי שמבין בזה, אישיות תורנית ורוחנית מקובלת. והעיקר, המון הצלחה, מזל וכל טוב בחיים.
 
למעלה